ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ορίστηκε η ημερομηνία των Φοιτητικών Εκλογών 2022 – Οι ανακοινώσεις των παρατάξεων!

Επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια.

Neopolis Team

12 Απριλίου, 2022

Τρία χρόνια μετά και οι φοιτητές επιστρέφουν στις κάλπες να ψηφίσουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Πλέον μάλιστα είναι γνωστή και η ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές, με το διαπαραταξιακό συμβούλιο των φοιτητών να ορίζει την 18η Μαΐου, ημέρα Τετάρτη. Οι παρατάξεις με τη σειρά τους καλούν μέσα από ανακοινώσεις τους φοιτητές να δώσουν το παρόν στην κάλπη εκείνη την ημέρα και να στηρίξουν τις δράσεις τους με την ψήφο τους. 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Τρία χρόνια ήταν πολλά. Ήρθε επιτέλους ξανά η ώρα των φοιτητών. Επιστρέφουμε.
Επιστρέφουμε για περισσότερη ασφάλεια στα ΑΕΙ, για να εκσυγχρονίσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που θέτουν αυτοί που θέλουν απελπισμένα να μας κρατήσουν πίσω.

Επιστρέφουμε για να δώσουμε με την φωνή μας το μήνυμα πως αξίζουμε καλύτερα και θέλουμε καλύτερα.
Επιστρέφουμε χωρίς να έχουμε λείψει στην πραγματικότητα ούτε στιγμή. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δώσει την εκλογική μάχη για τις ιδέες της με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών, όχι των ιδεοληψιών.
Δηλώνουμε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των φοιτητών για 34η συνεχόμενη χρονιά.
Την Τετάρτη 18 Μαΐου θα είμαστε ξανά εκεί.


Πανσπουδαστική ΚΣ

Οι εκλεγμένοι με την “Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας” θεωρούμε αναγκαία τη διεξαγωγή φέτος των φοιτητικών εκλογών στις 18 Μάη, με ενιαία πανελλαδική ημερομηνία, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τις διαδικασίες των συλλόγων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μπορούν να εμποδίσουν στην πράξη την παρέμβαση του κράτους, όπως για παράδειγμα τις ηλεκτρονικές διαδικασίες ή τα ενιαία ψηφοδέλτια. Έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν στην πράξη την προσπάθεια εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές τον Μάη, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση, οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης της αστυνομίας στις φοιτητικές εκλογές.

Η προετοιμασία των φοιτητικών εκλογών πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των συλλόγων τους, μέσα από εκλογοαπολογιστικές γενικές συνελεύσεις, στις οποίες γίνεται γόνιμη κριτική και απολογισμός του συλλόγου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίζεται ο τόπος των εκλογών, εντός πανεπιστημιακού χώρου και εκλέγεται η εφορευτική επιτροπή, που αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Η τελευταία απόπειρα για τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου έγινε το 2009, όπου εμφανίστηκαν μόνο οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της “Πανσπουδαστικής”. Η αγωνιστική ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος είναι υπόθεση των φοιτητών σε αντιπαράθεση με τα κρατικά σχέδια ελέγχου του φοιτητικού κινήματος και την υπονομευτική στάση των άλλων δυνάμεων. Λόγω της διάλυσης της ΕΦΕΕ μετά το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο, το 1995, με κύρια ευθύνη των δυνάμεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, όλες οι παρατάξεις συμφωνούν στην ενιαία πανελλαδική ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών και συγκεκριμένα στις 18 Μάη 2022».

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, σε όλη την Ελλάδα, να πάρουν στα χέρια τους τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στις 18 Μάη! Να συμμετέχουν μαζικά και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά της.


Σχήματα ΕΑΑΚ

https://www.facebook.com/ANOMIA.sxhma.pou.symmetexei.sta.EAAK/posts/4809738215815007

 

https://www.facebook.com/KArABiEaak/posts/2833988006745318

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET