fbpx

7 μικροπράγματα που φθείρουν μέρα με τη μέρα ακόμα και τις καλύτερες σχέσεις!


Όλοι μας γνωρίζουμε καλά εκείνα τα σοβαρά και σημαντικά πράγματα που είναι ικανά να καταστρέψουν μία σχέση: η απιστία, η προδοσία, η έλλειψη εμπιστοσύνης. Κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε καταστάσεις σαν αυτές, αλλά δεν υπολογίζουμε ότι τα μικροπράγματα είναι εκείνα που πολλές φορές αποτελούν απειλή για τη σχέση.

Εσύ επιλέγεις να μην τους δώσεις την απαραίτητη σημασία με δικαιολογίες του τύπου «κάθε σχέση έχεις τις δυσκολίες της», «πρέπει να συμβιβαστώ», «δε με παίρνει να είμαι επιλεκτικός/ή» και χωρίς να το καταλαβαίνεις, καταστρέφεις σιγά σιγά τη σχέση σου.

Ορίστε μερικά από αυτά τα μικροπράγματα που μπορεί να τα θεωρείς ασήμαντα, όμως καταστρέφουν σιγά σιγά τη σχέση σου:

1. Το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας

Αυτά τα δύο είναι πραγματικά αναπόφευκτα. Ενώ πολύ θα το θέλαμε να πετάμε σε ροζ συννεφάκια καθημερινά, η ρουτίνα δε μας αφήνει. Τρέχεις από δω κι από κει, γίνεται το κεφάλι σου καζάνι, νευριάζεις και αγχώνεσαι και μετά είναι φυσικό κι επόμενο να μεταφερθεί όλη αυτή η ένταση και στη σχέση σου και να δημιουργήσει φθορά. Δε μπορώ να σου πω να μην αφήσεις την καθημερινότητα να σας επηρεάσει γιατί είναι χαζό, απλά προσπάθησε τουλάχιστον τις ώρες που περνάς με το σύντροφό σου να αφήνεις τα προβλήματα κατά μέρος.

2. Δεν έχει εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο

Σε μία σχέση που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη είναι πολύ εύκολο να κυριαρχήσει η ζήλεια κι αυτό σχεδόν πάντα είναι ένας κακός οιωνός. Σύντομα η ζήλεια θα οδηγήσει σε αδιακρισία και τελικά σε παράνοια. Εσύ θα αγχώνεσαι και θα φοβάσαι και τη σκιά σου, ενώ εκείνος/η θα νευριάζει που δεν τον/την εμπιστεύεσαι. Χωρίς εμπιστοσύνη, δε μπορεί να υπάρξει υγιής και ειλικρινής σχέση. Μπορεί να σου φαίνεται ως ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα, αλλά αν όντως δε βρεθεί λύση, θα φθείρει τη σχέση όλο και περισσότερο.

3. Διαφέρει το τι θέλει ο καθένας στο σεξ

Διαφορετική λίμπιντος για παράδειγμα. Χωρίς υπερβολές, το σεξ είναι ένα απίστευτα σημαντικό μέρος κάθε σχέσης. Ναι μεν τα συναισθήματα και το δέσιμο είναι σημαντικά, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Αν εσύ θες να κάνετε καθημερινά σεξ ή τέλος πάντων όσο πιο συχνά γίνεται, ενώ εκείνος/η δεν έχει την ίδια άποψη και προτιμά πιο χαλαρές καταστάσεις, τότε δύσκολα θα κρατήσει η σχέση.

4. Αρπάζεστε συνεχώς μεταξύ σας

Είναι δύσκολο να διαχειριστείς μία σχέση που υπάρχει διαρκώς οξυθυμία, κακή διάθεση και νευρικότητα. Δεν υπάρχει επικοινωνία έτσι. Αν κάθε φορά που τσακώνεστε γίνεται το έλα να δεις και δε μπορείτε να κάνετε μία ουσιαστική κι ήρεμη συζήτηση για να λύσετε την παρεξήγηση, τότε τι σόι ζευγάρι είστε; Θα χάσει παντελώς το ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο και θα καταλάβει ότι δεν αξίζει να χαλιέται για μία τέτοια σχέση. Εκεί τελειώνουν όλα φυσικά.

5. Περνάτε πολύ χρόνο μαζί

Το να περνάς χρόνο μαζί με το/τη σύντροφό σου γενικά, είναι υπέροχο. Όταν όμως είστε κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο σα χταπόδια 24/7, αυτό δε θα σας ωφελήσει κάπου. Χρειάζεσαι εξίσου να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, με τους φίλους σου και με την οικογένειά σου. Αυτό είναι το υγιές τουλάχιστον. Άσε που πρέπει να του/της λείψεις και λίγο για να δυναμώσει η σχέση. Αν είστε συνέχεια μαζί, είναι αναπόφευκτο να βαρεθείτε ή αν ρουτινιάσετε γρήγορα και δε νομίζω να το θες αυτό.

6. Δεν τσακώνεστε ποτέ

Το να υπάρχουν διαρκώς καυγάδες μέσα σε μία σχέση είναι αιτία χωρισμού, όπως και το να μην υπάρχουν καθόλου. Η απουσία τσακωμών υποδηλώνει αδυναμία επικοινωνίας. Μαζεύει ο καθένας από τους δύο πράγματα που τον ενοχλούν στον άλλο χωρίς να τα βγάζει προς τα έξω. Αυτό είναι μία βέβαια διαδρομή προς το χωρισμό μιας και θα καταλήξει να μη γνωρίζει καθόλου καλά ο ένας τον άλλο. Μπορεί να καμαρώνεις για το γεγονός ότι δε τσακώνεσαι με το σύντροφό σου, αλλά τα καυγαδάκια είναι το αλατοπίπερο στη σχέση.

7. Ο ένας είναι πιο ώριμος από τον άλλο

Αυτό συναντάται περισσότερο σε ζευγάρια με μεγάλη ηλικιακή διαφορά. Όντας ο ένας πιο νέος από τον άλλο, συνήθως είναι και πιο ανώριμος, θέλει διαφορετικά πράγματα και δε συμβιβάζεται. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει συνέχεια ένταση και πίεση από το άλλο μέρος προς συμμόρφωση, γεγονός ενοχλητικό που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο τέλος της τη σχέση.


Κάθε σχέση έχεις τις δυσκολίες και τις στενοχώριες της, όπως έχει και τις καλές στιγμές της. Μην αφήνεις μικροπράγματα να τη φθείρουν και να μειώνουν κάτι που σε γενικές γραμμές είναι όμορφο. Διατήρησε όσο περισσότερο άθικτη μπορείς τη σχέση σου και φέρσου της καθημερινά λες και είναι η τελευταία μέρα που θα είστε μαζί.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET