ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: 20χρονος φοιτητής έγινε άθελά του βαποράκι, κάνοντας μια απλή εξυπηρέτηση!

Και μετά μας ρωτάνε γιατί έχουμε trust issues...

Neopolis Team

29 Αυγούστου, 2022

Άλλος ένας λόγος που έχουμε trust issues… 

Στα spicy δρώμενα του Σαββατοκύριακου, 20χρονος φοιτητής από την Ρόδο πήγε να κάνει μια απλή εξυπηρέτηση σε φίλο του και κατέληξε να συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών. Να γιατί δε θα μας δείτε ποτέ να κάνουμε χάρες σε κανέναν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του dimokratiki.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθησαν δύο άτομα, ο 2οχρονος Έλληνας που σπουδάζει στη Βουλγαρία κι ένας 30χρονος Αλβανός, ύστερα από έλεγχο δεμάτων και κιβωτίων σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Ο σκύλος-ανιχνευτής ναρκωτικών ‘Swartz’ ήταν αυτός που «πρόδωσε» τη δουλειά, εντοπίζοντας ουσίες σε ένα σακ βουαγιάζ, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση μέχρι τις 11:20, όποτε και εμφανίστηκε ο Ροδίτης φοιτητής για να το παραλάβει.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, τον έλεγξαν και ανακάλυψαν ότι πρόκειται για ακατέργαστη κάνναβη βάρους 39,6 γραμμαρίων, μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 9,2 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο 20χρονος αποφάνθηκε πως δε γνώριζε τίποτα σχετικά με το περιεχόμενο του δέματος, ενώ συνεργαζόμενος με τους αστυνομικούς ανέφερε ότι παρέλαβε τον σάκο για λογαριασμό του Αλβανού φίλου του, που ήταν και ο τελικός παραλήπτης. Πράγμα που, για καλή του τύχη, επιβεβαίωσε και ο τελευταίος. 

Η σύλληψη του 30χρονου έγινε αφού ο φοιτητής αποκάλυψε ότι είχε κανονίσει να παραδώσει το σάκο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Λίνδου. Στήθηκε λοιπόν επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης και όταν εμφανίστηκε ο Αλβανός άντρας να παραλάβει τον σάκο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός καθώς ο φοιτητής πλησίαζε στη Λίνδο του τηλεφώνησε να τον ρωτήσει αν παρέλαβε τον σάκο. Ο ημεδαπός απάντησε θετικά και τότε ο Αλβανός του είπε να τον αφήσει στο αμάξι του για να τον πάρει όταν σχολάσει από την εργασία του.

Αφού πιάστηκε στα πράσα, ο Αλβανός στη συνέχεια ομολόγησε ότι ήταν ο τελικός παραλήπτης των ναρκωτικών και ότι έστειλε τον ημεδαπό για να το παραλάβει αγνοώντας το περιεχόμενο του δέματος. 

Οι δύο άντρες γνωρίστηκαν στη Λίνδο, με τον 30χρονο να ζητά από τον φοιτητή να παραλάβει από τη μεταφορική εταιρεία έναν σάκο που περιείχε ρούχα. Αυτή ήταν η μισή αλήθεια, αφού σύμφωνα με τον ίδιο είχε κρύψει όντως τα ναρκωτικά που είχε αγοράσει από έναν άγνωστο στην Ομόνοια της Αθήνας ανάμεσα σε ρούχα και είπε στην αδελφή του να του στείλει το σακ βουαγιάζ στην Ρόδο.

Ο ημεδαπός, όπως υποστήριξε, δέχτηκε να βοηθήσει, μιας και ο Αλβανός μένει στ’ Αφάντου και εκείνος στην Ρόδο και δεν του ήταν δύσκολο να τον εξυπηρετήσει. Ο 30χρονος αλλοδαπός φέρεται να ζήτησε άδεια για μία ώρα από τον προϊστάμενό του για να παραλάβει τον σάκο, αλλά επειδή δεν υπήρχε άτομο να τον αντικαταστήσει παρακάλεσε τον Έλληνα φοιτητή να το κάνει. Ο τελευταίος τόνισε ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών και δεν έχει καμία σχέση με ουσίες.

Για σήμερα (29/8) έχει προγραμματιστεί η απολογία τους ενώπιον της Ανακρίτριας Υπηρεσίας.

Ηθικό δίδαγμα: Μη νιώθετε άσχημα την επόμενη φορά που θα σας ζητήσουν χάρη και θα πείτε «βαριέμαι».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET