ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σοκάρει η καταγγελία φοιτήτριας του Παντείου, για έναν άνδρα που την ακολούθησε μέσα στη σχολή!

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η καταγγελία φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου, για έναν περίεργο άνδρα που κυκλοφορούσε εντός της σχολής και την παρακολουθούσε. Ειδικότερα, η φοιτήτρια ανήρτησε σε όλα τα τμήματα του Παντείου, στο facebook, το περιστατικό που βίωσε λίγες ημέρες πριν. Όπως αναφέρει, περίμενε τον φίλο της στον 6ο όροφο του κτιρίου όταν ένας περίεργος […]

Δήμητρα Πραντάλου

26 Σεπτεμβρίου, 2018

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η καταγγελία φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου, για έναν περίεργο άνδρα που κυκλοφορούσε εντός της σχολής και την παρακολουθούσε.

Ειδικότερα, η φοιτήτρια ανήρτησε σε όλα τα τμήματα του Παντείου, στο facebook, το περιστατικό που βίωσε λίγες ημέρες πριν. Όπως αναφέρει, περίμενε τον φίλο της στον 6ο όροφο του κτιρίου όταν ένας περίεργος άνδρας άρχισε να την ακολουθεί βγάζοντας παράξενους ήχους από το στόμα του.

Αυτός ο άνδρας επιτάχυνε το βήμα του προς το μέρος της, έχοντας μάλιστα περίεργο βλέμμα. Για καλή της τύχη, οι προθέσεις του διακόπηκαν όταν εμφανίστηκε ο φίλος της. Το γεγονός αυτό συνέβη μέρα μεσημέρι!

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τις θλιβερές και ενοχλητικές εικόνες που διαδραματίζονται καθημερινά εκτός και εντός του ΕΚΠΑ εξαιτίας των τοξικομανών, και σε συνδυασμό με αυτό το περιστατικό στο Πάντειο, αν μη τι άλλο δεν γίνεται να μην αναφέρουμε πως είναι απαράδεκτο να μη νιώθουν ασφαλείς οι φοιτητές στα Πανεπιστήμιά τους. Κάτι που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο για τους φοιτητές, αλλά…

Και εδώ έρχονται τα μέτρα Παρασκευόπουλου για τη βία, τα ναρκωτικά και τις κλοπές στα Ιδρύματα της χώρας, και αναρωτιόμαστε πως θα αντιμετώπιζε ένα γεγονός σαν κι αυτό, αν τελικά είχε προχωρήσει. Με διάλογο;

Παράλληλα, στις αναρτήσεις που έκανε η φοιτήτρια στα τμήματα στο facebook, υπήρχαν σχόλια που αποκάλυπταν κι άλλα περιστατικά, όπως έναν επιδειξία πριν δύο χρόνια ή ακόμα και την αύξηση των αστέγων που κάνουν… βόλτες στη Σχολή!

Ολόκληρη η καταγγελία της φοιτήτριας:

Καλησπέρα,

θέλω να αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη στο Πάντειο λίγες μέρες πριν.

Καθώς περίμενα έναν φίλο μου στον 6ο όροφο του νέου κτηρίου, έκανα βόλτα στο διάδρομο όντας τελείως μόνη μου. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας περίεργος άντρας, με κοιτάει με ένα περίεργο βλέμμα και αρχίζει να κατευθύνεται επιταχύνοντας προς το μέρος μου. Εκείνη την στιγμή εγώ ξεκίνησα προς την άλλη πλευρά του διαδρόμου. Αυτός παράλληλα επιτάχυνε ακόμα περισσότερο, καθώς επιτάχυνα και εγώ. Είχε περίεργο πρόσωπο και βλέμμα, ενώ καθόσο με ακολουθούσε στο διάδρομο έκανε παράξενους ήχους. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι ή αν έλεγε κάτι. Την στιγμή που βρισκόταν δύο βήματα πίσω μου εμφανίζεται ο φίλος μου. Εκείνη την στιγμή αυτός πάγωσε και σταμάτησε απότομα. Δεν τον περίμενε και ήταν σε μια κατάσταση ότι του χάλασε την στιγμή. Ηταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα, παρόλο που βρίσκομαι συχνά στους χώρους του Πανεπιστημίου. Το αναφέρω για να είμαστε όλοι και όλες πιο προσεκτικοί σχετικά με την ασφάλεια μας, διότι γνωρίζουμε πως στο Πανεπιστήμιο μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος από κανέναν. Τέτοια περιστατικά δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να περνούν απαρατήρητα τόσο από εμάς τους φοιτητές όσο και από τους ίδιους τους καθηγητές. Το συγκεκριμένο περιστατικό θα το επισημάνω τόσο στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου όσο και στην Πρύτανη.

– Ήταν μελαχρινός, μαύρο κοντό μαλλί, κανονικός στο βάρος και ύψος γύρω στο 1,70 με 1,75. Στο πρόσωπο ήταν περίεργος είχε κάτι σαν σημάδια. Φορούσε μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι και ριγέ χρωματιστή μπλούζα.

– Να αναφέρω επίσης πως δεν ήταν ούτε αυτός που κυκλοφορεί στο Πανεπιστήμιο με μια τσάντα χιαστί και μιλάει στο τηλέφωνο, ρωτώντας συνήθως το πρόγραμμα μαθημάτων ή εξεταστικής, αλλά ούτε και αυτός που κυκλοφορεί συνέχεια με μια ροζ τσάντα πλάτης και μπαίνει στα μαθήματα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET