ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 κανόνες που κάθε φοιτητής πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα για να κάνει σεξ με ασφάλεια!

Λέμε ναι στους πειραματισμούς, λέμε ναι στις διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες, αλλά ΠΑΝΤΑ με ασφάλεια!

Mademoisex

17 Σεπτεμβρίου, 2018

Το σεξ είναι χωρίς αμφισβήτηση ένα απίστευτα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας. Εάν είσαι σεξουαλικά ενεργός βέβαια.

Αλλά και να μην είσαι σ’ αυτήν τη φάση, κάποια στιγμή θα συμβεί κι αυτό, οπότε θέλω να σε προετοιμάσω από τώρα. Σχετικά με τι; Σχετικά με την ασφαλής σεξουαλική ζωή. Ξέρω ότι τα μυαλά σου είναι πάνω από το κεφάλι σου, μιας κι ως φοιτητής θέλεις να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες. Κι εγώ μαζί σου είμαι, αλλά ΠΑΝΤΑ με ασφάλεια!

Ο εαυτός σου είναι το παν. Γιατί να δημιουργείς προβλήματα στην υγεία σου από το πουθενά; Κάνε όσο σεξ θες και με όποιον/ους θες, αλλά πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Το απερίσκεπτο σεξ μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, σε γεννητικά θέματα, σε ΣΜΝ, ακόμη και σε καρκίνο στη χειρότερη των περιπτώσεων.

Αξίζει, λοιπόν, να πάθεις κάτι από τα παραπάνω, επειδή δεν προσέχεις όσο θα έπρεπε; Όχι βέβαια!

Και πώς θα καταφέρεις να απολαμβάνεις το σεξ υπεύθυνα; Ακολουθώντας τα παρακάτω tips κατά γράμμα:

1 | Τα προφυλακτικά και τα μάτια σου

Το σεξ χωρίς προφυλάξεις, είναι απλά η χειρότερη δυνατή επιλογή. Βρε παιδιά, δε σας λέμε να μην κάνετε σεξ. Ένα γ@@ημένο προφυλακτικό σας λέμε να βάζετε, για να αποφεύγετε του κόσμου τα άσχημα. Αυτό το μαγικό αντικείμενο από λάτεξ, πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος στη φοιτητική σου ζωή και όχι μόνο. Αν δε είσαι κοπέλα, μη δεχτείς ως δικαιολογία το «δεν έχει καλή αίσθηση», «με ενοχλεί», «έχω αλλεργία», κλπ. Όπου ακούσεις κάτι τέτοιο, σηκώνεσαι και φεύγεις. Οι προφυλάξεις είναι το παν!

2 | Λέμε ΟΧΙ στο μεθυσμένο σεξ

Αυτό κι αν συμβαίνει κατά κόρον. Αφού το ξέρεις άπο πριν ότι είναι λάθος… Και πίνεις ενώ δεν το αντέχεις και μετά πας και κάνεις πράγματα που την επόμενη μέρα μετανιώνεις, γιατί φυσικά υπό την επήρεια αλκοόλ, όλα σου φαίνονται καλές ιδέες. Αρχικά, το να κάνεις σεξ μεθυσμένος/η είναι μια βλακεία και μισή. Από τη μία δεν καταλαβαίνεις και πολύ τι γίνεται κι από την άλλη τα πράγματα μπορούν να αγριέψουν αρκετά από εκεί που δεν το περιμένεις. Οφείλεις να προστατεύεις τον εαυτό σου από πράξεις που σε πληγώνουν σωματικά και ψυχικά.

3 | Σκέψου δυο και τρεις φορές ποιον θα βάλεις σπίτι σου

Το φοιτητικό σπίτι το λες και λίγο μπάτε σκύλοι αλέστε, με τόσο κόσμο που μπαινοβγαίνει καθημερινά. Πόσο σίγουρος/η είσαι όμως, για κάθε νέο άτομο που φέρνεις και του δίνεις το χώρο και το δικαίωμα να το οικειοποιηθεί και τυχόν να σε εκμεταλλευτεί μέσα στην ίδια σου τη φωλιά; Αυτήν την στιγμή, θα πω κάτι πολύ αυτονόητο. Προς Θεού, δε γίνεται να προσκαλείς όποιον να ‘ναι στο σπίτι σου για να κάνετε σεξ. Όχι, να μην πεις σε εκείνον/η τον/την τύπο/τύπισσα που γνώρισες το βράδυ στο κλαμπ να έρθει από σένα. Σου εγγυάται κανείς ότι δεν κινδυνεύεις;

4 | Να έχεις την ίδια εμμονή με την καθαριότητα των sex toys σου, όπως η Κατακουζήνα

Ο Κατακουζηνός δεν παίζει να χρησιμοποιούσε ποτέ sex toys βέβαια, αλλά το πιάνεις το νόημα. Αρχικά, να σε συγχαρώ που έχεις εντάξει τα σεξουαλικά βοηθήματα στην ερωτική σου ζωή. Εύγε! Σε δεύτερη φάση, επειδή τα χρησιμοποιείς πάνω σου ή πάνω στον/στη σύντροφό σου, κατανοείς ότι θα πρέπει να τα καθαρίζεις σχολαστικά και δίχως βαρεμάρα. Αν έχεις δονητή, βάλε του προφυλακτικό από πάνω. Αν έχεις άλλου είδους βοηθήματα, μετά την χρήση τους να τα αποστειρώνεις πολύ καλά. Τα βακτήρια καραδοκούν, ακούς;

5 | Πότε εξετάστηκες τελευταία φορά για ΣΜΝ;

Αν είσαι ενεργός/ή σεξουαλικά, τότε επιβάλλεται μία φορά τον χρόνο, να εξετάζεσαι για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Όχι, δεν κατάλαβες, δε σε προτρέπω. Σε διατάζω. Είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις και δεν έχεις άλλη επιλογή. Αυτό που δε συνειδητοποιούν πολλοί είναι ότι ακόμη κι έναν σταθερό σύντροφο να έχεις αποκλειστικά, πάλι δεν είσαι απόλυτα ασφαλής. Τα βακτήρια και οι μύκητες μπορούν να εμφανιστούν από το πουθενά. Δεν πρέπει λοιπόν να εξετάζεσαι τακτικά για να προφυλάσσεις εσένα και τον/τη σύντροφό σου;

6 | Ε ψιτ, με ρέγουλα το λιπαντικό

Ένα καλό λιπαντικό πάντα μπορεί να απογειώσει το σεξ. Αρκεί όμως να είναι εγκεκριμένο και να μη σου προκαλέσει κανά έγκαυμα ή μόλυνση στα γεννητικά όργανα και φυσικά να προσέχεις σε τι ποσότητες το χρησιμοποιείς. Δεν είναι να πεις «δεν πειράζει μωρέ, βάλε κι άλλο να ‘χουμε». Για τα γεννητικά σου όργανα μιλάμε. Πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή με το πόσο λιπαντικό χρησιμοποιείς.


Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET