ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Κι όμως θα κερδίσεις πολλά περισσότερα αν πεις όχι στο δεύτερο ποτό, απόψε το βράδυ!

Είναι γεγονός ότι η Παρασκευή είναι η ιδανική μέρα για να βγεις έξω με την παρέα σου, να διασκεδάσεις και να περάσεις καλά. Συνήθως, πηγαίνεις για ποτό σε κάποιο μπαράκι ή κλαμπ, από το οποίο δεν φεύγεις αν δεν ξημερώσει το πρωί της επόμενης ημέρας. Εναλλακτικά, μπορεί να κανονίσεις με την παρέα να μαζευτείτε σε […]

Default avatar

Guest Author

25 Μαρτίου, 2017

Είναι γεγονός ότι η Παρασκευή είναι η ιδανική μέρα για να βγεις έξω με την παρέα σου, να διασκεδάσεις και να περάσεις καλά. Συνήθως, πηγαίνεις για ποτό σε κάποιο μπαράκι ή κλαμπ, από το οποίο δεν φεύγεις αν δεν ξημερώσει το πρωί της επόμενης ημέρας. Εναλλακτικά, μπορεί να κανονίσεις με την παρέα να μαζευτείτε σε κάποιο σπίτι για ταινία ή επιτραπέζια ή πολύ απλά για να αράξετε, το οποίο είναι κι αυτό μια πολύ καλή επιλογή.

Ωστόσο, γενικά επικρατεί η αντίληψη ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να συνδυάζονται με αλκοόλ, με πολύ αλκοόλ για την ακρίβεια, ώστε να περάσεις ακόμα πιο ευχάριστα.

Αντίθετα λοιπόν με τη μάζα, θα σου παραθέσω μερικούς λόγους που επαληθεύουν ότι ακόμα κι αν πιεις ένα ποτηράκι έως και καθόλου αλκοόλ, θα περάσεις το ίδιο καλά, μη σου πω και καλύτερα:

#1 Δεν θα ξυπνήσεις χάλια από το hangover το πρωινό του Σαββάτου

Αφού δεν θα πιεις αλκοόλ ή τουλάχιστον θα πιεις μια μικρή ποσότητα, τότε αυτό αμέσως αμέσως έχει σαν αποτέλεσμα να γλιτώσεις τους πονοκεφάλους, τις ναυτίες και γενικά όλο το hangover που θα βίωνες την επόμενη μέρα. Έτσι, μπορείς άνετα να σηκωθείς το πρωί του Σαββάτου και να το εκμεταλλευτείς, πηγαίνοντας είτε μια βόλτα είτε για ψώνια είτε για έναν καφέ, βρε αδερφέ, όταν όλοι οι υπόλοιποι θα ξυπνήσουν το καταμεσήμερο, έχοντας χάσει ήδη όλη τη μέρα και δεν θα μπορούν να πάρουν τα πόδια τους.

#2 Δεν θα χαλάσεις πολλά λεφτά

Το αλκοόλ μια φορά τσάμπα δεν είναι. Συνήθως ένα ποτό κυμαίνεται από 6-10 ευρώ, οπότε αποφεύγοντας να καταναλώσεις αλκοόλ ή πίνοντας μόνο ένα ποτό, θα καταφέρεις να γλιτώσεις αυτά τα περιττά έξοδα και να τα χαλάσεις σε κάτι πιο ουσιαστικό και σημαντικό για εσένα.

#3 Θα έχεις πλήρη συναίσθηση για ο,τι συμβαίνει

Όντας νηφάλιος είναι σίγουρο ότι θα καταλαβαίνεις όσα διαδραματίζονται γύρω σου και θα έχεις τον πλήρη έλεγχο του εαυτού σου. Έτσι, θα καταφέρεις να αποφύγεις τυχόν απρόσμενες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν, μηνύματα σε πρώην που σίγουρα θα μετανιώσεις και άλλα πολλά τα οποία μόλις τα θυμηθείς την επόμενη ημέρα, απλά θα θέλεις να πάρεις φόρα και να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο.

#4 Δεν θα επιβαρύνεις τους φίλους σου

Εντάξει όσο να πεις, όταν γίνεσαι λιώμα, δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε για εσένα αλλά ούτε και για την παρέα σου. Ουσιαστικά γίνεσαι ένα βάρος, αφού θα πρέπει να σε «κουβαλήσουν», να προσέχουν μην πέσεις και γενικά να σιγουρέψουν ότι θα φτάσεις σώος κι αβλαβής στο σπίτι σου. Βέβαια οι φίλοι υπάρχουν γι’ αυτές τις καταστάσεις, αλλά αφού μπορεί να αποφευχθεί όλη αυτή η ταλαιπωρία και το άγχος, γιατί να μην είσαι κι εσύ πιο προσεκτικός;

#5 Δεν θα κάνεις κακό στην υγεία σου

Ως γνωστόν το αλκοόλ κάνει κακό στην υγεία, γι’ αυτό όσο λιγότερη ποσότητα καταναλώσεις τόσο πιο κερδισμένος θα είσαι. Άμεση συνέπεια δεν είναι μόνο το hangover της επόμενης μέρας, προκύπτουν κι άλλα πράγματα στον οργανισμό σου, τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET