fbpx

8 playlists στο Spotify για σένα που ψάχνεις τι να ακούσεις όσο διαβάζεις για εξεταστική!


Το διάβασμα από μόνο του είναι μια δυσάρεστη και μονότονη διαδικασία, οπότε θέλει το κατιτίς του, για να πάρει λίγο τα πάνω του. Δυστυχώς, η ομαδική μελέτη δε βγαίνει σε καλό για τους περισσότερους, γιατί πολύ απλά υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις και να συζητήσεις με την παρέα σου, από το να αποστηθίζετε το εμπορικό δίκαιο π.χ. Αυτή είναι μια αλήθεια ευρέως γνωστή στον κύκλο των φοιτητών.

Μοναδική επιλογή λοιπόν, που μπορεί να μετατρέψει τη μελέτη σε μια πιο υποφερτή διαδικασία, είναι η μουσική. Λογικό να μη μιλάμε για το top-10 του Mad, αλλά για πιο ήρεμες μελωδίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς κι όχι να ξεσηκωθείς και να επαναστατήσεις κι άλλο κατά του διαβάσματος.

Το Spotify έχει έτοιμο τέτοιο υλικό, λίστες δηλαδή που ενδείκνυνται για αυτές τις περιστάσεις, οπότε βρήκαμε μερικές από αυτές και δε μένει παρά να επιλέξεις την κατάλληλη για σένα:

1. Study Time Starts Now!

Η λίστα αυτή, όπως καταλαβαίνεις κι από τον τίτλο της, απευθύνεται 100% σε φοιτητές σαν κι εσένα που προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι ήρθε η ώρα για διάβασμα, ωστόσο χρειάζονται μια βοήθεια. Με τις παραπάνω ήρεμες -και λίγο απόκοσμες- μελωδίες σου την προσφέρει πιστεύω.


2. Movie Score Study

Αν εκτός από φίλος της μουσικής είσαι και φίλος του κινηματογράφου, τότε η λίστα Movie Score Study είναι αυτό που χρειάζεσαι. Με soundracks μεγάλων ταινιών (Χάρι Πότερ, Πειρατές της Καραϊβικής, Αμελί κ.ο.κ), η λίστα δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα που σου δίνει όρεξη για διάβασμα. Ειδικά δε, με τα κομμάτια από τον Χάρι Πότερ και λίγη φαντασία, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στη βιβλιοθήκη του Χόγκουαρτς. Και ποιος θ’ αρνιόταν να διαβάσει σ’ ένα τέτοιο μέρος;


3. Electronic Study Music

Αν δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για τις πολύ ήρεμες μελωδίες, αλλά θες λίγη παραπάνω φασαρία, τόσο όσο βέβαια, ώστε να μη σου αποσπάει και την προσοχή, τότε η συγκεκριμένη λίστα είναι ό,τι πρέπει.


4. Your favorite coffeehouse

Στη Your Favorite Coffeeshop θα βρεις τραγούδια κι όχι απλές μελωδίες, για να ακούσει και καμιά φωνή το αφτί σου. Η μουσική τους κινείται στο ίδιο μοτίβο με των παραπάνω, χαλαρή και ήπια, ωστόσο είναι κατάλληλα για σένα που δεν προτιμάς τις ασυνόδευτες από στίχους μελωδίες.


5. Jazz Rap 

Λίγη Jazz Rap μπορεί να κάνει πολλά. Σε περίπτωση λοιπόν που σ’ αρέσει να ακούς να τα χώνουν, η παραπάνω λίστα το ‘χει αυτό, αλλά σε πιο ήπιο βαθμό, γιατί διαβάζεις κιόλας.


6. Evening Chill 

Κι αν το διάβασμα κρατήσει μέχρι αργά, που κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβεί, τότε συνόδευσέ το με την κατάλληλη για την ώρα μουσική. Το Evening Chill περιλαμβάνει χαλαρά κομμάτια, ιδανικά για ένα βράδυ κλεισμένος στο δωμάτιό σου, με τόνους σημειώσεων στο γραφείο σου.


7. Re-Energize

Μια λίστα με παραπάνω ενέργεια από τις προηγούμενες, για να ανεβάσει λίγο και τη δική σου, να σε ξυπνήσει για τα καλά και να μπεις συγκεντρωμένος στο διάβασμα.


8. Lush + Atmospheric

Όπως λέει και ο τίτλος, ατμοσφαιρική μουσική είναι το θέμα της λίστας, για να χαλαρώσει το μυαλό σου, να διώξεις το άγχος από πάνω σου και να δεις λίγο πιο ευχάριστα το κομμάτι του διαβάσματος. Αν θες, μπορείς να δημιουργήσεις ένα αντίστοιχο κλίμα και στο δωμάτιό σου, με λαμπάκια ή ακόμα και κεράκια. Ποιος είπε ότι το διάβασμα δε θέλει τον ρομαντισμό του; 

Καλό διάβασμα λοιπόν!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET