ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 σημάδια ότι οι «φίλοι» που έχεις δίπλα σου είναι απλά… σκατένιοι!

Τι να τους κάνεις τους εχθρούς, αν έχεις τέτοιους φίλους;

Δεν είναι μόνο οι ερωτικές σχέσεις που έχουν στραβώσει στην εποχή μας, αλλά και οι φιλικές, οι οποίες πάνε κατά διαόλου. Πραγματικά, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τους ανθρώπους που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι φίλοι πρόκειται για έναν αριθμό στα σόσιαλ μίντια. Έχει μεγάλη διαφορά από το να λες πως έχεις πολλούς γνωστούς ή παρέες ή φόλοουερς. Στη ζωή σου θα γνωρίσεις αρκετούς ανθρώπους, με άλλους να δημιουργείς πιο χαλαρούς δεσμούς και να λέτε απλά ένα «γεια» στο δρόμο και με άλλους να έρχεσαι πιο κοντά και να μοιράζεσαι μαζί τους σημαντικές και προσωπικές στιγμές. Κι αυτοί οι δεύτεροι είναι οι φίλοι σου.

Φίλοι είναι αυτοί που σε ακούνε, σε σέβονται, σε συμβουλεύονται και σε συμβουλεύουν, γελάτε και κλαίτε μαζί και πολλά άλλα που θα μου έπαιρνε ώρες να τα γράψω. Ποιοι ΔΕΝ είναι αληθινοί σου φίλοι όμως; Προφανώς είναι αυτοί που δεν κάνουν όλα τα παραπάνω αλλά κι ακόμα περισσότερα, που εσύ ίσως αγνοείς.

Κάποια στιγμή βέβαια θα αναρωτηθείς ποιος ο λόγος που κάνεις παρέα μαζί τους. Αν αυτό γίνει σχετικά νωρίς, τότε πάλι καλά να λες. Αν ωστόσο το πραγματικό τους πρόσωπο αρχίσει να αποκαλύπτεται ύστερα από κάποιες σημαντικές καταστάσεις που έχετε ζήσει μαζί, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Θα νιώσεις πιο πληγωμένος κι από όταν χωρίζεις!

Πώς λοιπόν θα καταλάβεις ποιοι από τους φίλους που έχεις είναι απλά… σκατένιοι; Διάβασε τα σημάδια παρακάτω:

#1 Πάντα εσύ επιδιώκεις πρώτος/η να βρεθείτε

Εφόσον μόνο εσύ ενδιαφέρεσαι και νοιάζεσαι να κάνετε πράγματα μαζί, τότε βράστα. Αν συνειδητοποιήσεις, ότι από τότε που αρχίσατε να αναπτύσσετε μία πιο στενή σχέση, εσύ είσαι πάντα εκείνος/η που στέλνει για να βγείτε, καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Ένας φίλος που δε θέλει να περνά χρόνο μαζί σου, τι σόι φίλος είναι, μου λες; Όλο αυτό φυσικά γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν σε αναζητά μόνο όταν σε χρειάζεται.

#2 Στέλνεις μηνύματα, μα απάντηση καμία

Προσπαθείς να πιάσεις συζήτηση, να μάθεις τα νέα τους και σε αυτό το απλό κωλομήνυμα του «Γεια, τι κάνεις;» σου απαντούν μετά από μία μέρα! Αν υπάρχει σοβαρός λόγος προφανώς και δεν τίθεται θέμα, σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, μιλάμε απλώς για… γράψιμο στα παλιά τους τα παπούτσια! Εάν είναι κάτι που γίνεται επανειλημμένα, τότε δεν πρέπει να το παραβλέψεις. Έχει και η υπομονή τα όριά της…

#3 Δε θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που σε στήριξαν

Ένας από τους λόγους που θέλουμε να έχουμε φίλους στο πλευρό μας είναι για να στηρίζουν τις αποφάσεις και τους στόχους μας και να μας εκφράζουν την ειλικρινή τους άποψη, όχι να μας αμφισβητούν με κάθε ευκαιρία και να μας υπονομεύουν. Kακό πράγμα η ζήλεια. Αν μυριστείς λοιπόν, ότι κάποιος φίλος σου, σου πάει μονίμως κόντρα και προσπαθεί να μειώσει αυτά που κάνεις, απομάκρυνέ τον όσο είναι νωρίς. Δε χρειάζεσαι τέτοια φίδια στη ζωή σου.

#4 Μαθαίνεις ότι λένε πράγματα πίσω από την πλάτη σου

Φίλος – φίδι είναι επίσης κι αυτός ο οποίος μπροστά σου λέει τα καλύτερα για σένα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει, το θάψιμο θα πάει σύννεφο! Τι σκατά φίλος είναι αυτός; Δίμουρος, όπως λέει και η Άλκηστιςςς!Και στο κάτω κάτω, τι να τους κάνεις τους εχθρούς, αν έχεις τέτοιους φίλους;

#5 Δείχνουν να χαίρονται με τα προβλήματά σου

Και αυτό θα πει χαιρεκακία. Χαιρέκακος είναι ο άνθρωπος που το ευχαριστιέται πολύ όταν βλέπει τον άλλον να παλεύει με τις δυσκολίες και τις δυστυχίες του. Γιατί να το κάνεις αυτό; Γιατί να χαρείς αν κάποιος περνάει άσχημη φάση στη ζωή του; Μήπως έτσι ανεβάζεις το δικό σου εγώ και σκέφτεσαι «πάλι καλά που δεν είμαι εγώ στη θέση του;». Για κάτι τέτοιο μου μοιάζει πάντως και ειλικρινά είναι ό,τι πιο σκατόψυχο κυκλοφορεί εκεί έξω. Μην κρατάς τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου, δεν αξίζει σου λέω.

#6 Δεν κρατούν ποτέ τα μυστικά που τους λες

Θεός φυλάξοι! Δεν έχω χειρότερο από αυτό. Με τους φίλους μας μοιραζόμαστε ΤΑ τέρατα. Σχολιάζουμε τους πάντες και τα πάντα, μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, βγάζουμε τα εσώψυχά μας και όλα αυτά με την ασφάλεια ότι μένουν μεταξύ μας. Ή μήπως δεν πρέπει να είμαστε και τόσο σίγουροι τελικά; Πραγματικά, αν μάθω ποτέ ότι κάποια φίλη μου λέει από εδώ κι από εκεί πράγματα που της έχω εμπιστευτεί, θα μας δείτε στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων.

#7 Απαιτούν να είναι πάντα η προτεραιότητά σου 

Αυτά τα πράγματα δεν τα απαιτείς, πόσο μάλλον από τους φίλους σου. Τι πάει να πει ότι ο άλλος θέλει να αποτελεί προτεραιότητά σου; Έχεις και οικογένεια, υποχρεώσεις, χόμπι, σχέση και πρέπει όλα αυτά να τα συνδυάζεις ταυτόχρονα και να μοιράζεις σε όλους ισάξιο χρόνο. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, καλό είναι να μην υπάρχει στη ζωή σου, γιατί σε κρατάει πίσω. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε βάλει στη διαδικασία να επιλέξεις ανάμεσα σε εκείνον και σε κάποιο/α άλλο/α πρόσωπο/α!

#8 Γενικά, δεν είσαι ο εαυτός σου μαζί τους

Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου με κάποιον και θα πρέπει για τους χι ψι λόγους να υποκρίνεσαι, τότε ποιος ο λόγος να κάνετε παρέα; Με τους φίλους μας πρέπει να νιώθουμε άνετα, να είμαστε αληθινοί, αυθεντικοί, αυθόρμητοι. Δεν μπορούμε να μετράμε την κάθε μας κίνηση γιατί φοβόμαστε ότι θα μας κατακρίνουν. Ένας φίλος που προσπαθεί διαρκώς να σε υπονομεύσει, να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα ή σε κρατάει πίσω, πρέπει να φύγει από δίπλα σου.

Σκέψου λοιπόν αν έχεις δίπλα σου τέτοια άτομα και φρόντισε να τα ξεφορτωθείς από τη ζωή σου το συντομότερο. Σίγουρα δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και κατά πάσα πιθανότητα θα πληγωθείς πολύ όταν το συνειδητοποιήσεις, ωστόσο η καθημερινότητά σου θα γίνει πολύ καλύτερη χωρίς την τοξικότητά τους, I promise!

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET