fbpx

Αληθινός φίλος θα πει… Τα 6 χαρακτηριστικά που καθιστούν κάποιον κολλητό σου!


Μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν και να κοκορεύονται ότι έχουν ένα μεγάλο κύκλο φίλων και γνωριμιών, αλλά δεν είναι παρά μπούρδες. Οι πραγματικοί φίλοι είναι ελάχιστοι και μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ακόμα κι αν ανήκεις σε μια μεγάλη παρέα, πάντα υπάρχουν 1-2 άτομα που έχεις ξεχωρίσει και τα νιώθεις πολύ πιο κοντά σου, από τους υπόλοιπους. Υπάρχει αυτό το «connection»  ανάμεσά σας, ρε παιδί μου που δεν έχεις καταφέρει να το βρεις με άλλους. Αυτό είναι και που κάνει τη σχέση σας μοναδική.

Βέβαια, για να φτάσεις στο σημείο να πεις ότι έχεις κάνει μία φιλία ζωής, θα πρέπει να έχεις βεβαιωθεί πρώτα ότι ο/η φίλος/η σου διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που τον/την καθιστούν πραγματικό/ή κολλητό/ή, όπως τα παρακάτω:

#1 Δεν κωλώνει να σου πει τα πράγματα όπως έχουν 

Ο/η σωστός/ή κολλητός/η δε μασάει τα λόγια του/της. Θα είναι σκληρός/ή μαζί σου και θα σου λέει την ειλικρινή του/της γνώμη σε όλα, είτε σ’ αρέσει είτε όχι. Και προφανώς, αυτό δεν το κάνει για να σε πληγώσει, αλλά για να σου ανοίξει τα μάτια. Να σου υποδείξει πότε είσαι λάθος και πότε έχεις άδικο ή πότε πέφτεις έξω στις προβλέψεις σου. Έτσι πρέπει να είναι η φιλία. Αν ψάχνεις για κάποιον που θα σου λέει ότι έχεις δίκιο σε όλα και θα συμφωνεί πάντα μαζί σου, τότε μάλλον θες τσιράκι κι όχι πραγματικό φίλο.

#2 Ό,τι κι αν συμβεί, είναι πάντα εκεί

Στα καλά και στα κακά, στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ο καλός φίλος είναι αυτός που θα σου προσφέρει τον ώμο του για να κλάψεις, που θα σου ανοίξει την αγκαλιά του για να κουρνιάσεις, που θα σε ακούει να μιλάς για τα προβλήματά σου με τις ώρες. Είναι εκείνος που σε οτιδήποτε τον έχεις ανάγκη, θα βρίσκεται πάντοτε στο πλάι σου ανιδιοτελώς.

#3 Τα προσωπικά σου είναι ασφαλή μαζί του/της

Με τον/την κολλητό/ή σου μοιράζεσαι τα πάντα. Από τα οικογενειακά και τα επαγγελματικά σου, ως και τα ερωτικά σου. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο κρίσιμο είναι να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δε θα σε προδώσει ποτέ, ξεφουρνίζοντας όλα σου τα προσωπικά σε άλλους. Η εχεμύθεια επομένως, είναι ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό ενός καλού φίλου. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι θα πάρουν όλα τα μυστικά στον τάφο τους, αλλά λίγοι πραγματικά το εννοούν. Με την πρώτη ευκαιρία πάει το κουτσομπολιό σύννεφο…

#4 Ο σεβασμός είναι αμοιβαίος

Σεβασμός στις προτιμήσεις, στις ιδιοτροπίες, στις αδυναμίες και πάνω από όλα στο δικαίωμα του καθενός να κάνει λάθη. Χωρίς σεβασμό, ο καθένας λειτουργεί εγωιστικά και η φιλία μετατρέπεται σε μία σχέση εκμετάλλευσης. Ο ένας σκέφτεται τι περισσότερο μπορεί να πάρει (χωρίς να δώσει) από τον άλλον. Οι καιροσκοπισμοί δεν πρέπει με τίποτα να υπάρχουν μέσα σε μία φιλική σχέση.

#5 Δίπλα του/της, τα βλέπεις όλα αισιόδοξα

Το τελευταίο που θέλει κάποιος είναι να περιτριγυρίζεται από άτομα απαισιόδοξα, που να του μαυρίζουν την ψυχή και να κάνουν ακόμη δυσκολότερη την καθημερινότητά του. Οι φίλοι μας είναι η διέξοδός μας. Είναι αυτοί που θα μας κάνουν να γελάσουμε, να ξεχαστούμε και να ονειρευτούμε. Αν είναι να έχεις φίλους διαρκώς μέσα στην κατάθλιψη και στη μιζέρια, βράσ’ το καλύτερα!

#6 Εκτός των άλλων, είναι και ευγενικό τυπάκι

Ένα ακόμη αναγκαίο χαρακτηριστικό. Δε νοείται να έχεις ένα φίλο που να μην έχει πάρει κάποιες συγκεκριμένες αξίες από το σπίτι του, όπως για παράδειγμα να ενδιαφέρεται για τους άλλους, να μιλάει όμορφα και να έχει ευγενικούς τρόπους. Το Α και το Ω στις ανθρώπινες σχέσεις είναι η καλή συμπεριφορά. Αν έχεις έναν τραμπούκο δίπλα σου το μόνο σίγουρο είναι ότι μαζί με αυτόν θα γίνεσαι κι εσύ περίγελος.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET