ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για όλους»: Έως αύριο τα ονόματα των δικαιούχων για το voucher των 150 ευρώ!

Ελπίζουμε να έχουμε την τύχη με το μέρος μας!

Neopolis Team

26 Ιουλίου, 2022

Αφού κάναμε την αίτησή μας για το voucher των 150 ευρώ (200 ευρώ για ΑμεΑ) του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», μένει να δούμε αν σταθήκαμε αρκετά τυχεροί για να κληρωθούμε. Ευτυχώς, η αγωνία δε θα κρατήσει για πολύ, αφού όπως ενημέρωσε πριν από λίγο η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει σήμερα ή αύριο. *σταυρώνουμε δαχτυλάκια 🤞* 

Στόχος ήταν η ψηφιακή χρεωστική κάρτα που εκδίδεται ειδικά για το ποσό αυτό, να φτάσει στα χέρια των δικαιούχων από 1η Αυγούστου, για να προλάβουν να κανονίσουν το υπόλοιπο των διακοπών τους. Ωστόσο, αυτό θα ισχύσει για τους 200.000 δικαιούχους από τους 400.000 συνολικά, αφού οι υπόλοιποι θα κληρωθούν τέλος Σεπτέμβρη.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού:

Φέτος η κάρτα είναι άυλη και καλύπτει άμεσα το κατάλυμα που χρησιμοποιεί ο δικαιούχος. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που είχε όριο ατομικού εισοδήματος 16.000 ευρώ και όριο και οικογενειακού εισοδήματος 28.000 ευρώ, συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί, έγινε η κλήρωση χθες το βράδυ και σήμερα ή αύριο θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους δικαιούχους αλλά θα λάβουν και email προσωπικά ο καθένας τους.

Προσπαθούμε να δώσουμε στους δικαιούχους άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν από το πρόγραμμα  το τέλος της εβδομάδας έως τις αρχές της επόμενης.

Υπενθυμίζουμε πως το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την πληρωμή καταλυμάτων, ενώ μπορείς να το εξαργυρώσεις μέχρι τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού (σε περίπτωση που βρίσκεσαι στο… άλλο μισό του Σεπτέμβρη ή έχεις κάνει ήδη τις διακοπές σου). Επίσης, το voucher μπορεί να εξαργυρωθεί είτε εφάπαξ, είτε σε όσες δόσεις επιθυμεί ο δικαιούχος.

Ας δούμε, όμως, τι ισχύει αναλυτικότερα για τα 150 ευρώ, όσο αναμένουμε τα αποτελέσματα:

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί. Το πρόγραμμα αφορούσε αρχικά σε 200.000 δικαιούχους και σε 400.000 ύστερα από διπλασιασμό της χρηματοδότησης, και η τελική επιλογή -εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι- θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Πώς γίνεται η εξαργύρωση

Η ψηφιακή επιταγή εξαργυρώνεται στο τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του καθενός είτε εφάπαξ, είτε σε όσες δόσεις και σε όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

Μέχρι πότε γίνεται η εξαργύρωση

Το voucher είναι ατομικό και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023

Τι ισχύει όταν ο δικαιούχος δε διαθέτει smartphone για ανέπαφη πληρωμή

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να γίνει και μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία παρέχεται η δυνατότητα για απευθείας χρέωση από τον πάροχο, με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ψηφιακής κάρτας του δικαιούχου.

Υπάρχουν περιορισμοί;

Δεν υπάρχουν περιορισμού ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ.

Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET