fbpx

7 στιγμές στα 20 σου, που πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου πάνω απ’ όλους κι όλα!


Το κεφάλαιο «σκέφτομαι πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό μου» πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει και να αντικατασταθεί από το «πάνω από όλα βάζω τον εαυτό μου»!

Ναι, ίσως να ακούγεται λίγο εγωιστικό, αλλά ποιος είπε ότι ο εγωισμός είναι κακός;

Μέχρι στιγμής προτεραιότητά σου αποτελούσαν τα προβλήματα των άλλων, παραμερίζοντας τα δικά σου. Έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να είναι οι δικοί σου άνθρωποι ευτυχισμένοι και μπράβο σου, πολύ γλυκό εκ μέρος σου. Ωστόσο εσύ, αν δεν φροντίζεις ούτε ο/η ίδιος/α τον εαυτό σου, πώς θα είσαι ευτυχισμένος/η; Δεν είναι λίγο κρίμα να ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια στα προβλήματα των άλλων και μετά να μην απομένει τίποτα για σένα;

Είναι σημαντικό, ειδικά στα 20 σου, να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, να ψάχνεις τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου. Κάτι βέβαια που δεν προλαβαίνεις, γιατί θεωρείς σημαντικότερο να βοηθάς τους άλλους να κάνουν το ξεκαθάρισμα αυτό στη ζωή τους, παρά στη δική σου.

Σήμερα όμως, θα μάθεις όλες εκείνες τις καταστάσεις όπου οφείλεις να βάζεις πρώτα από όλα τον εαυτό σου κι από αύριο θα αρχίσεις να το εφαρμόζεις κιόλας:

1 | Όταν νιώθεις μπερδεμένος/η

Είναι απόλυτα φυσιολογικό στην ηλικία των 20 να έχεις πολλά πράγματα στο κεφάλι σου να σε απασχολούν. Θα πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να αναρωτιέται για το ποια μπορεί να είναι η μελλοντική καριέρα σου, αν έχεις πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρά σου και γενικά αν ζεις τη ζωή που θέλεις. Μέσα σε όλες αυτές τις αμφιβολίες όμως, αυτό που πρέπει να κοιτάξεις πρώτα από όλα, είσαι εσύ. Όλοι θα σου πουν τη γνώμη τους, όλοι θα σου δώσουν τις συμβουλές τους, όμως μέχρι εκεί. Βασίσου στους φίλους και την οικογένειά σου για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που χρειάζεσαι, αλλά η τελική απόφαση για τη ζωή που θες να χτίσεις είναι δική σου, όχι δική τους.

2 | Όταν ερωτεύεσαι

Το πιο σημαντικό στον έρωτα είναι να μην ξεχνάς πως υπάρχεις και εσύ. Το έχει πει κι ο Μαζωνάκης άλλωστε πως «στον έρωτα παρανοείς». Είναι πολύ εύκολο να παραμελήσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου, ή ακόμη και να τον χάσεις εντελώς, επειδή γνώρισες κάποιον άνθρωπο και θέλεις να περνάς κάθε λεπτό της ημέρας μαζί του. Ωστόσο, το ότι μπήκε στη ζωή σου, δε σημαίνει ότι η προσοχή σου πρέπει να στραφεί σ’ αυτόν ολοκληρωτικά. Συνεχίζεις να υπάρχεις κι εσύ ακόμα σ’ αυτήν τη σχέση…

3 | Όταν ανακαλύπτεις ποιο είναι το πάθος σου

Όταν συνειδητοποιείς ποιο είναι το αληθινό πάθος σου, τότε πολύ απλά δεν ακούς τίποτα και κανέναν. Έχεις βρει πλέον τον σκοπό σου σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο και είσαι πολύ τυχερός/ή γι’ αυτό, γιατί άλλοι τον ψάχνουν μια ολόκληρη ζωή. Το να είσαι νέος και να ξέρεις τι θέλεις, είναι πραγματικά δύσκολο και ξεχωριστό! Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, έχεις το χρόνο και την ενέργεια να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου και να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Βάλε στην άκρη τα δράματα των άλλων και τα άγχη τα δικά σου και επικεντρώσου σ’ αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο/η!

4 | Όταν χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση 

Η εμπιστοσύνη πηγάζει από μέσα σου, κι όταν αισθανθείς άβεβαιος/η με τον εαυτό σου, είναι και η στιγμή που πρέπει να φερθείς εγωιστικά. Καθώς προχωράς στη ζωή, το να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου κρίνεται απαραίτητο. Ναι, σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα τα βάλεις με εσένα και θα σε αμφισβητήσεις, αλλά το θέμα είναι οι στιγμές αυτές να μην κάνουν μεγάλη ζημιά. Θα βρεθούν πολλοί που θα σε υποτιμήσουν, γι’ αυτό πρέπει να δείξεις ότι πιστεύεις στον εαυτό σου περισσότερο από τον καθένα. Χρησιμοποίησε τις κακές σου ημέρες λοιπόν ως «τροφή» για τις καλύτερες.

5 | Όταν βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική

Μία τέτοια σχέση, σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ήρθε η ώρα να σκεφτείς τι θα ήταν καλύτερο για εσένα μακροπρόθεσμα και στη συνέχεια να κάνεις τις σκέψεις σου αυτές, πράξεις. Ναι, μπορεί να υπάρχουν πολλά συναισθήματα ανάμεσα και ποτέ δεν είναι εύκολη η φάση όπου χαλάει μια φιλία, αλλά αν αυτή είναι η καταστροφή σου, τότε πρέπει να γίνει. Και μια τέτοια κατάσταση θέλει πυγμή κι εγωισμό, γι’ αυτό φρόντισε να τα έχεις.

6 | Όταν είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου

Αν είσαι στ’ αλήθεια ικανοποιημένος/η με το πώς έχουν τα πράγματα τώρα, είναι αξιοθαύμαστο. Ή κάνεις κάτι πολύ σωστά, ή το σύμπαν αποφάσισε να σου δώσει μια ανάπαυλα επειδή κοιτάει να σπάσει τα νεύρα κάποιου άλλου. Αλλά μη γελιέσαι. Μέσα σε όλη αυτήν την ηλιοφάνεια, μην ξεχνάς να δεις λίγο και τον εαυτό σου. Τι εννοώ; Σχεδόν πάντα, όταν είσαι στα καλύτερά σου, οι άλλοι προσπαθούν να σου κόψουν το γέλιο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να υψώσεις ένα προστατευτικό τοίχος απέναντί τους και να μην σπαταλάς ενέργεια σε τοξικές καταστάσεις. Σκέψου ότι το αξίζεις!

Κι όπως είπαμε, πάνω από όλα είσαι εσύ και μετά όλοι οι άλλοι!! 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET