ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Αυτή είναι η χώρα με τους πιο έξυπνους μαθητές στον κόσμο!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο OECD, η Σιγκαπούρη είναι η χώρα με τους πιο έξυπνους μαθητές. Όπως εξηγεί το CNN, η επιτυχία των μαθητών λυκείου έχει βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ το εκπαιδευτικό της σύστημα θα μπορούσε να σταθεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο.   «Η Σιγκαπούρη είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Αποτελούσε […]

Default avatar

Guest Author

6 Οκτωβρίου, 2015

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο OECD, η Σιγκαπούρη είναι η χώρα με τους πιο έξυπνους μαθητές. Όπως εξηγεί το CNN, η επιτυχία των μαθητών λυκείου έχει βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ το εκπαιδευτικό της σύστημα θα μπορούσε να σταθεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

 

«Η Σιγκαπούρη είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Αποτελούσε σημαντικό λιμάνι της Βρετανίας πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν η Βρετανία έκλεισε την βάση, η Σιγκαπούρη ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Τώρα είναι μίνα από τις καλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Αυτό το κατάφεραν κυρίως μέσω της εκπαίδευσης», εξηγεί ο Marc Tucker, πρόεδρος του Αμερικανικού Κέντρου Οικονομίας και Εκπαίδευσης.

 

Το Μυστικό της Επιτυχίας!

 

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε μεγάλη ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες, μέχρι και το 1970 που η οικονομία ξεκίνησε να αλλάζει. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο έπρεπε να αλλάξει και το εκπαιδευτικό της σύστημα. Στη Σιγκαπούρη έδωσαν μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών και όχι της απλής αποστήθισης της εκπαιδευτικής ύλης.

 

Όπως αναφέρει το CNN, το νηπιαγωγείο -και όχι το δημοτικό- είναι το μέρος όπου χτίζονται τα θεμέλια της γνώσης. Τα παιδιά στην Σιγκαπούρη μαθαίνουν πράγματα από μικρή ηλικία, νιώθοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά όταν φτάνουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού.

 

Άλλος ένας παράγοντας είναι και η έμφαση που δίνουν οι γονείς στην εκπαίδευση των παιδιών τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET