fbpx

Το post της Άννας Κορακάκη για την τραυματική περιπέτεια που έζησε με το stalking!


Την Άννα Κορακάκη την έχουμε γνωρίσει για τις εγχώριες και παγκόσμιες επιτυχίες της στη σκοποβολή, θαυμάζοντας τα επιτεύγματα αλλά και το πείσμα της να τα καταφέρει σε κάτι που αγαπάει πολύ.

Δυστυχώς, για κάποιους ο «θαυμασμός» δε σταματά εκεί. Δεν εκφράζεται με ένα «μπράβο» και την παρακολούθηση της αθλητικής της πορείας, αλλά εκδηλώνεται μέσω εμμονικών κινήσεων που προκαλούν μόνο φόβο αντί για θετικά συναισθήματα (όπως θα έπρεπε).

Για καλή της τύχη, η περιπέτεια με το stalking που βίωσε η Ολυμπιονίκης είχε καλή κατάληξη. Ή στο περίπου, αφού ο 34χρονος Γεωργιανός καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης, αλλά ο χρόνος που θα εκτίσει στ’ αλήθεια είναι αρκετά μικρότερος.

Σε κάθε περίπτωση, η σύλληψή του φέρνει μια ανακούφιση ύστερα από 5 χρόνια τρόμου κι αγωνίας για την Άννα Κορακάκη, η οποία αποφάσισε να αποκαλύψει όσα βίωσε το διάστημα αυτό ποστάροντας μια σειρά φωτογραφιών στα social media και συνοδεύοντάς τες με λίγα λόγια για όσα έζησε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Korakaki (@annakorakaki)

«Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος· προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος. Παρακολουθούσε κάθε μου κίνηση, τους φίλους και τον σύντροφό μου· είχε γίνει η σκιά μου. Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε.

Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος· προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος.

Ώσπου, επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά μου, όταν ήμουν μόνη. Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το ‘stalking’. Η προσπάθεια να παραμείνω παραγωγική και σε άριστο επίπεδο αθλητικά, με εξουθένωνε. Οι φοβίες μου εντάθηκαν, όταν πληροφορήθηκα ότι ασκούσε στο παρελθόν σωματική βία στην πρώην σύζυγό του. Ξημερώματα 13 Ιουλίου 2021· η κορύφωση. Βάζει φωτιά και καίει ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχα ‘παραλύσει’ ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς μου. Έτσι, ενώ βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήμουν στην Ελλάδα. Αγωνίστηκα με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση. Το ότι μπήκα σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισα με δύο 6ες θέσεις για μένα ήταν άθλος. Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα μέσα: ‘Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές’. Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τι περνάει ο άλλος.

Υ.Γ 1): Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Τους ευχαριστώ θερμά, διότι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έκαναν από μεριάς τους το καλύτερο δυνατό· δυστυχώς όμως, βάσει νομοθετικού πλαισίου, ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει, είναι τρομακτικά μικρότερος των 5 χρόνων.

Υ.Γ 2): Οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο ‘ωμό’ έχω αναρτήσει. Κάπως έτσι βίωσα το ‘stalking’».

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET