ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το DiscoverEU ανακοίνωσε τσαμπέ ταξιδάκια για νέους σε όλη την Ευρώπη, ώρα να πηγαίνεις!

Είσαι 18; Ψήνεσαι για ταξιδάκι στην Ευρώπη και δη δωρεάν; Αν ναι, τότε κάτσε εδώ γιατί έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να σου πούμε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU, προσκαλεί όλους τους 18χρονους που ανήκουν σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για το δωρεάν ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί σε […]

Neopolis Team

3 Μαΐου, 2019

Είσαι 18; Ψήνεσαι για ταξιδάκι στην Ευρώπη και δη δωρεάν; Αν ναι, τότε κάτσε εδώ γιατί έχουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να σου πούμε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU, προσκαλεί όλους τους 18χρονους που ανήκουν σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για το δωρεάν ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη και θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου 2019.

Για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σε αυτή την εμπειριάρα, πρέπει πρώτον να έχετε γεννηθεί μεταξύ 2 Ιουλίου 2000 και 1 Ιουλίου 2001 και να έχετε υπηκοότητα ενός από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε κατά την υποβολή αίτησής σας είναι η αναγραφή του δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και η συμπλήρωση ενός κουίζ για θέματα που αφορούν την Ευρώπη.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 2 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι 16 Μαΐου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

Όσοι καταφέρουν να επιλεγούν, μπορούν να ταξιδέψουν για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2019 και της 31ης Ιανουαρίου 2020.

Για ΑμεΑ ή άτομα με πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι τους, εφαρμόζονται ειδικοί όροι για να λάβουν μέρος στο DiscoverEU.

Τι είναι το DiscoverEU

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 18 ετών να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.  

Ειδικότερα, οι επιτυχόντες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ατομικά ή με ομάδα έως πέντε ατόμων. Κατά κανόνα θα μετακινούνται με τρένο. Ωστόσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση σε όλη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κι άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή πλοία ή, κατ’ εξαίρεση, αεροπλάνο. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής νέων ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά της ΕΕ.  

Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν από τους δύο γύρους αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί σε όσους επιλεγούν μία ταξιδιωτική κάρτα.  

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας (EYP). Επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες. Οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της επιλογής τον Ιούνιο του 2019.

Δείτε αναλυτικά πληροφορίες και υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση ΕΔΩ.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET