ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

Κάποια στιγμή θα σταματήσουμε να είμαστε τυχεροί. Και τότε;

Neopolis Team

28 Μαρτίου, 2023

Και τα ατυχή γεγονότα στα πανεπιστήμια συνεχίζονται, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτή τη φορά λόγω πτώσης παραθύρου που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Το λες και κατάντια να μη σου κάνουν εντύπωση πια τέτοιες ειδήσεις, αλλά αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα και δε βλέπουμε να αλλάζει άμεσα. Μέσα σε λίγους μήνες, φοιτητής έχει πέσει από παράθυρο αμφιθεάτρου στο ΑΠΘ, ταβάνια καταρρέουν κάθε εβδομάδα (1, 2, 3) και αντί να περιμένουμε κάποια ουσιαστική κίνηση για τα υποβαθμισμένα ΑΕΙ, μάθαμε να αναμένουμε το επόμενο περιστατικό που θα θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και καθηγητών.

Το πιο πρόσφατο τέτοιο συμβάν σημειώθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας φοιτητών του πρώτου έτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και όπως συνηθίζεται να τονίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ευτυχώς δεν είχαμε τραυματίες. Αυτό μεταφράζεται και ως «η τύχη ήταν και πάλι με το μέρος μας», μιας και όπως καταγγέλεται, οι φοιτητές μόλις είχαν βγει για διάλειμμα και η αίθουσα είχε αδειάσει. Δύο λεπτά νωρίτερα να συνέβαινε η πτώση του παραθύρου, πολύ πιθανό να μιλούσαμε διαφορετικά.

Φωτογραφία: magnesianews.gr

«Τα επόμενα προδιαγεγραμμένα Τέμπη είναι ήδη εδώ και τα ζούμε!» καταγγέλουν φοιτητές της Πανσπουδαστικής σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία της σχολής σχετικά με το περιστατικό. Όπως είναι λογικό, οι φοιτητές δε θέλουν να τεστάρουν την τύχη τους κάθε φορά που πάνε για μάθημα, θέλουν να έχουν εγγυημένη ασφάλεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των φοιτητών της Πανσπουδαστικής:

«Τα επόμενα προδιαγεγραμμένα Τέμπη είναι ήδη εδώ και τα ζούμε!

Το σύνθημα που βροντοφωνάξαμε χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι τον τελευταίο μήνα, αποδεικνύεται ότι αποτελεί θλιβερή και επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους εμάς! Πως αλλιώς μπορεί κανείς να περιγράψει την πτώση ολόκληρου παραθύρου στα έδρανα αίθουσας διδασκαλίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος του 1ου έτους του τμήματος ΠΤΔΕ; Και αν δεν είχαν βγει για διάλειμμα οι φοιτητές μόλις 2′ νωρίτερα, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποδεικνύεται πιο καθαρά από ποτέ ότι ακόμη και οι στοιχειώδεις ανάγκες μας, όχι απλά δεν είναι προτεραιότητα για το κράτος, αλλά δεν βρίσκονται καν στη λίστα τους!

Το γεγονός αυτό, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ και εγκατάλειψης των κτιριακών υποδομών και έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες κρούσματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, όπως το βραχυκύκλωμα στο αμφιθέατρο του Γαλλικού λόγω εισροής νερού, οι πλημμύρες στα τμήματα του Πολυτεχνείου και στο Θόλο, η πτώση ψευδοροφής στην οδοντιατρική ΑΠΘ και μαρμάρων στην κτηνιατρική ΑΠΘ, η πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο της νομικής ΑΠΘ επειδή δεν υπήρχε κενή θέση και καθόταν στο παράθυρο κλπ.

Επειδή λοιπόν τα αμέτρητα Τέμπη που μετράει ο λαός και η νεολαία δεν είναι “κακές στιγμές” ούτε ασύνδετα γεγονότα, τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές μας.

Επειδή δεν θέλουμε να φοράμε κράνος την ώρα του μαθήματος και δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε κάτι σοβαρότερο να συμβεί, με τον αγώνα θα απαιτήσουμε όλα όσα μας αξίζουν στις σπουδές και στις ζωές μας!

Ως πρώτη απάντηση, αύριο Τρίτη 28/3 στις 12.00 καλούμε σε κινητοποίηση στην πρυτανεία ώστε κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να καταδικάσει το γεγονός και να παλέψουμε να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια του πανεπιστήμιου μας.

Επίσης, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι το Σάββατο 1/4 στον ΟΣΕ στη μνήμη των θυμάτων, διεκδικώντας παράλληλα μέτρα προστασίας και ασφάλειας».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

UNI LIFE & TIPS

ΜΜΕ ΕΚΠΑ: Φοιτήτρια stalkάρει τα προφίλ των πρώην της για εργασία της σχολής, μη ειρωνικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET