ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 «σκληρά σημάδια» που μαρτυρούν ότι έχεις …σκατένιους φίλους δίπλα σου!

Φιλίες. Δύσκολο πράγμα. Δύσκολο να κάνεις τις σωστές επιλογές, να καταφέρεις να τις διατηρήσεις και να τις κρατήσεις ζωντανές, αλλά και να εκτιμήσεις την πραγματική αξία τους. Υπάρχουν φιλίες που μένουν απαράλλακτες στο χρόνο, υπάρχουν όμως κι εκείνες, οι λεγόμενες λυκοφιλίες, που μόνο τοξικές και επιβλαβείς μπορούν να χαρακτηριστούν για σένα και την προσωπικότητά σου. Με απλά λόγια, […]

Θεώνη Σταματοπούλου

30 Ιανουαρίου, 2017

Φιλίες. Δύσκολο πράγμα. Δύσκολο να κάνεις τις σωστές επιλογές, να καταφέρεις να τις διατηρήσεις και να τις κρατήσεις ζωντανές, αλλά και να εκτιμήσεις την πραγματική αξία τους.

Υπάρχουν φιλίες που μένουν απαράλλακτες στο χρόνο, υπάρχουν όμως κι εκείνες, οι λεγόμενες λυκοφιλίες, που μόνο τοξικές και επιβλαβείς μπορούν να χαρακτηριστούν για σένα και την προσωπικότητά σου.

Με απλά λόγια, μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι φίλοι δεν κατηγοριοποιούνται και είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν κριτήρια που είναι ικανά να καθορίσουν την αξία και τις διαφορές ένα καλού και πιστού φίλου, από έναν τοξικό και «σκατένιο» όπως τον ονομάζω εγώ.

Αν λοιπόν, οι παρέες σου έχουν τα περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά, ίσως πρέπει να σκεφτείς να ξεκόψεις από αυτές. Για το δικό σου καλό προφανώς…

#1 Υποτιμούν τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες που σε συναρπάζουν

Οι φίλοι μας δεν είναι απαραίτητο να επιδίδονται στις ίδιες δραστηριότητες με τις δικές μας, ωστόσο είναι αναγκαίο να προσπαθούν τουλάχιστον να μην τις κατακρίνουν και να τις υποστηρίζουν για να σε κάνουν ευτυχισμένο/η. Μέρος αυτής της στήριξης και αγάπης του προς το πρόσωπό σου είναι να επικροτούν οτιδήποτε αρέσει σε εσένα ακόμη κι αν δεν αρέσει σε εκείνους.

#2 Δεν ακούς ποτέ νέα τους, εκτός κι αν σε θυμηθούν επειδή θέλουν χάρη

Ένας τρόπος επαναπροσδιορισμού και αξιολόγησης μία φιλικής σχέσης, είναι να βάλεις το κινητό σου στην άκρη για μερικές μέρες και να δεις αν θα ενδιαφερθούν να επικοινωνήσουν πρώτοι μαζί σου. Αν το κάνουν, ποιος είναι ο σκοπός τους; Θέλουν κάποια χάρη; Θέλουν συμβουλή για κάτι; Ή ενδιαφέρονται να δουν τι κάνεις και να σου πουν κάτι αστείο; Αν είναι οτιδήποτε εκτός των δύο τελευταίων, δεν πέτυχες τζακ ποτ από φίλους.

#3 Φαίνεται να σε ζηλεύουν

Όταν σου συμβαίνει κάθε τι καλό και σε κάνει χαρούμενο/η, αντί να χαρούν μαζί σου, είναι επιφυλακτικοί και ίσως να εμφανίσουν μία έκρηξη θυμού υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δίκαιο για αυτούς ή θα πουν οτιδήποτε είναι ικανό να υποβαθμίσει την επιτυχία σου στα μάτια σου. Αξιοθρήνητο…

#4 Δε δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον να σε βοηθήσουν στο οτιδήποτε

Μάλιστα, θα διακρίνουν την άσχημη στιγμή σου ή την κακοτυχία που σε βρήκε, θα σουν κάνουν νύξη γι’ αυτό, αλλά ως εκεί! Δεν θα προσφερθούν να βοηθήσουν. Δεν νοιάζονται βασικά ούτε καν να σε ακούσουν. Τόσο σκάρτοι που είναι, θα προτιμούσες να μην σου έλεγαν τίποτα εκ πρώτης.

#5 Ακυρώνουν τα σχέδιά σας συνεχώς

Την τελευταία στιγμή… Έχετε κανονίσει εδώ και μέρες να βγείτε έξω, να φάτε/πιείτε, να τα πείτε και να περάσετε καλά και στο τελευταίο λεπτό, τρως άκυρο. Δύσκολα ξεχνιέται αυτή η στάση τους, εκτός κι αν είσαι τόσο μαλθακός/ή!

#6 Σε κάνουν να νιώθεις ασήμαντος/η

Φαίνεται λες κι όλα/όλοι είναι πιο σημαντικά από εσένα. Δεν είσαι προτεραιότητά τους και δεν σε συμπεριλαμβάνουν στα σχέδιά τους.

#7 Νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και είναι εγωιστές

Δεν προτίθενται να κάνουν το παραμικρό για σένα εκτός κι αν τους αποφέρει προσωπικό όφελος. Όταν δεν φτάνει η στιγμή που συζητάτε μεταξύ σας, απαιτούν την πλήρη προσοχή σου, ενώ όταν εσύ μιλάς, έχουν τη φάτσα τύπου: «Παριστάνω πως σε ακούω, αλλά πραγματικά δεν δίνω δεκάρα για όσα λες. Θέλω μόνο να μιλάω για τον εαυτό μου.»

#8 Σε εκμεταλλεύονται σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο

Ξέρουν ότι είσαι καλός άνθρωπος και με την πρώτη ευκαιρία φροντίζουν να το εκμεταλλευτούν. Ξέρουν ότι δεν λες εύκολα όχι και προσπαθείς να είσαι ευγενικός/ή με όλους, γεγονός που δεν διστάζουν σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσουν υπέρ τους. Άσε που στο τέλος δεν εκτιμούν όλα όσα έκανες για εκείνους. Ρε άντε και γ@μηθείτε!

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET