fbpx

To «The Stranger» είναι το νέο ψυχολογικό θρίλερ για να καείς δίχως τύψεις στο Netflix!


Τώρα που η εξεταστική έφτασε επιτέλους στο τέλος της (ουφ, ανακούφιση), θεωρώ πως είναι μια καλή στιγμή να σου μιλήσω για τη σειρά που έσκασε πρόσφατα στο Netflix και είναι ο ορισμός του binge-watching.

Όχι τίποτε άλλο, δε θα χρειαστεί να γεμίσεις με τύψεις που παράτησες το διάβασμα (το ποιο;) για να αφιερώσεις χρόνο σε κάτι άλλο. Δε σ’ έχουμε για τέτοιο άνθρωπο βέβαια, απλά το αναφέρουμε (και γελάμε παράλληλα λίγο).

Ο λόγος λοιπόν γίνεται για το «The Stranger», το νέο διαμαντάκι της πλατφόρμας, που ακόμα κι αν το έχω πει πολλές φορές και για άλλες σειρές, σ’ αυτήν την περίπτωση είναι κάτι παραπάνω από απλό κόλλημα. Το θριλεράκι των οκτώ επεισοδίων είναι πραγματικά εθιστικό και σε προειδοποιώ από τώρα πως αν θέλεις να το σταματήσεις για λίγο και να το συνεχίσεις άλλη στιγμή, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό δε θα συμβεί.

Να αναφέρω πως η σειρά που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Harlan Coben και προσαρμοσμένη για το Netflix από τον Danny Brocklehurst, θα προχωρήσει και σε δεύτερη σεζόν, για την οποία προφανώς και δε γνωρίζουμε τίποτα απολύτως, αλλά έτσι κι αλλιώς νωρίτερα από το 2021 δεν την περιμένουμε. Όλα τα καλά για τότε μας τα κρατάνε (βλ. You, The Witcher).

Για την ώρα, θα μπει στο μικροσκόπιο η πρώτη σεζόν, η οποία έχει δομημένη ροή, αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος και πολλά ερωτήματα που λύνονται στα τελευταία επεισόδια. Για να μιλήσω πιο σωστά όμως, δεν υπάρχει έστω και ένα επεισόδιο που να μην παίξει με το μυαλουδάκι σου και ίσως γι’ αυτό η σειρά είναι εξαιρετική σε όλα της.

Προφανώς κι αν δεν έχεις παρακολουθήσει τη νέα αυτή δραματική βρετανική σειρά, να σε ενημέρωσω πως γίνονται κάποια spoilers παρακάτω, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τo δυνατό story που κρύβεται από πίσω. Θα ήταν λάθος μου να σου το αποκαλύψω έτσι.

Με το πρώτο επεισόδιο το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται σωστά και τακτοποιημένα. Οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη και όλοι μοιάζουν να είναι ύποπτοι σε κάτι… σκοτεινό, που μόνο όταν φτάσεις στο τέλος του κουβαριού καταλαβαίνεις τι ακριβώς υπάρχει από πίσω.

Η αρχή γίνεται με τον Adam Price, ο οποίος αποτελεί και το πρώτο θύμα του «Ξένου», ή για την ακρίβεια της «Ξένης». Η ίδια βέβαια δεν τον αντιμετωπίζει σαν θύμα ακριβώς, αφού η απόκαλυψη της αλήθειας θεωρεί πως θα τον βοηθήσει να δει καθαρά ποια είναι η γυναίκα του, η Corine.

Όπως καταλαβαίνεις, το μυστικό αφορά τη σύζυγό του, η οποία στο παρελθόν προσποιήθηκε πως ήταν έγκυος, αλλά κάτι στράβωσε και έχασε το παιδί. Ο Adam αντιλαμβάνεται πως όλα όσα του είπε η άγνωστη είναι δυστυχώς αλήθεια, μια αλήθεια όμως που οδηγεί σε μια μεγάλη συνωμοσία. Η γυναίκα του, δε, εξαφανίζεται, και ο ίδιος βλέπει την καλή του ζωή αλλά και τη δεμένη του οικογένεια να γκρεμίζονται σαν ντόμινο.

Παράλληλα με την αναζήτηση της Corine, η «Ξένη» συνεχίζει το έργο της και με άλλα θύματα, από τα οποία ζητάει αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό. Αυτό που δε γνωρίζει όμως, είναι πως πίσω από εκείνη κρύβονται κι άλλοι πονηροί τύποι, οι οποίοι χάρη στις αποκαλύψεις της θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πιο βίαιες καταστάσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο σχολείο μια περίεργη εξαφάνιση μαθητή συγκλονίζει, ενώ όταν εντοπίζεται γυμνός στο δάσος, η αστυνομία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. Ο μεγάλος γιος του Adam, ο Mike και η Daisy φαίνεται να είναι οι κύριοι ύποπτοι. Είναι έτσι όμως;

Το «The Stranger» είναι μία σειρά που έχει δυνατό σενάριο και με βάση την πωρωτική πρώτη σεζόν, αναμένουμε για κάτι ακόμα καλύτερο με τον ερχομό της δεύτερης. Θα έχει πάντως πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προχωρήσει, μιας και λογικά ένας φόνος μάλλον θα βγει στο προσκήνιο…

Είναι must, σου λέω!


ΥΓ1: Πόσο καλή η Hannah John-Kamen, ρε παιδιά;

ΥΓ2: Το τελευταίο επεισόδιο, κορυφαίο!

ΥΓ3: Ποιος περιμένει μέχρι τη 2η σεζόν τώρα;

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET