Το Ίδρυμα Λάτση προσφέρει υποτροφίες για φοιτητές και οφείλεις να τις διεκδικήσεις!


Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το το Ίδρυμα Λάτση για τις υποτροφίες που προσφέρει στους φοιτητές και έχουν πολύ ενδιαφέρον. Επομένως, μην κάνετε τα στράβα μάτια και διεκδικείστε μία θέση.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με σκοπό την στήριξη οικονομικά ασθενών φοιτητών, οι οποίοι έχουν αριστεύσει κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία για πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Δεκτές θα γίνονται αιτήσεις για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών πλήρους φοίτησης (full-time)  σε ευρωπαϊκές χώρες. Οι υποψήφιοι πρέπει να ξεκινούν το πρώτο μεταπτυχιακό τους δίπλωμα και μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται είναι:

Απολυτήριο από Λύκειο στην Ελλάδα.

Πτυχίο από δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) της Ελλάδας ή αντίστοιχα ισότιμα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Αίτηση μπορούν, επίσης, να υποβάλουν και επί πτυχίω υποψήφιοι.

Μέσος όρος βαθμολογίας του προπτυχιακού τίτλου σπουδών τουλάχιστον οκτώ (8,00) ή 80% της κλίμακας βαθμολογίας για αποφοίτους Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και υποψήφιοι με κατώτερη βαθμολογία, με την προϋπόθεση ότι ανήκουν βαθμολογικά στο ανώτερο 10% των αποφοιτησάντων:

  • κατά το ακαδημαϊκό έτος αποφοίτησης και
  • κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία αποφοίτησης.

Τεκμηριωμένη οικονομική αδυναμία για την κάλυψη του κόστους των σπουδών.

Ο τόπος σπουδών να είναι διαφορετικός από τον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογένειας του υποψηφίου.

Έναρξη του πρώτου για τον υποψήφιο μεταπτυχιακού προγράμματος το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Ο τόπος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών να βρίσκεται στην Ελλάδα ή σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε προγράμματα με χαμηλά δίδακτρα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως και την 8η Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ., μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής www.latsis-scholarships.gr.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα και το Facebook του Ιδρύματος 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ..

Για να τσεκάρετε όλες τις πληροφορίες αναλυτικά, μπείτε στο: www.latsis-foundation.org.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET