ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Ωραία θα ήταν να κάναμε μια π@ρτουζίτσα όλοι μαζί» – Βροχή καταγγελιών και στη Σχολή Καλών Τεχνών!

Ας καθαρίσουν πρώτα από κάτι τέτοιους αχαρακτήριστους τύπους τα πανεπιστήμια και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.

Neopolis Team

15 Φεβρουαρίου, 2021

Δίχως τέλος μοιάζουν να είναι τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στα πανεπιστήμια, που ξεκίνησαν να αποκαλύπτονται χάρη στο πρώτο βήμα που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, δίνοντας το θάρρος να μπουν μπροστά κι άλλα άτομα από όλους τους χώρους.

Και όσο ικανοποιητικό κι αν είναι το γεγονός ότι επιτέλους βγαίνουν στη φόρα τέτοιες συμπεριφορές, άλλο τόσο απογοητευτικό είναι να συνειδητοποιούμε ότι συμβαίνουν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Στα πανεπιστήμια δε, όπου μπαίνεις για να αποκτήσεις γνώσεις και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, σε γειώνει και σε απογοητεύει τόσο πολύ όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτή την ανθρώπινη σαπίλα ή ακόμα και όταν απλώς μαθαίνεις ότι υπάρχει κι ας μην έχει τύχει να τη ζήσεις ο/η ίδιος/α.

Το ΑΠΘ βρέθηκε στο επίκεντρο για αρκετές μέρες λόγω των σχετικών καταγγελιών εις βάρος καθηγητών, ωστόσο τώρα σειρά παίρνει η ΑΣΚΤ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) να ρίξει φως σε περιστατικά που πραγματικά σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Το σημαντικό όμως είναι αυτά να γίνονται γνωστά (κι ας μας προκαλούν ένα ανακάτεμα στο στομάχι όσο τα διαβάζουμε), και έτσι, έστω κι αργά, να ληφθούν μέτρα ώστε να πάψουν να στιγματίζουν ζωές.

Η ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα, ώστε να μπορούν να δημοσιοποιήσουν ανώνυμα φοιτητές/φοιτήτριες ανάρμοστες συμπεριφορές που έχουν υποστεί και να συγκεντρωθούν με αυτόν τον τρόπο όσο περισσότερες μαρτυρίες γίνεται.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εν λόγω ομάδα:

Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων – ιδίως φοιτητριών – έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

https://www.facebook.com/protovoulia.anaforas.askt/posts/105756614879241


Ο στόχος της πέτυχε, αφού όπως αναφέρει ξανά η ομάδα μέσα από ανακοίνωσή της, ο αριθμός των καταγγελιών έχει ξεπεράσει τις 70, με ορισμένους μάλιστα να μιλούν επώνυμα για τις προσωπικές τους εμπειρίες, με σκοπό να οδηγήσουν το θέμα στη δικαιοσύνη.

Καλούν λοιπόν όποιον επιθυμεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στέλνοντας στο [email protected] το δικό του περιστατικό παρενόχλησης, επιβεβαιώνοντας πως τα όποια στοιχεία θα παραμείνουν ασφαλή.

https://www.facebook.com/protovoulia.anaforas.askt/posts/107727931348776


Ωστόσο, τη μεγαλύτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει συμβάντα με επίκεντρο τον ίδιο καθηγητή, αφού όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο καταφέρνει να δημιουργεί μεγαλύτερο «θόρυβο» με τις τελείως απροκάλυπτες πράξεις του. Στην προκειμένη λοιπόν, στον εν λόγω καθηγητή έχουν να καταλογίσουν πολλά αρκετές φοιτήτριες, καθώς προέβαινε συχνά σε ανάρμοστες συζητήσεις, ενώ επίσης καλούσε κοπέλες στο γραφείο του για να τις κεράσει τσίπουρα και να κουβεντιάσει μαζί τους για τη σεξουαλική τους ζωή.

Η ακραία κι απαράδεκτη συμπεριφορά του όμως, φαίνεται καλύτερα στις παρακάτω καταγγελίες:

 

 

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET