ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ποιος είπε οτι η… αποτυχία στις Πανελλήνιες, δε σου ανοίγει πόρτες για ένα λαμπρό μέλλον;

Θα έχεις ακούσει αρκετές φορές πως μία απρόσμενη (ή και όχι) αποτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν φέρνει σε καμία περίπτωση το τέλος του κόσμου. Θα έχεις ακούσει, επίσης, πως πολλοί φοιτητές δεν σπουδάζουν στην σχολή που πραγματικά θέλουν ή πως ακόμα περισσότεροι κάνουν στροφή στην καριέρα τους, διαφορετική από τον τίτλο σπουδών τους στο πτυχίο. […]

Δήμητρα Πραντάλου

22 Αυγούστου, 2018

Θα έχεις ακούσει αρκετές φορές πως μία απρόσμενη (ή και όχι) αποτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν φέρνει σε καμία περίπτωση το τέλος του κόσμου. Θα έχεις ακούσει, επίσης, πως πολλοί φοιτητές δεν σπουδάζουν στην σχολή που πραγματικά θέλουν ή πως ακόμα περισσότεροι κάνουν στροφή στην καριέρα τους, διαφορετική από τον τίτλο σπουδών τους στο πτυχίο.

Μία αποτυχία επομένως στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, μπορεί να σου ανοίξει τους δρόμους που θέλεις εσύ να περπατήσεις με τερματικό σταθμό την επιτυχία. Σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις ειδικότητα, χωρίς να “αναγκαστείς” να βρεθείς σε φοιτητικά έδρανα για μαθήματα που δεν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις παραπάνω γνώσεις. Αυτού του τύπου οι φοιτητές, καταλήγουν στο τέλος να παρατήσουν τη σχολή και το μέλλον τους.

Με γνώμονα την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην χώρα μας και τις συνέπειες που έχει προκαλέσει (ανεργία σε υψηλά ποσοστά), οι νέοι έχουν αλλάξει τα θέλω τους. Βολιδοσκοπούν καλύτερα την κατάσταση και στρέφονται σε σχολές και ειδικότητες που αποφέρουν άμεσες οικονομικές απολαβές και ένα μέλλον -ας πούμε- πιο ασφαλές και σίγουρο.

Άλλωστε, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, για ακόμη μια χρονιά οι υποψήφιοι των Πανελληνίων επέλεξαν στα μηχανογραφικά τους τις πιο «διάσημες» σχολές.

Έτσι λοιπόν, με το καλοκαίρι σιγά-σιγά να το αφήνουμε πίσω και τις εγγραφές στις ιδιωτικές σχολές να έχουν ξεκινήσει για τα νέα τμήματα Οκτωβρίου , ήρθε η στιγμή να επιλέξεις την ειδικότητα που θέλεις να σπουδάσεις με αναγνώριση πτυχίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άμεση αποκατάσταση.

Που; Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

• Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα και Καλαμάτα έχει ξεκινήσει τις εγγραφές για όλες τις ειδικότητες, όπως: Γαστρονομία, Τουριστικά Επαγγέλματα, Μόδα & Ομορφιά , Επαγγέλματα Υγείας & Αθλητισμού, Πληροφορική & Ηλεκτρονικά, Τεχνικά Επαγγέλματα, Οικονομία & Διοίκηση, Παιδαγωγικά & Κοινωνικές Υπηρεσίες, ΜΜΕ & Ήχος, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Performing Arts, όλες οι σύγχρονες ειδικότητες διδάσκονται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτήριο της χώρας.

Σε μια εποχή που τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική αστάθεια της χώρας, ο αγροτικός τομέας είναι εκείνος που σημειώνει ανοδική πορεία, με την χώρα μας να έχει όλα τα εφόδια για περισσότερη εξέλιξη και ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ειδικότητες ανοίγουν νέους ορίζοντες στην αγρότικη κατάρτιση:

Βιολογική γεωργία

Ο τεχνικός οικολογικής και βιολογικής καλλιέργειας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, αναγνωρισμένο στον χώρο και με μεγάλη επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την παραγωγή ποιοτικών βιολογικών προϊόντων. Εκπαιδεύεται από έμπειρους καθηγητές που κάνουν πράξη την παραγωγή τοπικών ελληνικών ποικιλιών και μαθαίνει στην πράξη όλη τη διαδικασία που δίνει προστιθέμενη αξία στα εγχώρια γεωργικά προϊόντα που παράγει.

Αμπελουργία – Οινολογία

Ο απόφοιτος τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται όλες τις σύγχρονες μεθόδους στην οινοποιία και τη δημιουργία οικολογικών αμπελώνων και να αναγνωρίζει τόσο τις ελληνικές ποικιλίες αμπελώνων, όσο και τις ξένες.

Γαλακτοκομία – Τυροκομία

Ο τεχνικός γαλακτοκομίας – τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Επιπλέον, ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, αποκτώντας εξειδίκευση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Μελισσοκομία

Ο τεχνικός μελισσοκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, αναγνωρισμένο στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Μάθε για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και εξειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους ώστε να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματία.

Παράλληλα, τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα αποτελούσαν πάντα πόλο έλξης για τους νέους. Από την υποκριτική και το τραγούδι, έως τη φωτογραφία και την γραφιστική η αίσθηση της δημιουργικότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, για όσους αγαπούν τις τέχνες.

Σπουδές Μουσικής Τεχνολογίας

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε διάφορα projects και μουσικά events όπως το Delta X-mas Concert, το Digital Culture Festival κα. είτε παρουσιάζοντας τη δική σου πρωτότυπη μουσική, είτε βοηθώντας ενεργά την ηχητική υποστήριξή τους.

Επιπλέον, θα εκπαιδευτείς σε πληθώρα δεξιοτήτων (μουσική θεωρία, προγραμματισμό synthesizer, sound design για κινηματογράφο & media, studio recording-mixing-editing, outdoor ηχοληψία κα), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.

Υποκριτικής – Ηθοποιοί

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις και να συμμετέχεις σε πραγματικά projects, όπως μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατρικές πρόβες κα. Ώστε να αποκτήσεις εξοικείωση με το χώρο.

Θα εκπαιδευτείς σε όλο το φάσμα των εφαρμογών της υποκριτικής (αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία, υποκριτική θεάτρου, τηλεόρασης & κινηματογράφου κλπ), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.

Σπουδές Χορού – Χορευτές

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς και να συμμετέχεις σε πλήθος από πραγματικά projects, όπως μουσικοχορευτικές παραστάσεις, διαγωνισμούς χορού κα.

Θα εκπαιδευτείς σε όλο το φάσμα των εφαρμογών του Χορού (κλασσικό μπαλέτο, ελεύθερο, σύγχρονο, hip hop κλπ) δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε διάφορα projects και μουσικά events όπως το Delta X-mas Concert, το Digital Culture Festival κα. είτε παρουσιάζοντας τη δική σου πρωτότυπη μουσική, είτε βοηθώντας ενεργά την ηχητική υποστήριξή τους. Επιπλέον, θα εκπαιδευτείς σε πληθώρα δεξιοτήτων (μουσική θεωρία, προγραμματισμό synthesizer, sound design για κινηματογράφο & media, studio recording-mixing-editing, outdoor ηχοληψία κα), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.

Οι σπουδές οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα, που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατοχυρώνει επαγγελματικά δικαιώματα, ανάλογα με την ειδικότητα. Παρέχεται αναβολή στράτευσης.

Οι σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παράλληλα με τις σπουδές τους τη Διεθνή Πιστοποίηση LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών τους, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος τους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με εμπειρία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών και μοναδική τεχνογνωσία στην επαγγελματική κατάρτιση, προσφέρει ουσιαστική γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εμπλουτίζεται με πλήθος σεμιναρίων και δραστηριοτήτων. Την τεχνογνωσία τους προσφέρουν πρόθυμα συνεργαζόμενες εταιρίες από όλους τους κλάδους της αγοράς.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις γονιών και παιδιών ως το ΙΕΚ που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του.

Οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 βρίσκονται στη διάθεση του κοινού καθημερινά από τις 9:00 ως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 10:00 ως 14:00 για να ενημερώσουν αναλυτικά για τις ειδικότητες, καθώς και για τα πλεονεκτήματα και τις προνομιακά δίδακτρα που ισχύουν για εγγραφή στα νέα τμήματα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET