ΕΛΛΑΔΑ

Κοντά στα 4 εύρω θα φτάσει η τιμή του πιτόγυρου, πονέστε μας κι άλλο!

Κάπως έτσι ψάχνουμε νέο after food για τα Σαββατόβραδα.

Neopolis Team

14 Μαρτίου, 2022

Θυμάστε τότε που θεωρούσαμε τα 3€ υπερβολική αύξηση; Ωραίες εποχές…

Φανήκαμε πολύ αχάριστοι όμως, και τώρα το πληρώνουμε (+1 ευρώ για την ακρίβεια), αφού το σουβλάκι, το εθνικό μας πιάτο, από μια value for money λύση στο χέρι πλέον γίνεται γκουρμεδιά. Μαζί, ο ντελιβεράς από φίλος καρδιακός θα γίνει ένας άγνωστος που κάποτε είχαμε ψηλά, και γενικότερα η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ριζικά.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε τα πάντα γύρω μας να αυξάνονται και τα πορτοφόλια μας να «ματώνουν», ωστόσο η συγκεκριμένη άνοδος τιμών χτύπησε νεύρο και αντιδράσαμε κάπως πιο έντονα. Για να καταλάβετε, ένα δάκρυ κύλησε…

Ξέραμε όμως ότι ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας δε θα άφηνε ανεπηρέαστο τον υπόλοιπο κόσμο, και ειδικά τις ευρωπαϊκές χώρες, και τώρα το ζούμε. Η βενζίνη/πετρέλαιο μας έχουν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο τις τελευταίες μέρες, ωστόσο οι επιπτώσεις επεκτείνονται συνεχώς και πλέον αγγίζουν και τον τομέα των τροφίμων. Χαρακτηριστικό είναι το «χτύπημα» στο ηλιέλαιο, στην αγορά του οποίου έχει μεγάλο μερίδιο η Ουκρανία, ενώ γενικότερα σημειώνεται άνοδος στις τιμές των άλλων συστατικών του εθνικού φαγητού.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Open TV που έγινε το πρωί του Σαββάτου έξω από ένα σουβλατζίδικο, η παραγγελία για 10 λίτρα ηλιέλαιου μέχρι πρότινος κόστιζε 16€, ενώ πλέον έχει πάει στα 26€. Μαζί με τις άλλες αυξήσεις λοιπόν, έχουν προκαλέσει την άνοδο της τιμής του τυλιχτού με γύρο, το οποίο από τα 3.50€ πήγε στα 3.90€. Και τώρα κλαίμε. 

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο καφές (για να μη μας μείνει καμία απόλαυση σε τούτη τη ζωή), ο οποίος είχε ξεκινήσει να μας πληγώνει την καρδούλα από τον περασμένο Σεπτέμβρη και συνεχίζει ακάθεκτα να μοιράζει εγκεφαλικά σε κάθε παραγγελία μας.

Όσο κι αν θέλουμε να παραμείνουμε θετικοί και αισιόδοξοι λοιπόν, όταν βλέπουμε τα δύο ψυχολογικά μας στηρίγματα σε αυτήν την κατάσταση, λυγίζουμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET