ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά σε παγκόσμιο διαγωνισμό «Καινοτομίας» για φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης!

Άξιζαν όλα τα ξενύχτια και ξημερώματα στο εργαστήριο! 👏

Neopolis Team

10 Απριλίου, 2023

Τα καλύτερα νέα έρχονται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, φοιτητές του οποίου πήραν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Brackeys Game Jam 2023.1 και κατέκτησαν την κορυφή!

Για άλλη μία φορά, φοιτητές ελληνικού πανεπιστημίου αποδεικνύουν την αξία τους κόντρα σε μεγάλο ανταγωνισμό, αναδεικνύοντας έτσι και την ποιότητα των ΑΕΙ. Στο επίκεντρο τώρα βρέθηκε η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, αφού οι φοιτητές του Μηνάς Κατσιόκαλης (μεταπτυχιακός), Γιάννης Κρητικός (μεταπτυχιακός), Ανδρέας Πολυχρονάκης (διδακτορικός), Μιχάλης Οικονομάκης (προπτυχιακός), Κωνσταντίνα Μάμμου (προπτυχιακή), Μιχάλης Νικηφοράκης (προπτυχιακός), Άννα Μηναδάκη (προπτυχιακή) και Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης (προπτυχιακός), μέλη της ερευνητικής ομάδας τρισδιάστατων υπολογιστικών γραφικών και εκτεταμένης πραγματικότητας SURREAL του Εργαστηρίου MUSIC, κατέκτησαν την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καινοτομία» (‘Innovation’) ανάμεσα σε περισσότερες από 3.900 ομάδες και 742 projects.

Το παιχνίδι που έφτιαξε η ελληνική ομάδα ονομάζεται UnSentenced και παίζεται σε οποιονδήποτε υπολογιστή (Windows, MacOs, Linux) μέσω browser ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ. Credits αξίζει και ο Στέλιος Γρηγοράκης, προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής ΗΜΜΥ, ο οποίος έπειτα από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία debugging, καθώς η ομάδα ενδιαφέρεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Η περιγραφή του παιχνιδιού αναφέρει:

Ένα ταξίδι μέσα από έναν αινιγματικό μονόλογο. Πάρε το ρόλο μιας σαρανταποδαρούσας που γλιστρά ανάμεσα σε ένα σκοτεινό και δυσοίωνο τοπίο λέξεων ενός υπόδικου άντρα, που βρίσκεται σε αναζήτηση τελειών λες και εξαρτάται όλη του η ύπαρξη από αυτό. Ωστόσο, όσο μεγαλώνεις με κάθε τελεία που καταβροχθίζεις, ο κίνδυνος ελλοχεύει μεταξύ των γραμμών. 

 

Μπες σε έναν τρομακτικό κόσμο, όπου κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή.

 

Για να αποφύγεις επικίνδυνες τελείες και κείμενα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις γρήγορα αντανακλαστικά, ενώ ταυτόχρονα διαβάζεις και προβλέπεις πού μπορεί να υπάρχει κίνδυνος. Θα κερδίσεις και θα καταβροχθίσεις τις τελείες ή θα υποκύψεις στον απειλητικό άβυσσο λέξεων που σε περιτριγυρίζει;

Τι είναι τα Game Jams

Είναι διαγωνισμοί δημιουργίας καινοτόμων παιχνιδιών σε περιορισμένο χρόνο με το θέμα του διαγωνισμού να ανακοινώνεται την ώρα έναρξης. Το Brackeys Game Jams, ένας από τους δημοφιλέστερους παγκόσμιους διαγωνισμούς, ξεκίνησε το 2018 και διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο έκτοτε, με συμμετοχές επαγγελματικών ομάδων (professional gaming studios) και ερασιτεχνικών ομάδων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο φετινός διαγωνισμός 2023.1 ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου 2023, κράτησε μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2023 και η θεματολογία του ήταν «Ένα τέλος είναι μια νέα αρχή» (‘an end is a new beginning’). Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η ομάδα των φοιτητών εργάστηκε εντατικά, με πολλά ξενύχτια και ξημερώματα στο εργαστήριο, ενώ η υποβολή στον διαγωνισμό έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET