ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέα κρούσματα σε ΑΠΘ, ΔΙΠΑΕ, ΕΛΜΕΠΑ και Παν/μιο Ιωαννίνων – Οι ανακοινώσεις των Τμημάτων!

Να πούμε ότι δεν τα περιμέναμε...;

Neopolis Team

27 Οκτωβρίου, 2021

Το τρενάκι με τα κρούσματα συνεχίζει να κάνει δρομολόγια στα πανεπιστήμια της χώρας και να τους προκαλεί πονοκέφαλο, όσο τα μέτρα που επικρατούν σε αυτά δεν προσφέρουν και τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Μάλιστα, με τον καιρό να περνάει και τα αμφιθέατρα να μετράνε λίγες εβδομάδες λειτουργίας, όλο και περισσότερα Ιδρύματα προχωρούν σε σχετικές ανακοινώσεις. Στην αρχή μας απασχόλησαν μεγάλα ονόματα όπως το ΑΠΘ, αλλά αργά ή γρήγορα στο παιχνίδι θα μπουν όλες οι Σχολές (ας είμαστε ρεαλιστές), με άλλες να σημειώνουν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κι άλλες πιο ανησυχητικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, ασχοληθήκαμε με το ΑΠΘ, το ΕΜΠ, το ΔΠΘ και το Παν/μιο Πατρών, ωστόσο η παρέα όλο και μεγαλώνει, με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και το Παν/μιο Ιωαννίνων να εντοπίζουν επίσης περιστατικά κορωνοϊού στους χώρους τους. Όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο, οι Σχολές αυτές εξέδωσαν ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερώσουν τους υπόλοιπους φοιτητές σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΕΛΜΕΠΑ

Στη Σχολή Μηχανικών συγκεκριμένα, φαίνεται να έχουν εντοπιστεί κρούσματα που απαιτούν την προσοχή όσων παρευρίσκονται στα δια ζώσης μαθήματα. Η ανακοίνωση ωστόσο δεν αναφέρει κάποια περαιτέρω πληροφορία ή οδηγία, παρά μόνο την προτροπή των φοιτητών να προβούν σε test κορωνοϊού.

Ανακοίνωση: «Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί κρούσματα COVID-19 στη Σχολή Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές σας και να τηρείτε τα απαραίτητα γενικά μέτρα προστασίας.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία, Σταθερό Σημείο Δειγματοληψίας ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (Rapid Test) στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.  

Διεύθυνση: 3ο χλμ Ηρακλείου – Μοιρών, Εσταυρωμένος,

Ωράριο Δειγματοληψίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00

Ο Κοσμήτορας της Σχολής

Καραπιδάκης Εμμανουήλ»

ΔΙΠΑΕ

Το ΔΙΠΑΕ μετράει 3 δηλωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής, τα οποία αφορούν τα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και Γεωπονίας. Αναλυτικότερα οι ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων

«Κρούσμα κορονοϊού στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε κρούσμα σε φοιτητή/τρια 5ου έτους του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων σε μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο φοιτητής/τρια τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με το Τμήμα ήταν την Τετάρτη 20/10/21.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον/την φοιτητή/τρια προκύπτει ότι παρακολούθησε τα παρακάτω μαθήματα την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και την Τετάρτη 20/10/21:

ΤΡΙΤΗ 19/10/21
>> Επιχειρησιακή Έρευνα (Αίθουσα 102, κτίριο Πληροφορικής)
>> Απτικές Διεπαφές (Αίθουσα B1, κτίριο Ηλεκτρονικής)

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/10/21
>> Επιχειρησιακή Έρευνα (Αίθουσα 102, κτίριο Πληροφορικής)

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί, αν παρακολουθήσατε τα μαθήματα, παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
>> Αν είσαστε ανεμβολίαστοι και εισήλθατε στο ίδρυμα με rapid test ή PCR test, μπαίνετε υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών. Αν μετά το πέρας των 10 ημερών δεν φέρετε συμπτώματα της νόσου σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρνητικά διαγνωστικά tests τότε δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ αν εμφανιστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα ή θετικό test μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.
>> Οι υπόλοιποι/ες φοιτητές/τριες που έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών και παρευρεθήκατε στα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε στενά την υγεία σας. Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self tests) δυο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε παραμικρού συμπτώματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, καλείστε να μην προσέλθετε στο Τμήμα και προχωρήστε άμεσα σε rapid test ή PCR test.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στις εν λόγω αίθουσες.

Χρήσιμες Πληροφορίες: Τηλέφωνο του ΕΟΔΥ : 2105212054

Για επιπρόσθετες πληροφορίες ο υπεύθυνος Covid-19 του Τμήματος είναι ο κ. Κωτσάκης Ρήγας, email: [email protected]

Επισύναψη: Κρούσμα κορονοϊού στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων.pdf
25 Οκτώ 2021 13:47 – από Ρήγας Κωτσάκης»

Ανακοίνωση Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

«Εξαιτίας κρούσματος COVID -19, τα αμφιθέατρα 2 και 4 θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να γίνει η απολύμανσή τους, η οποία έχει οριστεί για Τετάρτη 27/10/2021 το πρωί.

To άτομο που νόσησε είναι φοιτητής/ρια του Γ εξαμήνου σπουδών του τμήματος και παρακολούθησε δια ζώσης τα μάθημα του εξαμήνου την Δευτέρα και Τρίτη 18 και 19/10.

Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί, οι φοιτητές που παρακολουθούσαν τα μαθήματα, παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

 • Αν είσαστε ανεμβολίαστοι και εισήλθατε στο ίδρυμα με rapid test ή PCR test, μπαίνετε υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών. Αν μετά το πέρας των 10 ημερών δεν φέρετε συμπτώματα της νόσου σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρνητικά διαγνωστικά tests τότε δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ αν εμφανιστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα ή θετικό test μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.
 • Οι υπόλοιποι/ες φοιτητές/τριες που έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών και παρευρεθήκατε στα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε στενά την υγεία σας. Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self tests) δυο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε παραμικρού συμπτώματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, καλείστε να μην προσέλθετε στο Τμήμα και προχωρήστε άμεσα σε rapid test ή PCR test.

Η υπεύθυνη covid-19 του τμήματος

Α. Καρακίτσιου»

Ανακοίνωση Τμήματος Γεωπονίας

«Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε κρούσμα σε φοιτητή/τρια 3ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωπονίας σε μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο φοιτητής/τρια τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με το Τμήμα ήταν την Παρασκευή 22/10/21.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον/την φοιτητή/τρια προκύπτει ότι παρακολούθησε τα παρακάτω μαθήματα  την Παρασκευή 22/10/21.:

 • Γονιμότητα Εδαφών-Θρέψη Φυτών Λιπάσματα (Εργαστήριο 12:00-14:00), (αιθ.210)
 • Ανατομία- Μορφολογία Φυτών (Εργαστήριο 14:00-16:00) (Εργαστήριο Βοτανικής)

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ΔΙΠΑΕ που έχουν εκδοθεί, αν παρακολουθήσατε τα προαναφερθέντα  μαθήματα, παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Αν είσαστε ανεμβολίαστοι και εισήλθατε στο ίδρυμα με rapid test ή PCRtest,  μπαίνετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε καραντίνα 10 ημερών. Αν μετά το πέρας των 10 ημερών δεν φέρετε συμπτώματα της νόσου σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρνητικά διαγνωστικά tests τότε δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ αν εμφανιστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα ή θετικό test μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.
 • Οι υπόλοιποι/ες φοιτητές/τριες που έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών και παρευρεθήκατε στα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε στενά την υγεία σας για 10 ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (selftests) δυο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε παραμικρού συμπτώματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, καλείστε να μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε άμεσα σε rapidtest ή PCRtest.

Σύμφωνα με την (Αρ. Πρωτ. ΔΦ 25/17702) συμπτώματα συναφή θεωρούνται τα παρακάτω:

 • Πυρετός
 • Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη)
 • Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή
 • Κρυάδες
 • Ρίγος (τρέμουλο)
 • Μυαλγίες
 • Κεφαλαλγία
 • Πονόλαιμος
 • Ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης
 • Ναυτία, έμετος, κοιλιακό άλγος, διάρροιες.

Λόγω της εμφάνισης του επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 η αίθουσα 210 και το Εργαστήριο Βοτανικής θα παραμείνουν κλειστά  μέχρι  την απολύμανσή της. Παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Τμήματος.

Χρήσιμες Πληροφορίες: Τηλέφωνο του ΕΟΔΥ: 2105212054

Για επιπρόσθετες πληροφορίες ο υπεύθυνος Covid-19 του Τμήματος είναι κα. Παυλούδη Αλεξάνδρα email: [email protected]   τηλ 6936597881»

ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συνεχίζει σταθερά την πορεία του με την αύξηση κρουσμάτων, κάτι που δε μας κάνει εντύπωση, μιας και ήταν από τα πρώτα που απασχολήσαν κατά το άνοιγμα του τόσο με τις εικόνες συνωστισμού όσο και με την εμφάνιση κρουσμάτων.

Ανακοίνωση Τμήματος Πληροφορικής

«Σας ενημερώνουμε ότι εμφανίστηκε κρούσμα COVID στο πρώτο έτος. Το άτομο βρέθηκε θετικό στις 21/10/2021. Παρακαλούνται τα άτομα που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Δευτέρας 18/10/2021 στη Δ11 (Βασικές Αρχές Προγραμματισμού, Εισαγωγή στην Πληροφορική, Γραμμική Άλγεβρα) και ΔΕΝ είναι εμβολιασμένα να παραμείνουν σε 10ήμερη καραντίνα και να μην προσέλθουν στα μαθήματα τις επόμενες ημέρες. Σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Τμήμα.»

Ανακοίνωση Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

«Σήμερα 25/10/2021 ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε μία περίπτωση φοιτήτριας/τή με θετικό τεστ COVID (ημερομηνία τεστ 25/10/2021) η/ο οποία/ος παρακολούθησε τα μαθήματα:

 • 18/10/2021 και 22/10/2021 – Εφαρμοσμένη Προσχολική Παιδαγωγική ΙΙ (2ο ακροατήριο) – Μεγάλη Ισογείου Θέση Α7
 • 21/10/2021 -Πρόληψη και ψυχολογική Παρέμβαση σε διαταραχές βρεφικής και προσχολικής ηλικίας – 10ος όροφος Θέση Β4

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος Covid 19 του ΑΠΘ, και μετά από επικοινωνία με τον Υπεύθυνο της Υγειονομικής  Επιτροπής για την Παιδαγωγική Σχολή παρακαλούνται όσοι/όσες φοιτητές/φοιτήτριες παρακολούθησαν τα μαθήματα 18/10/21 και 22/10/21 – Εφαρμοσμένη Προσχολική Παιδαγωγική ΙΙ (2ο ακροατήριο) και κάθονταν στις σειρές A5, A6, A7, A8 και Α9 (βλέπε κόκκινο στο σχήμα) στην Μεγάλη αίθουσα του Ισογείου,  καθώς και όσοι/όσες φοιτητές/φοιτήτριες παρακολούθησαν το μάθημα 21/10/21 – Πρόληψη και ψυχολογική Παρέμβαση σε διαταραχές βρεφικής και προσχολικής ηλικίας και κάθονταν στην πτέρυγα Β της αίθουσας στο 10ο όροφο (βλέπε κόκκινο στο σχήμα), να προβούν οπωσδήποτε στη διεξαγωγή εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ, ανεξάρτητα συμπτωμάτων ή εμβολιασμού.

Διάγραμμα αίθουσας Μεγάλη Ισογείου

  Διάγραμμα αίθουσας 10ος όροφος

Ανακοίνωση Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (2ο κρούσμα)

«Σήμερα 25/10/2021 ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε και 2η περίπτωση φοιτήτριας/τή με θετικό τεστ COVID (ημερομηνία τεστ 25/10/2021, ημερομηνία εμφάνισης πρώτων συμπτωμάτων 22/10/2021) η/ο οποία/ος παρακολούθησε τα μαθήματα:

 • 18/10/2021 – ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – Αίθουσα Λυόμενο Μπλε-2 – Θέση Φ (βλέπε κόκκινος κύκλος στο σχήμα 01)
 • 19/10/2021 – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ Αίθουσα Λυόμενο Μπλε-2 – Θέση Φ (βλέπε κόκκινος κύκλος στο σχήμα 01)
 • 19/10/2021 – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ Λυόμενο Υπόγειο 04  (κάθονταν στις θέσεις απέναντι από την είσοδο) & Λυόμενο Υπόγειο 01 (βλέπε κόκκινο παραληλλόγραμο σχήμα 02)

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος Covid 19 του ΑΠΘ, και μετά από επικοινωνία με τον Υπεύθυνο της Υγειονομικής  Επιτροπής για την Παιδαγωγική Σχολή παρακαλούνται όσοι/όσες φοιτητές/φοιτήτριες παρακολούθησαν τα παραπάνω μαθήματα στις αναφερόμενες ημερομηνίες και κάθονταν σε απόσταση μικρότερη ή ίση με 2 μέτρα, να προβούν οπωσδήποτε στη διεξαγωγή εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ, ανεξάρτητα συμπτωμάτων ή εμβολιασμού.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με περιστατικό νόσησης στο Τμήμα Μαθηματικών ήρθε και το Παν/μιο Ιωαννίνων, με την ανακοίνωση να αναφέρει:

«Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε κρούσμα COVID-19 που συμμετείχε στο μάθημα:

532 Στοχαστικές Διαδικασίες, Διδάσκων: Α. Μπατσίδης, Ημερομηνία: 19/10/2021, Ώρες: 12-3.

Όσες/όσοι συμμετείχαν στο παραπάνω μάθημα τη συγκεκριμένη ημερομηνία για τουλάχιστον δύο (2) διδακτικές ώρες, χαρακτηρίζονται ως «στενές επαφές» επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι στενές επαφές θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

 • Στενές επαφές που εμφανίζουν συμπτώματα COVID-19*, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, απέχουν από τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες, αναζητούν ιατρική βοήθεια και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 1135) ή/και την Πολιτική Προστασία για περαιτέρω οδηγίες.
 • Στενές επαφές που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού ή προηγηθείσας νόσησης και δεν εμφανίζουν συμπτώματα, απέχουν από τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες για 10 ημέρες από την τελευταία επαφή που είχαν με το κρούσμα για τη διασφάλιση της ατομικής τους υγείας.
 • Στενές επαφές με ιστορικό εμβολιασμού ή προηγηθείσας νόσησης και παραμένουν ασυμπτωματικοί, δύναται να συμμετέχουν σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες, ωστόσο οφείλουν να ελεγχθούν με rapid test κατά την ίδια ή την επόμενη ημέρα καθώς και κατά την 7η ημέρα από την τελευταία επαφή που είχαν με το κρούσμα (σύνολο 2 τεστ).»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET