ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Το συγκλονιστικό γλυπτό του «αόρατου» άστεγου. Μην το αγνοείς!

Μοιάζει με ένα φάντασμα ξαπλωμένο πάνω στον δρόμο. Ομως, το γλυπτό αυτό έχει συμβολικό χαρακτήρα. Συμβολίζει τους «αόρατους» άστεγους της πόλης και στόχο έχει να ευαισθητοποιησει τον κόσμο για αυτό το φαινόμενο. Το εύθραυστο αυτό γλυπτό, το οποίο εμφανίστηκε στους δρόμους του Μπρίστολ αυτή την εβδομάδα, αποτελεί μια συνεργασία του καλλιτέχνη Luke Jerram με την […]

Neopolis Team

24 Δεκεμβρίου, 2015

Μοιάζει με ένα φάντασμα ξαπλωμένο πάνω στον δρόμο. Ομως, το γλυπτό αυτό έχει συμβολικό χαρακτήρα. Συμβολίζει τους «αόρατους» άστεγους της πόλης και στόχο έχει να ευαισθητοποιησει τον κόσμο για αυτό το φαινόμενο.

astegos glupto1

Το εύθραυστο αυτό γλυπτό, το οποίο εμφανίστηκε στους δρόμους του Μπρίστολ αυτή την εβδομάδα, αποτελεί μια συνεργασία του καλλιτέχνη Luke Jerram με την φιλανθρωπική οργάνωση για τους άστεγους «1625 Independent People».

Εμφανίστηκε για λίγο στην Park Street, στη γέφυρα του Μπρίστολ και στο Stokes Croft με στόχο να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν περισσότερο τους άστεγους, τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

«Για κάθε άτομο που βλέπετε να κοιμάται στον δρόμο, υπάρχουν άλλοι τόσοι που κοιμούνται σε ξενώνες, εγκαταλελειμμένα κτίρια και σε άλλες μορφές μη ικανοποιητικών και ασφαλών κατοικιών» δήλωσε ο Jerram σε δήλωσή του Mashable.

astegos glupto2

«Με ενδιέφερε να δω αν ο κόσμος θα αγνοήσει το γλυπτό σαν να ήταν απλά ένα παγκάκι ή ένα αξεσουάρ του δρόμου, όπως συχνά αντιμετωπίζονται οι άστεγοι σε μια πόλη».

«Ελπίζω ότι αυτό το έργο τέχνης θα συμβάλει στη συνειδητοποίηση του προβλήματος και ότι το κοινό θα συγκινηθεί και θα υποστηρίξει τη φιλανθρωπία, για να κάνει τη διαφορά».

Η οργάνωση «1625 Independent People» έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία, την Early Doors, η οποία έχει ως στόχο να αντλήσει κεφάλαια για να βοηθήσει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των αστέγων, όπου είναι δυνατόν.

astegos glupto3

Δείτε σε βίντεο πώς δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο γλυπτό, στο TheToc.gr!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET