ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

Ίσως τελικά η μαγειρική στο σπίτι να μην είναι τόσο επικίνδυνη...

Neopolis Team

27 Μαΐου, 2024

Όταν λέμε ότι συχνά παίρνουμε ρίσκο αποφασίζοντας να αποταμιεύσουμε κάνα ψιλό και να φάμε από τη λέσχη της σχολής, δεν κάνουμε ακριβώς πλάκα. 😬

Οι φοιτητικές λέσχες άλλωστε, έχουν χτίσει από μόνες τους αυτή τη φήμη γύρω από το όνομά τους. Το μπαγιάτικο φαγητό, οι kinder εκπλήξεις (όπως αυτή της… κερασμένης βίδας στη σαλάτα ή της ψαλίδας στο μπρόκολο) και οι απρόσκλητοι επισκέπτες (aka ποντικάκια) που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς στους συγκεκριμένους χώρους, είναι μερικοί από τους παράγοντες που μας έχουν οδηγήσει στο να κρατάμε αυτήν τη στάση απέναντί τους. Σόρι κιόλας ε.

Το περιστατικό, δε, που σημειώθηκε χθες την Κυριακή (26/5) στη Λαμία με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο φοιτητή και με κατάληξη την εισαγωγή στο νοσοκομείο, δε βοηθάει καθόλου να αποκατασταθούν τα trust issues μας. Ευτυχώς, η περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης που παρουσίασε ο φοιτητής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Παν/μίου Θεσσαλίας είχε αίσιο τέλος. Αυτό ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να ξεχαστεί το γεγονός και η λειτουργία της λέσχης να συνεχιστεί κανονικά, σαν να μην απειλήθηκε η υγεία ενός φοιτητή.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του LamiaReport, είχε καταναλώσει ένα μπιφτέκι με ρύζι την προηγούμενη μέρα και δύο ώρες αργότερα ξεκίνησε να νιώθει ενοχλήσεις. Με τις ώρες να περνούν, η κατάστασή του χειροτέρευε, ώσπου κατέληξε να ανεβάζει πυρετό. Έφτασε έτσι στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όντας σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως τονίζεται.

Ευτυχώς, η αγωγή που του χορηγήθηκε είχε άμεσα αποτέλεσμα και η υγεία του 20χρονου βελτιώθηκε γρήγορα. Ο ίδιος ωστόσο, επισημαίνει ότι τρώει 3 χρόνια στη λέσχη και δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά το ίδιο πρόβλημα, ελπίζοντας πως πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός που δε θα επαναληφθεί και όχι κάτι που χαρακτηρίζει τη λέσχη.

Το Νοσοκομείο από την πλευρά του, προχώρησε και σε καλλιέργεια κοπράνων, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο ΕΟΔΥ, η 5η ΥΠΕ αλλά και το Πανεπιστήμιο, καθηγητές του οποίου μάλιστα έσπευσαν το ίδιο βράδυ στο Νοσοκομείο για να δουν την κατάσταση του φοιτητή τους και να ενημερωθούν επίσημα για τα ευρήματα για τις δικές τους ενέργειες.

Στο μεταξύ, είναι η δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που η Λαμία απασχολεί την επικαιρότητα για τον ίδιο λόγο. Πριν λίγες ημέρες είχε απασχολήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι 63 μαθητές από επτά σχολεία της πόλης, εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης έπειτα από κατανάλωση σχολικού γεύματος. Εν τέλει, τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν βρέθηκαν θετικά στο σταφυλόκοκκο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET