ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπ. Παιδείας προς ΑΕΙ: Παράνομα τα εξ αποστάσεως μαθήματα – Δε θα μετρηθούν ως διδακτέα!

Που σημαίνει ότι η εξέταση στο μάθημα θα καθίσταται άκυρη και ο βαθμός δε θα υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

Neopolis Team

18 Νοεμβρίου, 2021

Οι εξ αποστάσεως διαλέξεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο τελευταία, τόσο λόγω της επιμονής του Υπουργείου να μην τις καταστήσει επιτρεπτές σε περιπτώσεις που απαιτείται, όσο και της πραγματοποίησής τους από ορισμένα τμήματα (όπως στο ΑΠΘ παραδείγματος χάρη) ακόμα κι αν αυτές απαγορεύονται.

Μέχρι στιγμής μάλιστα, δεν ήταν ξεκάθαρος ο λόγος που τα αμιγώς online ή υβριδικά μαθήματα δεν μπορούν να διεξάγονται, ούτε και οι κυρώσεις που θα συναντούσαν όσοι στρέφονταν σε αυτά. Το μόνο που ακούγαμε ήταν πως η εκπαίδευση κινείται αποκλειστικά και μόνο στα όρια της δια ζώσης διδασκαλίας, ασχέτως αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές ή όχι.

Τελικά όμως, η παρέκκλιση από το πλάνο του Υπουργείου «πληρώνεται» πιο ακριβά απ’ ό,τι πιστεύαμε, με τα εξ αποστάσεως μαθήματα να θεωρούνται παράνομα και να μη μετρώνται ως διδακτέα.

Το Υπουργείο μάλιστα έστειλε τελεσίγραφο σε όλους τους Πρυτάνεις, όπου επισημαίνει τα παραπάνω και αποκλείει τη δυνατότητα διαδικτυακής διδασκαλίας για τον οποιονδήποτε λόγο. «Σε καμία περίπτωση, η παροχή του διδακτικού έργου δε δύναται να διεξαχθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω νόσησης του διδακτικού προσωπικού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφ. Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μέσα από την εγκύκλιο, ενημερώνοντας ότι όποιο μάθημα διεξήχθη κατά αυτόν τον τρόπο δε θα συνυπολογιστεί στις 13 απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας ενός μαθήματος για κάθε εξάμηνο, που σημαίνει ότι η εξέταση στο μάθημα καθίσταται άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

Πρόκειται για μια πολύ απόλυτη απάντηση και όχι ιδιαίτερα δίκαιη για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα που ανήκουν. Φοιτητές της Νομικής ΕΚΠΑ προσπάθησαν να μεταπείσουν το Υπουργείο σχετικά με το θέμα, πολλοί καθηγητές και Πρυτάνεις τάσσονται επίσης υπέρ των υβριδικών και online μαθημάτων, οπότε η επίμονη άρνηση χωρίς πολλές εξηγήσεις μάλιστα, δε βγάζει και πολύ νόημα.

Στην εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται ακόμη ότι μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, που έχουν οργανωθεί βάσει μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω δυνατότητα προβλέπεται στην απόφαση ίδρυσης και τον εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Μ.Σ.».

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Με μηνιγγίτιδα 20χρονη φοιτήτρια – Κατέρρευσε την ώρα της συνέλευσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2024 έχει τις ανατροπές της!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΑΠΘ: Χάθηκε οριστικά η χειμερινή εξεταστική λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπ. Παιδείας: Βραβείο 1000€ στον αριστούχο πτυχιούχο κάθε τμήματος θα δίνεται από φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET