ΕΛΛΑΔΑ

Στην εστίαση σκέφτονται να κόψουν και τα τηγανητά φαγητά, γιατί δε βγαίνουν αλλιώς! 

Δεν είναι λίγο μιζέριαμπολ;!

Neopolis Team

25 Μαρτίου, 2022

Μη χτυπάτε άλλο, δε θα τ’ αντέξουμε… 

Κάθε μέρα που περνάει αναρωτιόμαστε αν τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα, και κάθε μέρα η απάντηση είναι θετική. Κατάπιαμε την ακρίβεια του πιτόγυρου, την άνοδο τιμών στην εστίαση και τα ενοίκια, αλλά το τέλος της τηγανητής πατάτας είναι ό,τι πιο σατανικό έχουμε ακούσει ποτέ. Κόψτε μας και το οξυγόνο βρε, κάπως θα τα βγάλουμε πέρα!

Και δεν είναι καν μόνο η τηγανητή πατάτα που κινδυνεύει, αλλά γενικότερα τα τηγανητά φαγητά. Με άλλα λόγια, ό,τι απολαμβάναμε περισσότερο τρώγοντας έξω (τηγανητά καλαμαράκια, κολοκυθάκια κλπ).

Όλα αυτά φυσικά δε συμβαίνουν γιατί είδαν τις εξετάσεις χοληστερίνης μας, αλλά γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει ως γνωστόν πολύ τις τιμές των προϊόντων, κι ακόμα περισσότερο του ηλιέλαιου. Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης:

Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνεςεστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Το δεκάλιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στη διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δε γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».

Στο μεταξύ, κάνουμε ότι δε διαβάσαμε ποτέ κάτι για πατάτες φούρνου…

Σοβαρά τώρα, το πιτόγυρο είναι σήμα κατατεθέν αυτής της χώρας και οι τηγανητές πατάτες είναι κάτι σαν το γύρο: αναπόσπαστο κομμάτι του. Κόβεις πατάτα, υπογράφεις τη διαθήκη του πιο διάσημου ελληνικού fast food!

Actual footage of us στις εξόδους μας από εδώ και πέρα, αν τελικά ισχύσει αυτή η αλλαγή:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET