ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για όλους»: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για τα 150 ευρώ!

Μπας και πάμε πουθενά...

Neopolis Team

13 Ιουλίου, 2022

Από διακοπούλες πώς πάμε; Έχουμε κανονίσει τίποτα ή ό,τι φέρει ο Αύγουστος; Η αλήθεια είναι πως οι καιροί που διανύουμε δεν ευνοούν τέτοια σχέδια. Από τη μία η ακρίβεια στη βενζίνη, στα ακτοπλοϊκά και στη ζωή γενικότερα, καταλήγεις πως η πιο βιώσιμη ιδέα είναι να αράξεις στο μπαλκόνι σου τρώγοντας καρπούζι.

Η ελπίδα για μια απόδραση βέβαια αναζωπυρώνεται με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο προσφέρει 150 ευρώ στους δικαιούχους του σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός. Με άλλα λόγια, άλλο ένα pass στη ζωούλα μας (αλλιώς δε βγαίνουμε), το οποίο πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από την τράπεζα και μπορεί να εξαργυρωθεί σε καταλύματα.

Στην περίπτωση των ΑμεΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, το ποσό αυξάνεται στα 200 ευρώ.

Οι αιτήσεις για το εν λόγω voucher ξεκινούν το Σάββατο, 16 Ιουλίου, με το σχετικό ΦΕΚ να παραθέτει τους δυνητικούς δικαιούχους του:

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια  της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι:

 • 16.000 ατομικό εισόδημα
 • 28.000 σε ζευγάρι
 • Προσαύξηση 1.500 ανά τέκνο, για τα δύο πρώτα παιδιά.

Η διαδικασία της αίτησης

 • Εισέρχεστε στη σελίδα tourism4all.gov.gr και συνδέεστε με τους κωδικούς taxis
 • Συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας
 • Επισυνάπτεται τυχόν πιστοποιητικό αναπηρίας πάνω από 67%
 • Συμπληρώνετε το ΑΜΚΑ σε τυχόν δικαίωμα συνοδού
 • Καταχωρείται τα στοιχεία ωφελούμενων
 • Πραγματοποιείται οριστικοποίηση της αίτησης
 • Λαμβάνετε αριθμού πρωτοκόλλου
 • Αρχειοθέτηση ή εκτύπωση της αίτησης

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET