ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η Ολλανδία αποκτά το μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στα χρώματα της σημαίας Pride!

Όχι να το παινευτούμε, αλλά πρόκειται για έμπνευση φοιτητή.

O Ιούνιος είναι αφιερωμένος στην LGBTQ κοινότητα και τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι οι πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας!

Ο Pride Month δίνει την ευκαιρία να περαστεί το μήνυμα της αγάπης και της ισότητας και να προσφέρει μια πολύχρωμη νότα στην ακόμα μουντή κοινωνία μας. Η ιδιαιτερότητα αυτού του μηνύματος, τόσο απλού και δυνατού μαζί, είναι πως μπορεί να διαδοθεί παντού και με κάθε τρόπο.

Τα χρώματα της σημαίας της LGBTQ κοινότητας έχουμε δει να στολίζουν διάφορα σημεία πόλεων ανά των κόσμο, με αυτό που ξεχωρίζει φέτος ωστόσο, να είναι ο ποδηλατόδρομος στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Μια χώρα γνωστή για τη θετική της στάση απέναντι στο διαφορετικό, ή καλύτερα στον άνθρωπο, αποτελεί το επίκεντρο κάθε χρόνο, καθώς και παράδειγμα προς μίμηση για πολλές χώρες, που επιμένουν στη διατήρηση διακρίσεων.

Ο εν λόγω ποδηλατόδρομος βρίσκεται στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης – περίπου 45χλμ νότια του Άμστερνταμ – και αποτελεί έμπνευση φοιτητή. Ο 22χρονος Elias van Mourik συγκεκριμένα, μπορεί περήφανα να δηλώνει πως το πολύχρωμο και φωτεινό αυτό σημείο της πόλης αποτελεί δική του ιδέα, την οποία κατάφερε να υλοποιήσει μαζί με άλλους φοιτητές.

«Πολλοί άνθρωποι ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης. Είναι λοιπόν υπέροχο που σε μια τέτοια τοποθεσία δίνεται το μήνυμα με αυτό τον συμβολικό τρόπο ότι όλοι είναι αποδεκτοί», αναφέρει ο ίδιος

Ο 22χρονος φοιτητής των Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης σκαρφίστηκε την ιδέα αρκετούς μήνες πριν, την οποία και παρουσίασε σε ανοιχτό γράμμα. Αυτή έγινε γρήγορα αποδεχτή, με τη διευθύντρια του ιδρύματος, Fiona van ‘t Hullenaar, να δηλώνει πως είναι η τέλεια ευκαιρία «να δει ο κόσμος ότι στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης μπορείς να είσαι όποιος θέλεις να είσαι».

Κι επίσημα λοιπόν, μιλάμε για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο του κόσμου στα χρώματα της σημαίας Pride (570 μέτρων συγκεκριμένα), η οποία περιλαμβάνει μερικά bonus χρώματα για τον συμβολισμό επιπλέον ομάδων ατόμων. Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν τα χρώματα της transgender flag, καθώς επίσης προστέθηκε μια μαύρη και καφέ γραμμή. Οι τελευταίες εκπροσωπούν τα έγχρωμα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς κι εκείνα που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του HIV/AIDS ή ζουν με αυτή την ασθένεια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET