ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γιατί κάποιος να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το ΠΑΔΑ, λόγω των ιδρυμάτων που συγχωνεύτηκαν σ΄αυτό, διαθέτει ισχυρή οργανική σχέση δεκαετιών με την αγορά εργασίας.

Neopolis Team

4 Ιουλίου, 2023

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) (www.uniwa.gr), μέσα σε 5 χρόνια από την ίδρυσή του, έχει καταστεί ένα σημαντικό διεθνές διεπιστημονικό και πράσινο ακαδημαϊκό ίδρυμα, που είναι το 2ο σε μέγεθος φοιτητών στην Αττική και «συνομιλεί με το μέλλον».

Είναι ένα οικοσύστημα 64.000 προσώπων σε ένα περιβάλλον με αισθητική που εμπνέει –ένας ελκυστικός εκπαιδευτικός προορισμός με ευχερή συγκοινωνιακή πρόσβαση – με εξαιρετικές διακρίσεις πιστοποίησης στα προπτυχιακά προγράμματά του που οδηγούν σε επιζητούμενα διεθνώς επαγγελματικά προσόντα και επιστημονική ανέλιξη, με συνεχή εκσυγχρονισμό στον εργαστηριακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό του και στις υποδομές του και με κατάλληλη αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού-φοιτητών για αποτελεσματική διάδραση της γνώσης.

Διαθέτει αξιόλογες επιδόσεις διεθνώς αφού προσδιορίζεται, ιεραρχικά, ως 7ο ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον διεθνή αξιολογικό οίκο «THE/Times Higher Education World University Impact Rankings» (Απρίλιος 2022) και κατά την ίδια πηγή 1ο σε θέματα υγείας και ευεξίας, 2ο σε χρήση προσιτής και καθαρής ενέργειας, 3ο σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή, 4ο σε θέματα δικαιοσύνης και θεσμών, 5ο σε θέματα ποιότητας σπουδών κλπ.

Το ΠΑΔΑ, λόγω των ιδρυμάτων που συγχωνεύτηκαν σ΄αυτό, διαθέτει ισχυρή οργανική σχέση δεκαετιών με την αγορά εργασίας, τόσο την εγχώρια, όσο και τη διεθνή στα αντικείμενα που θεραπεύει μέσα από τις Σχολές του (Δημόσιας Υγείας, Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Τροφίμων, Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Μηχανικών) και στις εξελίξεις που διαμορφώνονται.

Διασυνδέει αποτελεσματικά την έρευνα και την καινοτομία με την εκπαίδευση και την προαγωγή της, με κατάλληλες διπλωματικές εργασίες και επιλεγμένη πρακτική άσκηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από χιλιάδες συνεργασίες και απόκτηση μοναδικών τυπικών και ουσιαστικών προσόντων για διαρκή και διεθνή απασχολησιμότητα σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Ακόμη, η τεχνολογική φυσιογνωμία στο χαρακτήρα των σπουδών, η εξοικείωση στην ομαδική συνεργασία και στην επίλυση προβλημάτων και η ενδυνάμωση ατομικών δεξιοτήτων, διευκολύνει στην απορρόφηση των αποφοίτων του ΠΑΔΑ.

Το ΠΑΔΑ εφαρμόζει εκτεταμένο ψηφιακό μετασχηματισμό στις λειτουργίες του, με απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης ακόμη και εξ αποστάσεως, και στις 6 Σχολές και τα 27 Τμήματα στις 3 Πανεπιστημιουπόλεις (σε εξέλιξη 4η όπως και 1100 φοιτητικές κατοικίες) ενώ προσφέρει και δεκάδες μεταπτυχιακά προγράμματα, εκατοντάδες διδακτορικά και μεταδιδακτορικά, όπως και προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης.

Η αντιστοιχία των Τμημάτων Σχολών Μηχανικών του ΠΑΔΑ, με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων βρίσκεται πλέον στην τελική της διαδικασία ώστε οι εκατοντάδες απόφοιτοι διπλωματούχοι μηχανικοί του ΠΑΔΑ να αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και των 8 Τμημάτων Μηχανικών του ΠΑΔΑ από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και μάλιστα με εξαιρετικές επιδόσεις, δεδομένου ότι, το έμψυχο υλικό, η υλικοτεχνική υποδομή, τα μαθησιακά αποτελέσματα και τα επαγγελματικά προσόντα καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.

Οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες του συνδέονται με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Ατζέντα 2030), της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης και λειτουργεί με συνεχή ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως περίπου οκτώ στους 10 απόφοιτους του ιδρύματος βρίσκουν δουλειά.

Στρατηγική του ΠΑΔΑ είναι το να επενδύει στους ανθρώπους και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σπουδών και συμπερίληψης, αφού αρμονικά αναπτύσσει εκτεταμένες και ουσιαστικές δραστηριότητες κοινωνικότητας, πολιτισμού, αθλητισμού, εθελοντισμού, για ισότητα και σεβασμό στη διαφορετικότητα και προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ καθηγητής Παναγιώτης Καλδής εύχεται συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών 2023 και τους προσκαλεί να επιλέξουν τα Τμήματα του ΠΑΔΑ στις πρώτες επιλογές τους.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET