ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από το παράθυρο εν ώρα μαθήματος, γιατί δεν είχε πού να κάτσει!

Στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου ξημερώσει και με μεγάλη μας λύπη το επιβεβαιώνουμε καθημερινά...

Neopolis Team

18 Οκτωβρίου, 2022

Στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου ξημερώσει και με μεγάλη μας λύπη το επιβεβαιώνουμε καθημερινά…

Ο συνωστισμός στις αίθουσες είναι άλλο ένα πρόβλημα που συναντάται συχνά, ιδιαίτερα στα μεγάλα πανεπιστήμια, αλλά δεν ήμασταν ποτέ έτοιμοι να μιλήσουμε για αυτό. Μπροστά στα δεκάδες άλλα ζητήματα που τα ταλαιπωρούν, σκεφτήκαμε ότι αυτό είναι το λιγότερο. Το να βλέπεις βέβαια φοιτητές να κάθονται στις σκάλες ή στα παράθυρα, δεν το λες και πολύ κολακευτικό για την εικόνα των διεθνώς κατά τ’ άλλα φημισμένων ΑΕΙ της χώρας.

Πέρα από αυτό, είναι και άκρως επικίνδυνο, πράγμα που αποδείχθηκε σήμερα σε μάθημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, το οποίο πραγματοποιούνταν στον τρίτο όροφο, όταν φοιτητής λόγω συνωστισμού κάθισε στο περβάζι και έπεσε.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 14:30 σε μάθημα στο τμήμα Οικονομικών της Νομικής, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη voria.gr, ο δευτεροετής φοιτητής βρισκόταν εντός αίθουσας στον τρίτο όροφο της ΝΟΠΕ, σε μάθημα που αφορούσε το Ενοχικό Δίκαιο.

«Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ήμουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα», δηλώνει ένας φοιτητής

Ένας άλλος δήλωσε στο ThessToday.gr: «Βρισκόμασταν στο ισόγειο και απλά είδαμε μια μάζα να πέφτει από το κτίριο. Ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω δει».

«Υπάρχει εδώ και καιρό πρόβλημα με τις αίθουσες και πάντα πηγαίνουμε νωρίτερα ώστε να προλάβουμε να καθίσουμε. Σε περίπτωση που δεν είμαστε τυχεροί, καθόμαστε στα σκαλοπάτια ή στα περβάζια των παραθύρων, όπως ήταν και ο άτυχος φοιτητής. Από θαύμα είναι ζωντανός».

Το συμβάν αυτό οδήγησε αμέσως σε συγκέντρωση φοιτητών έξω από την πρυτανεία, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στις οποίες γίνονται οι διαλέξεις και τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ευτυχώς, οι πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν ότι η κατάσταση υγείας του φοιτητή είναι σταθερή και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET