fbpx

Το Netflix δημοσίευσε τις 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς ως τώρα, δηλώνουμε φαν!


Λίγες ημέρες πριν, σου έγραφα για τη λίστα που δημοσίευσε το Netflix σχετικά με τις 10 καλύτερες ταινίες δικής του παραγωγής, από την αρχή λειτουργίας του μέχρι σήμερα. Στα πέντε χρόνια που η streaming πλατφόρμα μας κρατάει συντροφιά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που την είδαμε να προχωρά σε τέτοια κίνηση.

Κορυφαία ταινία στην ιστορία του Netflix μέχρι τώρα, είναι το Extraction με τον Chris Hemsworth, μια ακριβή παραγωγή που απέδωσε καρπούς όπως είδαμε από τη λίστα που προανέφερα, όπως ακριβώς συνέβη και με το The Irishman του Martin Scorsese, για το οποίο η πλατφόρμα έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Από την άλλη, το επόμενο project που ετοιμάζει το Netflix και ακούει στο όνομα The Gray Man, με πρωταγωνιστές τους Ryan Gosling και Chris Evans, θα αποτελέσει την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία της πλατφόρμας, κι όχι άδικα.

Όλα καλά κι όλα ωραία για τη δεκάδα των πιο επιτυχημένων ταινιών, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η λίστα συμπληρώθηκε με την παλιά ή τη νέα μέθοδο μέτρησης. Εξηγώ:

Όταν το Netflix έβγαλε σχετική ανακοίνωση για το top10 των σειρών που έχουν πάει καλύτερη μέχρι στιγμής για το 2020, η λίστα είχε άμεση συνάρτηση με τις σειρές που συζητήθηκαν περισσότερο τους πρώτους μήνες της χρονιάς. Για παράδειγμα, το The Witcher, με την πιο μεγάλη τηλεοπτική πρεμιέρα και το Ozark που, σημείωσε τεράστια επιτυχία έτσι κι αλλιώς, είναι δύο σειρές που βρέθηκαν στη δεκάδα και ταυτόχρονα κέρδισαν την έντονη συζήτηση γύρω απ’ το όνομα τους. Αντίστοιχα, το La Casa de Papel που επίσης βρέθηκε στη λίστα, συζητήθηκε μεν αλλά αρνητικά δε, μιας η 4η σεζόν ξενέρωσε πολλούς συνδρομητές.

Ακολουθεί το διάγραμμα που δημοσίευσε το Variety, με νούμερα που προέκυψαν από τους συνδρομητές που είδαν τις εν λόγω σειρές στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας τους:

Αναφορικά με το Netflix, ωστόσο, οι νέες μετρήσεις είναι κατά 35% υψηλότερες από τον μ.ό. των παλαιότερων μετρήσεων και αυτό γιατί προέκυψε μια θεμελιώδη διαφορά.

Από το τέλος του 2019 και έκτοτε, η πλατφόρμα δε μετρά πια τη μία προβολή ως μοναδική που προέρχεται από έναν λογαριασμό και παρακολουθεί το 70% ενός επεισοδίου, αλλά μετρά τις προβολές που διήρκεσαν από μόλις 2 λεπτά. Επομένως, τα νούμερα των περσινών 10 επιτυχημένων σειρών που παρακολούθησαν οι συνδρομητές στο 70% του επεισοδίου έχουν ως εξής:

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα δεδομένα αλλάζουν εξαιρετικά πολύ!

Σε χαρακτηριστική δήλωση για την εν λόγω αλλαγή, το Νetflix ξεκαθάρισε πως το να βασίζει τις προβολές των συνδρομητών στο 70% ενός επεισοδίου ή ταινίας, βγάζει λιγότερο νόημα. Γι’ αυτό και πλέον αναφέρει τους λογαριασμούς που επέλεξαν να δουν κάτι συγκεκριμένο.

Το πρόβλημα όμως είναι πως η νέα μέθοδος έρχεται σε αντίθεση με εκείνη της Nielsen, με την οποία συμβαδίζει η αμερικανική τηλεόραση. Η Nielsen μετράει μόνο την απόδοση μιας σειράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και λαμβάνει υπόψιν τηλεοράσεις και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τις τηλεοράσεις. Με βάση αυτό το γεγονός, είναι αναγκαίο να πέσει στο τραπέζι ένας συγκεκριμένος τρόπος μέτρησης που να ισχύει για όλους. Μιας και το Netflix έκανε την αρχή, αργότερα ενδεχομένως να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες πλατφόρμες.

Όπως και να ‘χει πάντως, εμείς δώσαμε παραπάνω από 2 λεπτά σε όλες τις σειρές της δεκάδας!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET