ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Θλιβερές εικόνες | Χωρίς κανένα περιορισμό η χρήση ναρκωτικών έξω από τη Νομική Σχολή!

Εδώ και χρόνια φοιτητές, καθηγητές, γονείς, περαστικοί και επαγγελματίες καταγγέλουν τις απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίσσονται καθημερινά έξω από τη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, με τους αρμόδιους, ωστόσο, να κρατάνε αυτιά και μάτια κλειστά. Ακόμα! Ο πεζόδρομος της Μασσαλίας είναι πια στέκι τοξικομανών και εμπόρων ναρκωτικών, με τους φοιτητές να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο […]

Δήμητρα Πραντάλου

19 Σεπτεμβρίου, 2018

Εδώ και χρόνια φοιτητές, καθηγητές, γονείς, περαστικοί και επαγγελματίες καταγγέλουν τις απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίσσονται καθημερινά έξω από τη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, με τους αρμόδιους, ωστόσο, να κρατάνε αυτιά και μάτια κλειστά. Ακόμα!

Ο πεζόδρομος της Μασσαλίας είναι πια στέκι τοξικομανών και εμπόρων ναρκωτικών, με τους φοιτητές να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο Πανεπιστήμιό τους.

Να σημειωθεί πως η Αστυνομία βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά, χωρίς όμως να κάνει το παραμικρό, και οι επαγγελματίες συνεχώς να πέφτουν θύματα κλοπών. Αυτό, όπως καταγγέλουν, έχει προκύψει μετά την απομάκρυνση της αφετηρίας των λεωφορείων επί της οδού Ακαδημίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των πεζών να σταματήσει και το σημείο να γεμίσει από τοξικομανείς κτλ.

Η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού όποια ώρα της ημέρας και να περάσει κάποιος, θα διακρίνει καθαρά χρήστες να βαράνε την ένεση ή να ετοιμάζονται για τη δόση τους. Μάλιστα, αν κάποιος παρατηρήσει λίγο καλύτερα, ίσως αντιληφθεί και το «παιχνίδι» που γίνεται μεταξύ εμπόρων και τοξικομανών, που θέλουν να πάρουν τη δόση τους.

Πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια των εγγραφών στο Πανεπιστήμιο, κάποιοι γονείς που ήρθαν από την επαχία μαζί με τις κόρες τους, έφτασαν στα όριά τους όταν πήγαν τουαλέτα και αντίκρυσαν δύο κοπέλες να είναι σε κατάσταση αφασίας και με τις ενέσεις στα χέρια.

Αυτό που εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι για ποιο λόγο δεν απομακρύνει η Κυβέρνηση τους τοξικομανείς από τον χώρο του Πανεπιστημίου. Δηλαδή, πρέπει να γίνει κάτι πολύ σοκαριστικό για να πάρουν μέτρα; Πρέπει να φτάσουμε πάλι στο άλλο άκρο, αντί να το προλάβουμε; Ή μήπως υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που λέει πως «δεν πειράζουν, θέλουν μόνο τη δόση τους»;

Ο κ. Γαβρόγλου αντίστοιχα, που είναι ο άνθρωπος της Παιδείας, δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός πως οι φοιτητές καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με θλιβερές εικόνες που ενδεχομένως ορισμένους να τους κρατάνε σε απόσταση από τη σχολή τους; Δηλαδή, διάβασαν για να περάσουν σε Πανεπιστήμιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και εντός του ιδρύματος είναι αναγκασμένοι να βλέπουν μέχρι και ενέσεις;

Αλλά κατά τ’ άλλα συγχωνεύουμε ΤΕΙ για να δημιουργήσουμε Πανεπιστήμια, χωρίς όμως να τα προστατεύουμε.

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατέρρευσε τμήμα από το ταβάνι και οι φοιτητές έδωσαν μάθημα δίπλα στα μπάζα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET