fbpx

Η φάση που θέλεις ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ να του/της στείλεις μήνυμα, αλλά ξέρεις ότι δεν πρέπει να το κάνεις!


Είναι εκείνες οι μέρες που το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου και δεν περνάει τίποτα άλλο από το μυαλό σου, εκτός από το να του/της στείλεις μήνυμα. Ένα μήνυμα που πιστεύεις πως θα αλλάξει τα πράγματα, θα απαλύνει τον πόνο σου, θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση που έχεις μπει. Είναι όμως έτσι; Αφού είσαι τόσο σίγουρος/η, γιατί δεν το έχεις ήδη κάνει; Τι σε εμποδίζει; Μήπως κάποια φωνούλα στην άκρη του μυαλού σου επιμένει πως πρέπει να αποφύγεις μία τέτοια κίνηση;

Ας το πάρουμε όμως λίγο από την αρχή…

Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις και συγκυρίες που μπορεί να σου προκάλεσαν αυτήν την έντονη επιθυμία που δεν σβήνει με τίποτα παρά πατώντας το κουμπί της αποστολής.

Ίσως να εμφανίστηκε εντελώς απρόσμενα στην αρχική σου σελίδα κι ενώ χάζευες αμέριμνος/η και χαλαρός/ή, το στομάχι σου δέθηκε κόμπο σε δευτερόλεπτα αφού είδες τη δημοσίευση. Είχε προστεθεί με ετικέτα σε μία φωτογραφία από κάποιον/α που δεν γνώριζες, κάποιον/α που δεν είχες δει ή δεν είχες ακούσει γι’ αυτόν/ή ποτέ. Και έδειχνε να είναι καλά, να είναι χαρούμενος/η με την καινούρια του/της παρέα. Μπορεί πάλι να έκανε μία ανακοίνωση για μία σημαντική στιγμή της ζωής του/της κι από κάτω να ακολούθησε μία συζήτηση με τους/τις φίλους/ες του/της με αινιγματικά σχόλια και υπονοούμενα προκαλώντας σου ακόμα μεγαλύτερη ταραχή στην προσπάθεια σου να αποκωδικοποιήσεις αυτά τα γραφόμενα. Από το πουθενά συνειδητοποιείς πως βρίσκεσαι έξω από τη ζωή ενός ανθρώπου και δεν ξέρεις τίποτα γι’ αυτόν, όταν πριν από λίγο καιρό γνώριζες τα πάντα. Και θέλεις να στείλεις, να μάθεις τα νέα του, να χωθείς και πάλι για λίγο στη ζωή του με οποιοδήποτε τρόπο.

Ή ίσως να θέλεις να του/της στείλεις μήνυμα επειδή είναι πολύ αργά τη νύχτα και νιώθεις εντελώς μόνος/η. Είχες συνηθίσει να περνάς τα βράδια σου ξαπλωμένος/η δίπλα του/της, ενώ το χέρι του/της ήταν τυλιγμένο γύρω από το σώμα σου και στο τέλος, αποκοιμόσουν στην αγκαλιά του/της. Και τώρα… Ξαπλώνεις μόνος/η και το κρεβάτι φαντάζει τόσο άδειο χωρίς αυτόν/ή. Οι ώρες περνούν κι αισθάνεσαι πως είσαι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που δεν μπορεί να κλείσει μάτι. Και πώς να το κάνεις άλλωστε, όταν η μόνη συντροφιά σου είναι το κινητό και το φως της οθόνης σε εμποδίζει καθώς γράφεις, σβήνεις και ξαναγράφεις αυτό το μήνυμα που θέλεις τόσο πολύ να στείλεις.

Ή ίσως να έχεις πιει, να έχεις πιει τόσο πολύ ώστε να έχεις φτάσει στο σημείο να απελευθερώνεις όλες εκείνες τις σκέψεις που τόσο καιρό κρατούσες στο πίσω μέρος του μυαλού σου, μιας και είχες τις αμφιβολίες σου. Όμως τώρα οι σκέψεις αυτές φαίνονται πιο σωστές από ποτέ. Και με κάθε γουλιά που πίνεις, τόσο πιο πολύ πείθεις τον εαυτό σου ότι απόψε είναι η νύχτα που πρέπει να βάλεις σε εφαρμογή αυτά που τόσο καιρό απέρριπτες και να του/της κάνεις γνωστό πόσο πολύ σου λείπει ή πόσο στεναχωρημένος/η και πληγωμένος/η είσαι ή πόσο τον/την μισείς για όλα αυτά που σου έκανε ή πως δεν θα είσαι ποτέ ξανά καλά χωρίς αυτόν/ή.

Ίσως να μην είχατε ποτέ σχέση. Ίσως να σου έδινε ξανά και ξανά ελπίδες πως θα είστε μαζί κι ενώ ήξερες πως δεν θα έφτανε πουθενά όλο αυτό, άφησες να συμβεί αυτό που δεν έπρεπε, άφησες τον εαυτό σου να τον/την ερωτευτεί και τώρα δεν μπορείς να αποδεχτείς το γεγονός πως σε άφησε έτσι απλά.

Όποια κι αν είναι η περίπτωση, το σίγουρο είναι πως θέλεις να του/της στείλεις μήνυμα εδώ και τώρα. Και το θέλεις τόσο πολύ, σε σημείο να μην μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο εκτός από αυτό.

Οφείλεις να παραδεχτείς πως δεν είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει κάτι τέτοιο και σίγουρα ούτε και η τελευταία.

Η επιθυμία να του/της στείλεις προκαλείται πάντα τόσο γρήγορα κι αναπάντεχα κι είτε πρόκειται για κάτι που σε απασχολεί 5 λεπτά είτε για μια μέρα ολόκληρη είτε για μία βδομάδα είναι επώδυνο τόσο για το μυαλό σου όσο και για την ψυχή σου. Όμως ανεξάρτητα από το πόσο οδυνηρή είναι η παρόρμηση σου αυτή, ανεξάρτητα από το πόση μοναξιά νιώθεις, ανεξάρτητα από το γεγονός πως δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι να του/της στείλεις, κάτι μέσα σου ξέρει πως δεν πρέπει να το κάνεις και δεν σταματά να στο επισημαίνει. Κι έτσι βρίσκεσαι εγκλωβισμένος/η μέσα στις ίδιες σου τις σκέψεις και τις επιθυμίες. Ίσως αν συνειδητοποιήσεις ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που θέλεις να του/της στείλεις, να καταλάβεις πως πρέπει να πράξεις και να βγεις από την ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία.

Αυτή η σχέση ή η παραλίγο σχέση ή οτιδήποτε ήταν αυτό που είχατε τέλος πάντων, έκανε τον κύκλο του. Κατά πάσα πιθανότητα, ο λόγος που θέλεις να του/της στείλεις δεν είναι επειδή βαθιά μέσα σου νιώθεις πως αυτός/ή είναι το άλλο σου μισό και δεν πρέπει να τον/τη χάσεις από τη ζωή σου. Ο λόγος που θέλεις να του/της στείλεις δεν έχει σχέση με αυτό… Μπορεί να είναι η μοναξιά, η πλήξη, η συνήθεια, το γεγονός πως όλοι γύρω σου περνούν καλά με τον/τη σύντροφο τους κι εσύ δεν θέλεις να είσαι το τελευταίο μπακούρι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους νιώθεις έντονη την επιθυμία να του/της στείλεις.

Από την άλλη δεν μπορεί να κατηγορείς τον εαυτό σου επειδή νιώθει μόνος ή βαριεστημένος,μπερδεμένος ή ταραγμένος, χαμένος ή απομονωμένος. Είσαι μεγάλος/η πια, θα βιώσεις πολλά σκαμπανεβάσματα με όλα αυτά τα συναισθήματα που εισέρχονται στη ζωή σου.

Όμως πρέπει να καταλάβεις το εξής: στέλνοντας αυτό το μήνυμα δεν πρόκειται ούτε να διορθώσει τα πράγματα ούτε να γεμίσει το κενό που νιώθεις απόψε. Μπορεί για μία στιγμή να νιώσεις ενθουσιασμό, ανακούφιση και πως η ζωή σου απέκτησε ξανά νόημα. Ωστόσο, εάν κατά βάθος ξέρεις πως ο παραλήπτης δεν είναι ο εκλεκτός της καρδιάς σου, το να στείλεις ένα τέτοιο μήνυμα είναι απλά ένας τρόπος να καλύψεις επιδερμικά τις πληγές σου, όπως λειτουργεί ένα τσιρότο δηλαδή, παρά μία λύση που θα σε βγάλει από το αδιέξοδο!

Θα είναι λιγότερο ρομαντικό και λιγότερο ανακουφιστικό και λιγότερο ικανοποιητικό απ’ όσο πιστεύεις ότι θα είναι. Μπορεί για εκείνη την στιγμή να νιώθεις την αδρεναλίνη να αγγίζει την κορυφή ή ένα ρίγος να σε διαπερνά την ώρα που πατάς την «αποστολή». Και μέχρι να ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο της απάντησης, η καρδιά σου θα αρχίσει να χτυπάει όλο και πιο δυνατά, ο κόμπος στο στομάχι σου θα γίνεται πιο σφιχτός και όσο η ώρα περνάει, η αγωνία σου ακόμα μεγαλύτερη, ενώ το μυαλό σου θα κάνει διαδοχικές σκόρπιες σκέψεις, χωρίς κανένα ειρμό, για το αν έπραξες σωστά και τις πιθανές συνέπειες αυτής της απόφασης. Κι όταν αντικρίσεις στην οθόνη του κινητού σου πως έλαβες ένα νέο μήνυμα ίσως να αισθανθείς έναν ενθουσιασμό και μία ευχαρίστηση που είχες αρκετό καιρό να αισθανθείς.

Όμως όλα αυτά θα ξεθωριάσουν. Και μάλιστα, γρήγορα.

Μπορεί να συνεχίσεις να έχεις για κάποιο διάστημα, την ανάγκη να του/της στείλεις, ειδικά εκείνες τις νύχτες που νιώθεις μόνος/η ή ευάλωτος/η ή νευρικός/ή. Τις νύχτες που δεν μπορείς να κοιμηθείς επειδή τα έχεις με όλους και με όλα, με τη σχολή σου, τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τους γονείς σου. Τις νύχτες που νιώθεις ότι δεν σε χωράει ο τόπος και ένα τέτοιο μήνυμα φαντάζει λυτρωτικό. Τις στιγμές που μαθαίνεις για ένα ακόμα καινούριο ζευγάρι, που ακούς τους γνωστούς να μιλούν για την καινούρια τους σχέση ή για το πως θα γιορτάσουν την επέτειο τους με τον/τη σύντροφο τους.

Θυμίσου πως δεν είσαι μόνος/η, πως υπάρχουν άλλοι τόσοι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια φάση και που δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ εξαιτίας αυτού του μηνύματος και υπάρχουν άλλοι τόσοι που το ξεπέρασαν.

Δεν σε κατηγορεί κανείς που θέλεις να του/της στείλεις. Είναι απόλυτα λογικό. Έχασες έναν άνθρωπο από τη ζωή σου που μοιραστήκατε συναισθήματα, εμπειρίες, ζήσατε στιγμές, στην τελική σήμαινε κάτι για εσένα. Όμως αν κατά βάθος νιώθεις πως δεν είναι αυτός ο άνθρωπος σου, τότε μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να παρατείνεις τον χρόνο που χρειάζεται η καρδιά σου για να απαλύνει τις πληγές της και να είναι έτοιμη να ανοιχτεί και πάλι σε κάποιον και να αγαπήσει ξανά.

Μην του/της στείλεις. Είναι κάτι που θα σε ανακουφίσει για λίγο.

Κι αυτό που ψάχνεις εσύ είναι κάτι πολύ περισσότερο…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET