ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε θέσεις εργασίας στην Tesla χωρίς να απαιτείται πτυχίο, πήγαινες;

Και φαντάσου να είσαι εσύ ένας από τους υποψήφιους που θα επιλεχθούν.

Neopolis Team

6 Φεβρουαρίου, 2020

Αν ένα απ’ τα όνειρά σου είναι να εργαστείς στο μέλλον σε μια κορυφαία εταιρεία του εξωτερικού, τότε όχι μόνο δεν είναι απίθανο να συμβεί, αλλά ίσως να μην είναι και τόσο μακριά όσο φαντάζεσαι.

Κι αυτό γιατί η Tesla, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, άνοιξε θέσεις εργασίας και αναζητά την επόμενη ομάδα της.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Elon Musk, ο οποίος για ακόμη μια φορά χρησιμοποίησε το twitter για να ενημερώσει τους πάντες πως υπάρχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας για όσους ενδιαφέρονται. Ο ιδρυτής και CEO της Tesla, διευκρύνισε πως πρόκειται για την ενίσχυση του τμήματος της τεχνητής νοημοσύνης.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα, είναι πως δεν απαιτείται πτυχίο, παρά μόνο κατανόηση της τεχνολογίας αυτής.

Φυσικά το γεγονός ότι δε χρειάζεται πτυχίο, δε σημαίνει πως η διαδικασία θα είναι απλή. Όπως έγραψε ο Elon Musk, ο υποψήφιος θα περάσει ένα… «σκληρό» τεστ κώδικα κι αν τα καταφέρει θα έχει σημαντική θέση στην εταιρεία και θα επικοινωνεί απευθείας με τον Elon Musk, σε σχεδόν καθημερινή βάση μάλιστα. Φαντάσου τι επαγγελματική εμπειρία θα είναι αυτή.

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότιο Αφρική υποστηρίζει πολύ το γεγονός ότι δε χρειάζεται το πτυχίο για να εργαστεί κάποιος σε κορυφαία βιομηχανία και ούτε στην Tesla αποτελεί το βασικό προσόν.

«Εάν κάποιος έχει καταφέρει να αποφοιτήσει από κάποιο φημισμένο και σπουδαίο πανεπιστήμιο, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα. Ωστόσο, το πανεπιστήμιο δεν είναι πανάκεια, ούτε αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας. Πάρτε για παράδειγμα τον Bill Gates ή τον Steve Jobs. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήραν ποτέ πτυχίο. Ωστόσο, εάν είχατε την ευκαιρία να τους προσλάβετε, θα κάνατε μια πολύ καλή επιλογή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο ισχυρός άντρας θεωρεί επίσης πως όταν κάποιος έχει εξαιρετικές ικανότητες πάνω σε κάτι, αυτό θα το συνεχίσει και στο μέλλον και χρησιμοποίησε παραδείγματα όπως αυτό του Steve Jobs και του Bill Gates.

Ο ιδρυτής της Tesla έχει σπουδάσει στο Queen’s University, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και αργότερα απέκτησε πτυχίο Οικονομικών στο Wharton School of Economics, που σημαίνει ότι έχει τις απαραίτητες σπουδές, αλλά και πάλι, υποστηρίζει πως δεν είναι εκείνες που μετράνε πάντα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στην Πληροφορική Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Χημεία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Λατινικά Προσανατολισμού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET