Έρευνες λένε

Το 86% των νέων θέλουν να γίνουν influencers σύμφωνα με έρευνα, αυτοί είναι στόχοι!

Το μέλλον επιφυλάσσει πολύ influencing!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

14 Νοεμβρίου, 2019

Παιδιά, τι στόχοι ζωής είναι αυτοί; Δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά εσείς τα Ελληνόπουλα, μήπως είδατε την παγκόσμια πρωτιά των δικών μας influencers και ψηθήκατε; Μήπως τελικά η Μπόμπα και η Τούνη την έκαναν καλά τη δουλειά τους;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας γυάλισε το ματάκι, ένα είναι το σίγουρο: οι influencers θα γίνουν οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας μας. Θα είναι παντού, θα βγάζουν λεφτά αράζοντας και θα κουράζονται πού και πού με κανά γκιβαγουέι στην προκειμένη περίπτωση. Και ίσως, αν όντως η ιστορία επαναλαμβάνεται, θα γίνουν οι φταίχτες των επόμενων γενεών για τη νέα δύσκολη περίοδο που θα διανύσει η χώρα μας. Μια νέα εποχή γεννιέται λοιπόν και εμείς είμαστε μάρτυρες!

Αυτά προκύπτουν τουλάχιστον από έρευνα της Morning Consult, η οποία παίρνοντας 2.000 άτομα ηλικίας 13-38 ετών, κατέληξε πως το 86% αυτών σκέφτονται ή θα ήθελαν να δοκιμάσουν την καριέρα του «ινφλουένσερ».

Το 12% ωστόσο, θεωρεί ήδη τον εαυτό του έναν. Ενώ το 61% από την άλλη, κάνει προθέρμανση για το μέλλον ανεβάζοντας και διαφημίζοντας brands στο λογαριασμό του, κάτι που ευελπιστεί να κάνει αργότερα επί πληρωμή.

Κι όλα αυτά, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται έχει πολλά κέρδη το επάγγελμα. Στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, όπου είναι αναπτυγμένο αυτό το μοντέλο, ένας «micro-influencer» με 15.000 followers θα μπορούσε να αποκομίζει $457 ανά post. Με 50.000 followers το ποσό ανεβαίνει στα $1.026, ενώ με 250.000 followers ακουμπά τα $3.766. Μέχρι το τέλους του χρόνου μάλιστα, σύμφωνα με το CBS, η βιομηχανία αναμένεται να αξίζει γύρω στα 6,5 εκατομ. δολάρια. Ενώ σίγουρα τα ταξίδια, τα ρούχα, τα καλλυντικά που εξασφαλίζουν τσάμπα, είναι ένα σημαντικό συν.

Επίσης, εκτός από το influencing, την τιμητική τους στις προτιμήσεις των νέων έχει και το YouTube, σύμφωνα με άλλη έρευνα που έγινε σε παιδιά 11 έως 16 ετών.

Εκτός από την καριέρα στο Instagram, πολλοί σκέφτονται σοβαρά κι εκείνη του ΥouTuber. Οπότε ίσως η πρόταση της Ami Yami πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET