FOODIES

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας που κάθε φοιτητής μπορεί να φτιάξει με μόλις 4 υλικά!

Και ποιος φοιτητής δεν λατρεύει τα κέικ και μάλιστα τα σοκολατένια… Τι γίνεται όμως όταν είτε η μητέρα σου αρνείται να σου κάνει τη χάρη είτε μένεις μόνος; Μένεις με τη λιγούρα; Όχι φυσικά! Έχω εδώ για εσένα την καλύτερη συνταγή για πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας, για την οποία χρειάζεσαι μόνο, το ξαναλέω μόνο, 4 υλικά. Πραγματικά, όσες […]

Default avatar

Guest Author

6 Μαρτίου, 2017

Και ποιος φοιτητής δεν λατρεύει τα κέικ και μάλιστα τα σοκολατένια… Τι γίνεται όμως όταν είτε η μητέρα σου αρνείται να σου κάνει τη χάρη είτε μένεις μόνος; Μένεις με τη λιγούρα; Όχι φυσικά!

Έχω εδώ για εσένα την καλύτερη συνταγή για πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας, για την οποία χρειάζεσαι μόνο, το ξαναλέω μόνο, 4 υλικά. Πραγματικά, όσες φορές το έχω φτιάξει, με έχει αποζημιώσει στο 100% με την ποιοτική του γεύση. Ακόμη κι αν είναι η πρώτη σου φορά στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής, η επιτυχία είναι δεδομένη με τόσο εύκολη συνταγή.

Απίστευτα αφράτο, νόστιμο και κυρίως σοκολατένιο… 

Θα χρειαστείς:

  • 230 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κούπες κομμένη σοκολάτα γάλακτος
  • 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους κι ασπράδια
  • 4 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βουτυρώνοντας μία φόρμα για κέικ 22 εκ.

Έπειτα την περνάμε με κακάο σε όλα τα σημεία. Αυτό το κάνουμε ώστε να μη μας κολλήσει το κέικ στα τοιχώματα της φόρμας, όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ºC.

Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τη σοκολάτα για να λιώσει κι αυτή.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με τους κρόκους κι ενσωματώνουμε το μείγμα με εκείνο της σοκολάτας στο κατσαρολάκι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε και τις άλλες δύο κουταλιές ζάχαρης.

Τέλος, ενσωματώνουμε σε δύο δόσεις τη μαρέγκα στο άλλο μείγμα κι ανακατεύουμε απαλά για να μη χάσουμε τον όγκο της.

Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα στη φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά.

Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Έτοιμο για φάγωμα! Δεν θα μείνει ψίχουλο λέμε…


Tip: Καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμο, όταν βάζουμε μία οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι στο κέικ και βγαίνει καθαρή/ό. Γενικά όμως, δεν πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου ενώ ψήνουμε κέικ.

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET