fbpx

Do it like Granger | 7 μαγικά tips από την Ερμιονή για να γίνεις κι εσύ το υπόδειγμα της σχολής!


Για να μην είμαστε και αφελείς, Ερμιόνη 100% δεν πρόκειται να γίνεις. Εκ των πραγμάτων δηλαδή. Γιατί άλλο να έχεις να γράψεις μια εργασία για ξόρκια και γίγαντες κι άλλο για γλώσσες προγραμματισμού ή για ιστορικά δρώμενα. Επίσης, δε σε εμπνέει και το περιβάλλον για να το ρίξεις στη φυτούκλικη ζωή. Με βιβλιοθήκες σαν του Χόγκουαρτς, δεν είναι να απορείς που η κοπέλα ξημεροβραδιαζόνταν εκεί και την κατάπιναν τα βιβλία!

Βέβαια, οπουδήποτε και να την έβαζες τη συγκεκριμένη, πάλι με τον ίδιο ζήλο θα ξεφύλλιζε τους τόμους. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελούσε υπόδειγμα μαθήτριας στην τάξη της. Και να πεις ότι ζούσε μες στη μούχλα και τη βαρεμάρα και απλώς δεν είχε άλλο τρόπο να σκοτώσει την ώρα της. Πες μου πότε ήταν η τελευταία φορά που τα έβαλες εσύ με τον Ξέρεις-Ποιον και με θανατοφάγους, να πάω πάσο!

Απλώς είχε πρόγραμμα και οργάνωση η κοπέλα, γι’ αυτό και κατάφερνε να συνδυάσει και περιπέτειες (τηζωητηςναχαμε!) και άριστα στο Κ.Δ.Μ! Οπότε πριν γκρινιάξεις πάλι για το ότι δεν προλαβαίνεις να συνδυάσεις σχολή και καμια βόλτα με την παρέα, σκέψου αν σε παίρνει…

Προς το παρόν, πάρε μερικά ερμιόνικα τιπς για σωστό και τίμιο διάβασμα, μήπως και της μοιάσεις λίγο σε αυτό το κομμάτι. Γιατί στο κομμάτι της περιπέτειας, σκούρα τα πράγματα…

1. Πάρε το χώρο σου και τις ανέσεις σου και ξεκίνα

Είπαμε, η Ερμιόνη είχε ένα παραπάνω πλεονέκτημα όσον αφορά την έμπνευση που της έδινε ο χώρος. Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι δεν υπάρχουν ωραία μέρη και για σένα για να μελετήσεις. Δημιούργησε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σου και κάτσε να διαβάσεις. Οπουδήποτε, όχι μόνο στο γραφείο. Είτε στο κρεβάτι, είτε σε κανά πουφ. Εσύ να είσαι άνετα! Αν πάλι δε σε χωράει ο τόπος στο σπίτι, δεν υπάρχει καμία κατάλληλη γωνίτσα για να συγκεντρώσεις το μυαλό σου, βγες απ’ αυτό. Φοιτητικά στέκια… να φάν’ κι οι κότες!

2. Φτιάξε ένα γκρουπάκι μελέτης

Χάρι και Ρον δε θα έχεις ποτέ, αλλά κι οι συμφοιτητές σου καλοί είναι. Ό,τι μπορεί ο καθένας τελοσπάντων. Κάθε φορά, λοιπόν, που θα έχετε μια εργασία ή λίγο παραπάνω διάβασμα, κανονίστε να τα κάνετε μαζί. Το ότι θα πιάσετε κουβεντούλα κι αυτό μες στο πρόγραμμα είναι, το ξέρουμε, δεν είμαστε τίποτα χθεσινοί. Κάποια στιγμή, όμως, θα ξεμείνετε από θέματα συζήτησης. Πού θα πάει, δε θα ασχοληθείτε λίγο με το λόγο που βρεθήκατε εξ’ αρχής;

3. Κράτα σημειώσεις!

Δεν πιστεύω να είχες την Ερμιόνη για καμια που καθόταν αφηρημένη στο μάθημα. Οποιοσδήποτε βασικά θέλει να κάνει πραγματάκια στο τέλος του εξαμήνου, δεν κάθεται αφηρημένος στη διάλεξη. Οπότε αντί να ονειροπολείς και να σκέφτεσαι πόσο όμορφη θα είναι η ζωή σου σε καμια ωρίτσα από τώρα, σημείωσε και τίποτα. Α, και όταν θα επιστρέφεις σπίτι, ρίξ’ τους και καμια ματιά. Δεν τις κάνεις για να απασχολήσεις το χέρι κατά τη διάρκεια της διάλεξης. Για να τις διαβάσεις τις κάνεις.

4. Σήκωνε το χεράκι σου που και που

Τι στο καλό; Δεν έχεις ούτε μια απάντηση να δώσεις, ή μια απορία να κάνεις; Στο πανεπιστήμιο βρίσκεσαι πλέον, δεν πρόκειται να σε κοροϊδέψει κανένα παιδάκι επειδή πέταξες κοτσάνα. Και σίγουρα έχεις πράγματα να πεις, απλώς δεν τολμάς για κάποιο λόγο. Και ακόμα πιο σίγουρα έχεις δώσει νοερά τη σωστή απάντηση σε ερώτηση του καθηγητή σου και στη συνέχεια μετάνιωσες που δεν τη βροντοφώναξες! Που κολλάς ακριβώς; Εδώ η Ερμιόνη δεν κώλωνε να τα κάνει αυτά στον Σνέιπ, θα κωλώσεις εσύ;

5. Και η αποτυχία στο πρόγραμμα είναι

Μη μπερδεύεσαι, στόχος του συγκεκριμένου άρθρου συνεχίζει να είναι το να καταφέρεις να γίνεις ο αριστούχος των πανεπιστημίων. Ποιος σου είπε, όμως, ότι οι αριστούχοι δεν έχουν τις κακές στιγμές τους; Για άλλη μία φορά, τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί -μάντεψε ποιος…η μαγκλ της τριάδας! Προς πληροφόρησή σου λοιπόν, την είχε φάει τη σκόνη της από τον Χάρι (ναι μεν έκλεψε λίγο στη συγκεκριμένη φάση, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος) και δεν της έκατσε και πολύ καλά. Την είδες όμως να πτοείται; Δε νομίζω.

6. Κάνε ό,τι κάνεις με πάθος

Άμα είσαι φουλ ξενερωμένος με την εργασία που σου έχει αναλάβει ο καθηγητής ή και με το τμήμα γενικότερα στο οποίο σπουδάζεις, δεν πρόκειται να βγει τίποτα από αυτό. Πρέπει να σ’ αρέσει αυτό που κάνεις, να το χαίρεσαι και να μην το παίρνεις στραβά εξ’ αρχής. Ναι, η εργασία προϋποθέτει να της αφιερώσεις λίγες ώρες, αλλά θα πάρεις και ορισμένα πράγματα κάνοντάς την. Δε μιλάω για τσαπατσούλικες δουλειές, για να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα. Αν κάτσεις και ασχοληθείς με το αντικείμενο και κάνεις μια εκτενή έρευνα, θα περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος κι εν τέλει θα έχεις σφηνώσει και μια παραπάνω πληροφορία στον εγκέφαλό σου.

7. Ψάξου και λίγο από μόνος σου

Σε κακό δεν πρόκειται να σου βγει, στο εγγυώμαι. Εκεί στο κενό που θα τυχαίνει να έχει καμια μέρα το πρόγραμμά σου, απαρνήσου τον ύπνο ή το Netflix ξέρω ‘γω, και προτίμησε να διαβάσεις τίποτα ή να δεις κανένα ντοκιμαντέρ. Με λίγα λόγια, επένδυσε στις γενικές γνώσεις ή επέκτεινε λίγο αυτές σχετικά  με το αντικείμενο που σπουδάζεις. Θα αποκτήσεις άλλον αέρα και θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις καλύτερα όλα εκείνα τα ακατανόητα που κάνετε στο μάθημα πολλές φορές.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET