ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: 7 τμήματα με χαμηλές βάσεις αλλά καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας!

Ακόμα κι αν δε συγκέντρωσες πολλά μόρια, τίποτα δε χάθηκε!

Neopolis Team

4 Ιουλίου, 2023

Σε λίγες ημέρες οι υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων θα κληθούν να βάλουν σε σειρά τις σχολές που τους ενδιαφέρουν και να πατήσουν υποβολή στο Μηχανογραφικό τους. Μια διαδικασία σημαντική, για την οποία όμως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Δεν το «ξεπετάς» μέσα σε ένα 5λεπτο, ούτε όμως βλέπεις εφιάλτες από το προηγούμενο βράδυ!

Είναι μια διαδικασία στην οποία καλείσαι να απαντήσεις στην ερώτηση «τι σου αρέσει/σε γεμίζει περισσότερο;» και να θέσεις προτεραιότητες. Η απόφαση αυτή μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου, μπορεί όμως και να μην έχει καμία σχέση με το τι θα κάνεις τελικά στο μέλλον. Και στις δύο περιπτώσεις, το Μηχανογραφικό δεν παίζει τόσο ρόλο όσο παίζεις εσύ @ ίδι@. Εσύ και οι επιλογές σου αργότερα θα αποφασίσουν αν τελικά είχε σημασία η σχολή που πέρασες και όχι η σχολή αυτή καθ’ αυτή.

Προτού τελειώνεις και με αυτό το κεφάλαιο των Πανελληνίων λοιπόν, θέλουμε να σου επιστήσουμε την προσοχή κάπου. Ειδικά εσένα που δε συγκέντρωσες πολλά μόρια και έχεις παραδώσει τα όπλα. Κακώς φίλ@ μου, διότι καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη! Έχουμε απλά συνηθίσει να θεωρούμε επιτυχία την είσοδο στη Νομική και την Ιατρική, ενώ υπάρχουν τόσες άλλες σχολές οι οποίες αξίζουν την προσοχή μας, καθώς έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Διάβασε κι αυτό

Μηχανογραφικό: Τμήματα που αγνοούσες τα επαγγελματικά δικαιώματα που προσφέρουν!

Ο λόγος για τα παρακάτω χαμηλόβαθμα τμήματα που όπως τονίζει ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Κωνσταντίνος Κότιος, στο ethnos.gr, αξίζει «να ψάξετε, γιατί μπορεί αυτά να είναι η μεγάλη σας ευκαιρία. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε ότι πρέπει να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που σας δίνουν σήμερα τα πανεπιστήμια και τα τμήματά τους. Και να θυμάστε ότι όποιος έχει θέληση μπορεί σιγά-σιγά κατά τη διάρκεια των σπουδών του να αυξήσει τα προσόντα του και να βγει τελικά στην αγορά εργασίας με υψηλές απαιτήσεις».

Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Σπάρτης (4ο Πεδίο και 8.375 μόρια)

Μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα στο αντικείμενο του Αθλητικού Management. Οι απόφοιτοι του μπορούν να βρουν ευκαιρίες εργασίας είτε ως διοικητικά και οικονομικά στελέχη σε αθλητικές επιχειρήσεις, αθλητικούς οργανισμούς-φορείς (αθλητικά σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες, αθλητικές ανώνυμες εταιρείες κ.ά.), αλλά και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου. Παράλληλα, εργάζονται ως διοικητικά και οικονομικά στελέχη σε κάθε δημόσια και ιδιωτική επιχείρηση, με αντικείμενο τις αθλητικές δραστηριότητες.

Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Ιωαννίνων (2ο Πεδίο και 10.475 μόρια)

Αποτελούν τη δεύτερη ευκαιρία να γίνεις Χημικός Μηχανικός με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το πρόγραμμα σπουδών του προσφέρει μεγάλη εξειδίκευση σε όλο το φάσμα των υλικών και ειδικότερα στα μέταλλα, κράματα και χάλυβες, στα κεραμικά, στις υάλους και στα συνδετικά και δομικά υλικά, στα πολυμερή, στα σύνθετα υλικά, και στα βιοϋλικά. Οι απόφοιτοι μπορούν να δραστηριοποιηθούν και σε σύγχρονους τομείς όπως τα νανοϋλικά, τα έξυπνα υλικά, τις νανοσυσκευές, τα φωτοβολταϊκά, τα φωτονικά υλικά, τα ηλεκτρονικά και μαγνητικά υλικά, την εμβιομηχανική κ.α.

Δημόσιας Διοίκησης Αθήνας (1ο-4ο Πεδίο και 13.150 μόρια)

Αποτελεί μία από τις πέντε επιλογές του 1ου επιστημονικού πεδίου για να γίνεις οικονομολόγος με πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα Δικαίου και μαθήματα Οικονομίας και Διοίκησης. Αποτελεί μία αξιόλογη επιλογή για τους υποψηφίους και του πρώτου και του τέταρτου επιστημονικού πεδίου οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν είτε με το δημόσιο τομέα ως οικονομολόγοι είτε με την εκπαίδευση είτε γενικότερα με την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, τον Τουρισμό και το Εμπόριο, ακολουθώντας μια μεταπτυχιακή εξειδίκευση.

Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας Αργοστολίου (1ο-4ο Πεδίο και 8.675 μόρια)
Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων Καστοριάς (1ο-4ο Πεδίο και 10.420 μόρια)

Τα τμήματα αποτελούν μια επιλογή για όλους τους μαθητές, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στο σύγχρονο χώρο των Ψηφιακών Μέσων και στα social media. Προσφέρουν σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και εξειδίκευση σε διάφορους τομείς όπως της επικοινωνίας, του ψηφιακού μάρκετινγκ, της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και δημοσιογραφίας δεδομένων, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της παραγωγής πολυμεσικού οπτικοακουστικού υλικού, της διαχείρισης εταιρικής ταυτότητας, της στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων με έμφαση στα ψηφιακά μέσα.

Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Χίου (2ο-4ο Πεδίο και 8.575 μόρια)

Ένα τμήμα με σύγχρονο αντικείμενο με πενταετείς σπουδές και πτυχίου Μηχανικού εξειδικευμένου στους τομείς της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (Financial Engineering) και της Μηχανικής της Διοίκησης (Management Engineering). Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε σύγχρονους τομείς όπως διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας, ανάλυση δεδομένων, εφαρμογές των ποσοτικών μεθόδων στη χρηματοοικονομική, διοίκηση έργων και λειτουργιών, διαχείριση κινδύνων, εφαρμογές της πληροφορικής στη διοίκηση επιχειρήσεων, κοστολόγηση, αξιολόγηση επενδύσεων, εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών.

Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Κατερίνης (2ο-4ο πεδίο και 8.590 μόρια)

Ένα σύγχρονο τμήμα, το οποίο εξειδικεύεται σε σύγχρονες ειδικότητες όπως η τυποποίηση προϊόντων και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με την αυξανόμενη ανάπτυξη του Λιμανιού του Πειραιά αλλά και του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την έκρηξη του παγκόσμιου εμπορίου, οι προοπτικές των αποφοίτων είναι ευοίωνες σε τομείς όπως:

  1. η Οργάνωση και διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως αποθηκών, δικτύων διανομής, διακίνησης παραγγελιών, προμηθειών και προϊόντων,
  2. η Ανάπτυξη και υλοποίηση μηχανισμών και διαδικασιών παρακολούθησης και ελέγχου ροής υλικών και προϊόντων και
  3. η Διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων προγραμματισμού, παρακολούθησης και ελέγχου δραστηριοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Διάβασε κι αυτό

Πανελλήνιες: Περιζήτητα τμήματα με χαμηλές βάσεις, οι νέοι πλέον κοιτούν την προοπτική!

Διάβασε κι αυτό

Μηχανογραφικό: Τμήματα που προσφέρουν διπλά επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET