ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δωρεάν στέγαση και σίτιση στους Θεσσαλούς φοιτητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο!

Μια σημαντική ανάσα προς του φοιτητές που έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα. 🙏

Neopolis Team

12 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στέκεται δίπλα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους Θεσσαλούς φοιτητές, ύστερα από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή και επηρέασαν ριζικά τη λειτουργία του και τη ζωή τους αντίστοιχα.

Διάβασε κι αυτό

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Αδύνατη η λειτουργία στα περισσότερα τμήματα για εβδομάδες!

Σε μια προσπάθεια να απαλύνει το βάρος των φοιτητών που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές, παρέχει δωρεάν στέγαση και σίτιση για το νέο ακαδημαϊκό έτος, καθώς και υποστήριξη προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου εκτός των άλλων κινδυνεύουν έρευνες και εργασίες χρόνων.

Αναλυτικά, οι ενέργειες του Ιόνιου Παν/μίου όπως τις διαβάζουμε σε ανακοίνωσή του:

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην από τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έκτακτη συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψιν τις τραγικές συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας, αποφάσισε τα εξής: 

Την παροχή δωρεάν στέγασης και σίτισης στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης και βοήθειας προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ούτως ώστε, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών του Ιδρύματος, να καταστεί εφικτή η προσωρινή λειτουργία ζωτικών και ακαδημαϊκών υπηρεσιών του.

Την κατάθεση αιτήματος προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την καθολική χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Ιδρύματος που διαμένουν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές.

Την συνεργασία με τα κατά τόπους περιφερειακά τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Ιόνιων Νησιών για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως εμφιαλωμένου νερού, κονσερβοποιημένων γαλακτομικών, τροφίμων και ξηράς τροφής.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη του για τις απώλειες ζωών συνανθρώπων μας και την απόλυτη καταστροφή που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Παράλληλα, δηλώνει την πλήρη του συμπαράσταση προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο έχει υποστεί πρωτοφανείς καταστροφές. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στήριξης των τοπικών κοινωνιών αποφασίσουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια διά της Συνόδου Πρυτάνεων.

Με βάση την παρούσα απόφαση, εντέλλεται:

η Δ/νση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας να προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των φοιτητών και φοιτητριών που διαμένουν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές.
η Δ/νση Πληροφορικής και Δικτύων να μεριμνήσει για την διάθεση υπολογιστικών πόρων καθ’ υπόδειξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
η Δ/νση Οικονομικής διαχείρισης να αποστείλει αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού του στεγαστικού επιδόματος του Ιονίου Πανεπιστημίου προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικό σπίτι: Αυξάνεται η συγκατοίκηση – Η πόλη που κρατάει ακόμη χαμηλά ενοίκια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET