ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Βγήκε το πρόγραμμα – Ξεκινούν νωρίτερα από άλλες χρονιές!

Μπήκαμε και επίσημα στο #panellele era.

Neopolis Team

15 Σεπτεμβρίου, 2023

Κι ενώ τα παιδιά του 2005 απολαμβάνουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης (μέχρι την πρώτη εξεταστική, just wait), η γενιά του 2006 παίρνει σειρά για να ζήσει τη δική της κρίσιμη χρονιά.

Ναι, είναι Σεπτέμβρης ακόμα, αλλά το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι βιάζεται να ξεμπερδεύει. Και με την ανακοίνωση του προγράμματος, και με την ανακοίνωση των βάσεων, αλλά και με τη διεξαγωγή των ίδιων των Πανελληνίων.

Από εκεί που ο Ιούνιος ήταν ο μήνας άρρηκτα συνδεδεμένος με τις πανελλαδικές εξετάσεις, το 2024 η πρεμιέρα θα γίνει το Μάιο!

Την Παρασκευή 31 Μαΐου συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν για πρώτη φορά στο μάθημα της Έκθεσης και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα. Ενώ ως τελευταία μέρα του «μαρτυρίου» ορίστηκε η 12η Ιουνίου. Για τα ΕΠΑΛ από την άλλη, η αρχή θα γίνει μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 30 Μαΐου, επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Για χρονιά που έχει ξεκινήσει με πλημμύρες και άρα καθυστέρηση των σχολικών μαθημάτων, που θα καθυστερήσουν κι άλλο από τις δημοτικές εκλογές, πολύ βιάζονται…

H ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό το λεπτομερές πρόγραμμα των εξετάσεων, που φαίνεται στους παρακάτω πίνακες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΛ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,

μέχρι τις 11:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 μ.μ.

μέχρι τις 11:00 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

των ξένων γλωσσών είναι τρεις (3) ώρες,

των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4′ έως 6′ λεπτά ανά υποψήφιο.

για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και 30′ λεπτά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2024-25 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 17-6-2024 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2024.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET