fbpx

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ανοίγουν θέσεις αμειβόμενης πρακτικής – Από τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις!


Με τα πάντα γύρω μας να έχουν πάρει μια στροφή προς την κανονικότητα και να βγαίνουν σιγά και σταθερά από την ρουτίνα της πανδημίας, το κομμάτι των πρακτικών ασκήσεων δε θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει την ίδια πορεία. Όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπήρξε από τους αδικημένους τομείς, εμποδίζοντας έτσι τους φοιτητές να αποκτήσουν την πιο σημαντική εμπειρία των σπουδών τους.

Πλέον ωστόσο, οι θέσεις πρακτικής ανοίγουν ξανά, το ίδιο και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που μετά από δύο χρόνια παύσης του προγράμματός του, αναζητά και πάλι πρακτικάριους.

H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου 2022 και οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 5 Απριλίου 2022.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Ίδρυμα:

Στο ΙΣΝ προσφέρουμε έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε υποψήφιους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κλάδο των κοινωφελών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, και να γίνουν μέρος μίας μεγάλης ομάδας ετερόκλητων ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία καλύτερη κοινωνία για όλους.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΙΣΝ παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την καθημερινότητα και κάθε πτυχή λειτουργίας ενός κοινωφελούς οργανισμού. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν και να κατανοήσουν σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας και την αποστολή διαφόρων συνεργαζόμενων δωρεοδόχων οργανισμών μας, οι οποίοι προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών και δράσεων στο ευρύ κοινό, στους τέσσερις βασικούς τομείς υποστήριξής μας, και συγκεκριμένα στους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας, καθώς και της υγείας και του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΙΣΝ δραστηριοποιεί τους συμμετέχοντες σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς που σχετίζονται με το ευρύτερο έργο μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν, ως αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού. Παράλληλα, τους προσφέρει τη δυνατότητα να μάθουν και να αποκτήσουν δεξιότητες μέσω της συμμετοχής τους στην καθημερινή δραστηριότητα του ΙΣΝ, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιούμε απαιτητικά έργα, όπως η Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ και το καλοκαιρινό φεστιβάλ SNF Nostos. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τους συμμετέχοντες, μέσω του προγράμματος, προκειμένου να αναπτύξουν νέες γνώσεις, να μάθουν να σκέφτονται συνεργατικά και δημιουργικά και να αναλαμβάνουν την ευθύνη της δουλειάς και των εκάστοτε project τους.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης χωρίζεται σε δύο περιόδους: Την καλοκαιρινή (Μάιος –Αύγουστος) και τη χειμερινή (Οκτώβριος – Φεβρουάριος) και αφορά θέσεις στα γραφεία του ΙΣΝ στην Αθήνα, σε όλα τα τμήματά μας (βλ. λεπτομέρειες παρακάτω), καθώς και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Οι θέσεις πρακτικής άσκησης στο ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνουν ευκαιρίες στην ΚΠΙΣΝ Μ.Α.Ε., στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα:

  • Υπευθυνότητα και ακεραιότητα
  • Κίνητρο και διανοητική περιέργεια
  • Κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Ενδιαφέρον να εργαστούν σε κοινωφελές ίδρυμα
  • Άνεση στον γραπτό και προφορικό λόγο στα αγγλικά και στα ελληνικά
  • Επαρκείς δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Ικανότητα να εργάζονται σε ένα ευέλικτο και δυναμικό περιβάλλον
  • Άλλα προσόντα, ανάλογα με την εκάστοτε θέση πρακτικής άσκησης. (Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα προαπαιτούμενα κάθε θέσης, μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα Περιγραφή Θέσεων Πρακτικής Άσκησης στην online αίτηση του ΙΣΝ, η οποία θα είναι ενεργή στις 15 Μαρτίου).

Θέσεις στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ΙΣΝ:

Κατ’ εξαίρεση, η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα διαρκέσει 3 μήνες και δεν περιλαμβάνει θέσεις στην ΚΠΙΣΝ Μ.Α.Ε., στην ΕΛΣ και στην ΕΒΕ. Οι θέσεις στους παραπάνω οργανισμούς θα ανοίξουν τον Οκτώβριο του 2022, με το πλήρες άνοιγμα του προγράμματος πρακτικής άσκησης του ΙΣΝ. 

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις ή για περισσότερες από μία περιόδους πρακτικής άσκησης.

Το ΙΣΝ λαμβάνει μεγάλο αριθμό αιτήσεων από αξιόλογους υποψήφιους κάθε χρόνο, ενώ οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής αποτελούν ευθύνη των υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, συμπληρώνοντας τη σχετική Φόρμα*, μέχρι τις 5 Απριλίου 2022, 10:00 EST.

Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν ενημέρωση σχετικά με την αίτησή τους έως τις 26 Απριλίου 2022.

*Η Φόρμα Αίτησης θα είναι ενεργή στις 15 Μαρτίου 2022 με την έναρξη του open call.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET