ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Υπ. Παιδείας εξετάζει την αλλαγή του «ν+2» σε «ν+3» ή ακόμα και «2ν», κάτι είναι κι αυτό!

Συνάδελφοι, οι φωνές μας εισακούστηκαν! Η θέσπιση του ανώτατου ορίου σπουδών στα ΑΕΙ «ν+2» είχε καταφέρει να ξεσηκώσει τους φοιτητικούς συλλόγους, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε καταλήψεις για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες (ενώ ακόμα ένα συλλαλητήριο προγραμματίζεται για αύριο), οι οποίες φαίνεται να καρποφόρησαν. Την ίδια ώρα, στο πλευρό τους είχαν ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, καθώς ανακοίνωσαν εξίσου την […]

Neopolis Team

30 Οκτωβρίου, 2019

Συνάδελφοι, οι φωνές μας εισακούστηκαν!

Η θέσπιση του ανώτατου ορίου σπουδών στα ΑΕΙ «ν+2» είχε καταφέρει να ξεσηκώσει τους φοιτητικούς συλλόγους, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε καταλήψεις για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες (ενώ ακόμα ένα συλλαλητήριο προγραμματίζεται για αύριο), οι οποίες φαίνεται να καρποφόρησαν. Την ίδια ώρα, στο πλευρό τους είχαν ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, καθώς ανακοίνωσαν εξίσου την δυσαρέσκειά τους για την επαναφορά του ν+2, αλλά και την ισοδυναμία των δημόσιων πτυχίων και των ιδιωτικών.

Το μήνυμα λοιπόν που ήθελαν να στείλουν έφτασε στα αυτιά των υπεύθυνων και πλέον παίζονται και τα ενδεχόμενα «ν+3» και «2ν».

Σήμερα, θα λάβει χώρα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου η υπουργός Παιδείας θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το ν+2 πάμε στο 2ν

Όπως διαβάζουμε και στο δημοσίευμα της Καθημερινής, η διάρκεια που ετέθη από τον νόμο 4009/2011 ήταν το λεγόμενο «ν+2» όπου «ν» ο ελάχιστος χρόνος σπουδών κάθε τμήματος/σχολής. Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να επαναφέρει τη ρύθμιση για τους πρωτοετείς φοιτητές, ωστόσο εξετάζεται να είναι βελτιωμένη υπέρ των φοιτητών, δηλαδή ν+3 ή 2ν. Επίσης, εύλογα θα δοθεί μεταβατική περίοδος στους νυν φοιτητές που είναι «αιώνιοι» ή φοιτούν σε έτος σπουδών από το δεύτερο και πάνω.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας σε συνάντησή της με τον Τομέα Παιδείας  ενημέρωσε για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αλλαγές και στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με τον Νίκο Φίλη να δηλώνει πως θέλει τον διάλογο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET