fbpx

8 λόγοι που ο καφές είναι ο καλύτερος σου φίλος στην εξεταστική!


Όσο να το κάνουμε το διάβασμα υποφέρεται περισσότερο όταν γίνεται με παρέα, ωστόσο πρέπει να παραδεχθείς ότι δεν είναι 100% ουσιαστικό διάβασμα.

Επειδή όμως η μοναξιά κατά τη διάρκεια της εξεταστικής είναι δυο φορές πιο σκληρή, μην ξεχνάς ότι υπάρχει ένας εξίσου πολύ καλός και στενός «φίλος», να σου κρατά συντροφιά τις ώρες που διαβάζεις και να γίνεται το στήριγμά σου όποτε δεν έχεις άλλο κουράγιο. Μία πιο… «ήσυχη» παρέα μεν, που όμως είναι δίπλα σου όποια στιγμή κι αν τη χρειαστείς και στο τέλος, αποδεικνύεται πιο βοηθητική από όποιον συμφοιτητή κι αν διάβαζε μαζί σου.

Ναι ναι, σωστά μάντεψες, αναφέρομαι στον έναν και μοναδικό καφέ. Ο οποίος ούτε σου μουρμουράει την στιγμή που εσύ προσπαθείς να συγκεντρωθείς, ούτε σε αγχώνει με ατάκες τύπου: «Δε μας βλέπω καλά», «Άλλο ένα για Σεπτέμβρη» κλπ, κάθε λίγο και λιγάκι.

Βέβαια πέρα από το λιγομίλητο, έχει κι άλλα προτερήματα:

1. Είναι ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με την υπνηλία και το χασμουρητό

Την στιγμή που σε προδίδουν τα ίδια σου τα μάτια και είσαι έτοιμος/η να κατεβάσεις ρολά, ο καφές έρχεται να σου δώσει το χέρι βοηθείας που ζητάς απεγνωσμένα. Κι επειδή εξεταστική σημαίνει για τους περισσότερους ξενύχτια και σερί διάβασμα μέχρι τα ξημερώματα, το μόνο σίγουρο είναι πως ο εγκέφαλός σου πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση μεταξύ 22.00-03.00. Υπάρχει λοιπόν καλύτερη λύση από μία μεγάλη κούπα καφέ, που θα είναι και η μοναδική σου παρέα, όταν όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνται;

2. Κρύο, καιρός για… ζεστό καφέ

Ειδικά κατά τη χειμερινή εξεταστική, πέρα από συντροφιά, έχεις ανάγκη κι από ένα προσωπικό καλοριφέρ που θα σε κάνει να μην σκέφτεσαι το κρύο. Γιατί όταν κάθεσαι ακίνητος/η τόσες ώρες στο γραφείο σου, ή ακόμη και κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού σου, το κρύο το νιώθεις στο κοκαλάκι σου. Χρειάζεσαι λοιπόν κάτι να σε ζεστάνει από «μέσα», κι ένας ζεστός καφές είναι ιδανικός για αυτή τη δουλειά.

3. Μια κούπα καφέ την ημέρα, το άγχος κάνει πέρα

Και σίγουρα έχεις μπόλικο από αυτό τέτοιες μέρες. Οπότε αντί να βρίσκεις άλλους, πιο χρονοβόρους τρόπους να χαλαρώσεις λίγο (αφορμές να μη διαβάσεις ψάχνεις ουσιαστικά), ή τελικά να ξεκινάς διάβασμα με όλο αυτό το στρες και την πίεση συσσωρευμένα μέσα σου, πιες καλύτερα μια κούπα καφέ και σίγουρα θα σε χαλαρώσει και κατά επέκταση θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς καλύτερα.

4. Η εξεταστική τελειώνει, οι καφεδάρες έρχονται

Μέσα σε όλη αυτή την απελπισία της εξεταστικής, ο καφές είναι εκείνος που θα σου δώσει μια σπίθα ελπίδας και κουράγιο, υπενθυμίζοντάς σου αυτά που ακολουθούν μ.ε (μετά εξεταστικής). Άπειροι καφέδες και καλοπέραση σε περιμένουν στη γωνία!

5. Δίνει αυτό το παραπάνω boost που χρειάζεται η μνήμη σου

Όταν παλεύεις να βγάλεις την ύλη ολόκληρου εξαμήνου, τότε πρέπει να σιγουρευτείς ότι η μνήμη σου βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Βέβαια όσο καλή μνήμη και να έχεις, τι να σου κάνει κι αυτή μέσα σε λίγες ωρίτσες, όταν το μόνο που θέλει πια είναι να ξεκουραστεί; Για αυτό πρέπει κάπως να την ενισχύσεις, άμα θες να συνεχίσεις να την επιβαρύνεις.

6. Είναι μια καλή αφορμή για διάλειμμα

Όταν κάθεσαι επί ώρες πάνω από ένα βιβλίο, θες και λίγο να ξεδώσεις. Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις ωστόσο, είναι ότι πολλές φορές ξεδίνεις τόσο, που ξεχνάς εντελώς το διάβασμα και άντε να το ξαναπιάσεις μετά. Για αυτό κάνε απλά, αλλά εξίσου αποτελεσματικά πραγματάκια. Πήγαινε μέχρι την κουζίνα, φτιάξε το καφεδάκι σου, ασχολήσου με κάτι άλλο μέχρι να το τελειώσεις και μετά… επιστροφή στη βάση!

7. Τέλος, είναι η δύναμη σου πριν πας να γράψεις

Είναι κάτι σαν την τελευταία επιθυμία που λέμε, πριν σε πάνε για κρεμάλα. Κάπως έτσι είναι ο καφές για τους φοιτητές. Είναι το τελευταίο πράγμα που ζητούν πριν μπουν στην αίθουσα και ξεκινήσουν το γράψιμο. Μάλλον τους δίνει το κουράγιο και τη δύναμη που χρειάζονται και που κανείς άλλος δεν μπορεί να προσφέρει .

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET