ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

10 μοναδικά τατουάζ που θυμίζουν σε κάθε γυναίκα πόσο δυνατή είναι!

Το 2017 το έχουμε αφήσει αισίως πίσω μας. Δεν είναι ώρα για αποτίμηση, καθώς αυτή είναι προσωπική διεργασία του καθενός. Ωστόσο, ήταν αναμφίβολα μία χρονιά σημαντική για τα δικαιώματα των γυναικών, μιας και γνωστοποιήθηκαν αμέτρητα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που ανάγκασαν αθλητές, διάσημους και πολιτικούς να αποχαιρετήσουν τις καριέρες τους. Αυτό που οι φεμινιστές και φεμινίστριες […]

Θεώνη Σταματοπούλου

16 Ιανουαρίου, 2018

Το 2017 το έχουμε αφήσει αισίως πίσω μας. Δεν είναι ώρα για αποτίμηση, καθώς αυτή είναι προσωπική διεργασία του καθενός. Ωστόσο, ήταν αναμφίβολα μία χρονιά σημαντική για τα δικαιώματα των γυναικών, μιας και γνωστοποιήθηκαν αμέτρητα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που ανάγκασαν αθλητές, διάσημους και πολιτικούς να αποχαιρετήσουν τις καριέρες τους. Αυτό που οι φεμινιστές και φεμινίστριες ζητούν να κατακτηθεί με τη νέα χρονιά (και κάθε χρονιά), είναι η ισότητα, εγχείρημα δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο.

Αν ανήκεις κι εσύ στις γυναίκες που υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά σου και θες αυτή σου η προσπάθεια να αποτυπώνεται πάνω σου, πάρε μερικές ιδέες από τα παρακάτω τατουάζ, για να νιώσεις κυρία του εαυτού σου:

#1 Μία γυναίκα όλα τα μπορεί

Αυτή η φράση δεν είναι υπερβολή, αλλά η πραγματικότητα. Δεν αρκεί μόνο να μπορείς, αλλά και να θέλεις. Κι αν τα θέλω σου είναι δυναμικά και αναλλοίωτα, τίποτα δεν μπορεί ποτέ να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου.

#2 Μια ζωή μαχήτρια

Αν δεν είναι μία γυναίκα μαχήτρια στην κοινωνία που ζούμε, τότε ποιος; Είναι εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά και όλους αυτούς τους ρόλους τους αναλαμβάνει με περίσσεια επιτυχία.

#3 Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!

Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να αντέχουν στα δύσκολα. Είναι μακράν πιο σκληροτράχηλες και ανεκτικές στον πόνο από τους άντρες. Αιμορραγούν μία φορά το μήνα, βιώνουν γέννα και έχουν διδαχτεί από τη ζωή ότι οι δυσκολίες και τα λάθη σε κάνουν πάντα πιο δυνατό.

#4 Είσαι αρκετή

Πολλοί θα προσπαθήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής σου, να σε κάνουν να πιστέψεις ότι δεν είσαι αρκετή και δε θα φτάσεις ποτέ έναν άντρα, αλλά είναι στο χέρι σου αν θα το πιστέψεις ή απλά θα το αγνοήσεις. Θα υποτιμηθείς, θα σου στερήσουν ευκαιρίες, αλλά μην το βάλεις κάτω. Είσαι αρκετή!

#5 Δικό σου το σώμα, δικοί σου και οι κανόνες

Το σώμα μας, μας ανήκει. Εμείς αποφασίζουμε πού και πώς θα το διαθέσουμε και σε ποιο βαθμό. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να σου στερήσει αυτό το δικαίωμα, απλά θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

#6 Αν είσαι φεμινίστρια, υποστήριζέ το

Είσαι γυναίκα, πιστεύεις σε κάτι πολύ συγκεκριμένο και δε χάνεις την ευκαιρία να το εκδηλώσεις και να παλέψεις για εσένα αλλά και για όλες τις γυναίκες ανά τον κόσμο. Πόσο πιο ισχυρό μήνυμα από το να αποτυπωθεί πάνω σου;

#7 Να πόσο σε νοιάζει η γνώμη τους

Κανείς δε θέλει να τον ελέγχουν, να του λένε τι να κάνει και πώς να το κάνει. Θα ακούσεις πολλά και θα βιώσεις ακόμα περισσότερα. Απλά δείξε τους πόσο μετράει η γνώμη τους για σένα.

#8 Αγάπησε το σώμα σου

Κανείς δεν είναι τέλειος, όμως ο καθένας μας είναι ξεχωριστός. Όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσεις αυτό, τόσο καλύτερα για σένα. Το σώμα σου είναι όμορφο όπως ακριβώς είναι. Πίστεψέ το.

#9 Το σύμβολο της θηλυκότητας

Είσαι γυναίκα και ως γυναίκα το όπλο σου είναι η φύση και η ομορφιά σου. Δεν υπάρχει κατάσταση που να μην μπορείς να αντιμετωπίσεις. Καλλωπίζεσαι και προσέχεις τον εαυτό σου, όχι για να αρέσεις στους άλλους, αλλά πρώτα πρώτα σε εσένα την ίδια.

#10 Επιμονή και πείσμα

Είσαι παντοδύναμη, αρκεί να το πιστέψεις. Κυνήγησε τα όνειρά σου, άρπαξε ευκαιρίες, κάνε λάθη, αγάπησε και κλάψε πολύ, γιατί πολύ απλά μπορείς.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το ανανεωμένο cashier του Neon54 Casino διευκολύνει τις πληρωμές στην Ελλάδα το 2023

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η καμπάνια των adidas Originals αφιερωμένη στους δημιουργικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 ετών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET