ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Θεολογική ΕΚΠΑ: Εγκαινιάσθηκε το μεγαλύτερο υπαίθριο αμφιθέατρο της χώρας!

Ένα πραγματικό στολίδι στην «καρδιά» της Πανεπιστημιούπολης.

Neopolis Team

26 Οκτωβρίου, 2021

Διανύοντας λοιπόν την εποχή που η χωρητικότητα των αμφιθεάτρων και γενικότερα των αιθουσών είναι πολύ μικρή λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται, πολλά πανεπιστήμια βρίσκουν διέξοδο στους υπαίθριους χώρους τους. Ή και στα γήπεδά τους, βλέπε περίπτωση ΠΑΜΑΚ.

Την παράσταση βέβαια κλέβει το υπαίθριο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, το οποίο πέρα από πλήρως ανακαινισμένο, είναι και το μεγαλύτερο της χώρας, με χωρητικότητα 700 καθήμενων. Το «στολίδι» του πανεπιστημίου, όπως το χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του, εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή με την παρουσία 70 φοιτητών και καθηγητών αλλά και του Υφ. Παιδείας, και θα αποτελεί πλέον χώρο διεξαγωγής ορκωμοσιών όλων των τμημάτων του πανεπιστημίου αλλά και διαφόρων άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα αναδείξουν τη συμβολή του ΕΚΠΑ στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του Πολιτισμού.

Μπορεί δηλαδή να μη δίνει λύση στο πρόβλημα των δια ζώσης διαλέξεων, αλλά εξασφαλίζει τις δια ζώσης ορκωμοσίες, που έχουν υπάρξει επίσης μαχαίρι στην καρδιά πολλών φοιτητών το διάστημα της πανδημίας… Μπροστά στις online αποφοιτήσεις, χίλιες φορές ένα μικρό κρυοπάγημα από την υπαίθρια τελετή. 

Ο Πρύτανης και καθηγητής Μ. – Α. Δημόπουλος, ανέφερε για το εξωτερικό αμφιθέατρο πως «αποκαταστάθηκε στο συντομότερο δυνατό διάστημα, λόγω και των νέων συνθηκών που διαμορφώνουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και είναι ήδη έτοιμο προς χρήση από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ.»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως:

Ήδη 4 ορκωμοσίες έχουν πραγματοποιηθεί χαρίζοντας ιδιαίτερη χαρά στους αποφοίτους και τους οικείους και ταυτόχρονα δίνοντας τον παλμό της σημαντικής αλλαγής που συντελείται στο ΕΚΠΑ με μεθοδικό και ουσιαστικό τρόπο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET