ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η Γαλλία κάνει δωρεάν τα προφυλακτικά για τους νέους από την 1η Ιανουαρίου!

Μήπως να το σκεφτούμε κι εδώ;

Neopolis Team

8 Δεκεμβρίου, 2022

cottonbro studio / PEXELS

Μαζί με την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, οι τιμές που παίζουν γύρω από το σεξ, είναι άλλος ένας λόγος που τα ΣΜΝ και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κυμαίνονται σε υψηλά ποσοστά στις νεαρές ηλικίες. Το ασφαλές σεξ είναι και κάπως ακριβούτσικο όσο να το κάνεις. Σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία για να μη χρησιμοποιεί κάποι@ προφυλακτικό, αλλά παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Η Γαλλία λοιπόν, θέλοντας να προλάβει περιστατικά ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης σε νεαρά άτομα που δεν είναι έτοιμα να μεγαλώσουν παιδί, καθώς επίσης να μειώσει τα ΣΜΝ σε μια ηλικία που είναι γνωστή για την ερωτική της δραστηριότητα (το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 30% το 2020 και το 2021 στη χώρα), ανακοίνωσε σήμερα πως κάνει τα προφυλακτικά δωρεάν για τους νέους 18-25 ετών με την είσοδο του καινούριου έτους, ενώ νωρίτερα φέτος έκανε γνωστό ότι το 2023 θα διατίθεται δωρεάν και το χάπι της επόμενης ημέρας στις γυναίκες κάτω των 25. Από φέτος στο μεταξύ, οι ίδιες ηλικίες μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν αντισυλληπτικά χάπια, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει πως καμία κοπέλα δε θα σταματήσει την αντισύλληψη επειδή δεν την αντέχει η τσέπη της.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υγεία των νέων:

Από την 1η Ιανουαρίου στα φαρμακεία τα προφυλακτικά θα δίνονται δωρεάν σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών.

Ένα 24ωρο αργότερα εντωμεταξύ, επανήλθε με επέκταση του μέτρου στους ανηλίκους, αφού δέχτηκε επικρίσεις.

Θα εργαστούμε για να επεκτείνουμε αυτό το μέτρο στους ανήλικους. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή πολιτική πρόληψης που θα επιτρέψει σε όλους τους νέους να προστατευθούν.

Όσο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη χώρα, σημείωσε: «Δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένα πεδίο που πρέπει να εκπαιδεύσουμε καλύτερα τους δασκάλους μας». 

Απ’ ό,τι φαίνεται, βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση, οπότε μήπως η ιδέα για τσάμπα προφύλαξη ήταν μια καλή κίνηση κι εδώ; Όσο φυσικά την ίδια ώρα σκέφτονται να φέρουν στα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET