ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 στάνταρ φράσεις που λένε οι άντρες όταν θέλουν να χωρίσουν και τι πραγματικά εννοούν!

Οι χωρισμοί κάθε άλλο παρά εύκολοι είναι. Με το χωρισμό νιώθεις ότι ολόκληρος ο κόσμος σου καταρρέει, ότι δε θα καταφέρεις να κάνεις ποτέ ξανά σχέση στη ζωή σου και φυσικά δε θα είσαι σε θέση να νιώσεις στο μέλλον τόσο δυνατά συναισθήματα για κάποιον άλλο. Ούτε καν. Είναι όλα στο μυαλό σου. Κλάψε, θρήνησε, […]

Θεώνη Σταματοπούλου

9 Οκτωβρίου, 2017

Οι χωρισμοί κάθε άλλο παρά εύκολοι είναι. Με το χωρισμό νιώθεις ότι ολόκληρος ο κόσμος σου καταρρέει, ότι δε θα καταφέρεις να κάνεις ποτέ ξανά σχέση στη ζωή σου και φυσικά δε θα είσαι σε θέση να νιώσεις στο μέλλον τόσο δυνατά συναισθήματα για κάποιον άλλο. Ούτε καν. Είναι όλα στο μυαλό σου. Κλάψε, θρήνησε, ξέσπασε στο φαγητό και δώσε χρόνο στον εαυτό σου και θα δεις ότι όλα ξεπερνιούνται κάποια στιγμή. Και τότε η ζωή σου θα πάρει και πάλι την κανονική της ροή.

Δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος να χωρίσεις, αν και κατά γενική ομολογία το ανθρώπινο είναι να γίνει αναίμακτα και χωρίς πολλές φωνές και γκρίνιες. Στο κάτω κάτω της γραφής, συμβίωνες με έναν άνθρωπο για κάποιο χρονικό διάστημα και πρέπει να σεβαστείς τα όσα ζήσατε μαζί.

Εκείνος δε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σιχτιρίσεις την ώρα και την στιγμή που τον γνώρισες. Γιατί; Γιατί ο τρόπος που δικαιολόγησε το χωρισμό σας, είναι απλά για τον πέοντα, ιδίως αν χρησιμοποίησε κάποιες από τις παρακάτω κλασικές φράσεις: 

#1 «Δε φταις εσύ, αλλά εγώ»

⇒ Γιατί θα την ξεστομίσει: Προφανώς έχει δει πολλές αισθηματικές/ρομαντικές ταινίες και πιστεύει (λανθασμένα πάντα) ότι αυτός είναι κι ο εύκολος τρόπος να σε χωρίσει. Τέτοιος είναι.

⇒ Τι πραγματικά εννοεί: Δεν έχει κανένα συγκεκριμένο λόγο που θέλει να χωρίσετε, απλά το κάνει. Σου λέει δε αυτή τη φράση, ώστε να μη σε πληγώσει. Αναλαμβάνει όλο το φορτίο της ευθύνης πάνω του για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μες την πίκρα σου. Είναι τόσο βλαμμένος βέβαια, που δεν καταλαβαίνει ότι έτσι δε βοηθάει καθόλου, αφού το μόνο που καταφέρνει είναι να σε γεμίζει χιλιάδες ερωτηματικά μαζί με τον πόνο σου.

#2 «Χρειάζομαι απλά χώρο και χρόνο»

⇒ Γιατί θα την ξεστομίσει: Θέλει μεν να σε παρατήσει, αλλά δε θέλει να αποκλείσει και την πιθανότητα να τα ξαναβρείτε στο μέλλον. Ο τύπος έχει υπογλυκαιμίες. Θέλει την πάστα του και γρήγορα μάλιστα.

⇒ Τι πραγματικά εννοεί: Σε χωρίζει αλλά αν δε βρει κάτι καλύτερο, θα επιστρέψει και θα σε παρακαλάει ωσάν τρελός. Λέει λοιπόν το βαρύγδουπο «Θέλω χρόνο με τον εαυτό μου και τις σκέψεις μου» (γελάει ο κόσμος) και αφήνει ένα παραθυράκι ανοιχτό για το μέλλον. Κλείσ’ το και τράβηξε και την κουρτίνα για καλό και για κακό.

#3 «Δεν είμαι σε φάση για σχέση πια»

⇒ Γιατί θα την ξεστομίσει: Είναι από τις ελάχιστες φορές που πρέπει να τον πιστέψεις. Μάλλον το εννοεί.

⇒ Τι πραγματικά εννοεί: Είναι απασχολημένος, έχει πολλές έγνοιες και υποχρεώσεις και δεν μπορεί να συνδυάσει ΚΑΙ τη σχέση σας αυτήν την περίοδο. Δεν είναι κακό. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα με την ίδια επιτυχία. Από το να είσαι ένα ακόμη κουτάκι υποχρέωσης μέσα στη μέρα του, προτιμότερο να χωρίσετε τώρα.

#4 «Αξίζεις κάποιον καλύτερο από εμένα»

⇒ Γιατί θα την ξεστομίσει: Καταρχάς γιατί ζητάει κατάρες ο οργανισμός του. Δευτερευόντως, λέει ψέματα για να μη σε πληγώσει με την πικρή αλήθεια. Ότι δηλαδή εσύ δεν του αξίζεις και δεν του είσαι πλέον αρκετή.

⇒ Τι πραγματικά εννοεί: Δεν μπορεί πλέον τη δέσμευση μαζί σου. Ίσως τον χειραγωγείς, έχεις το πάνω χέρι, τον επισκιάζεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δεν είναι ότι εκείνος νιώθει ανεπαρκής αλλά ότι δεν μπορεί την πίεση και προτιμάει μία πιο «εύκολα διαχειρίσιμη» κοπέλα.

#5 «Σε αγαπάω, αλλά δεν είμαι πια ερωτευμένος»

⇒ Γιατί θα την ξεστομίσει: Είναι μία απέλπιδα προσπάθεια να φανεί ειλικρινής και μαλάκας ταυτόχρονα.

⇒ Τι πραγματικά εννοεί: Σε βαρέθηκε και θέλει την ελευθερία του. Να γκομενίζει, να φλερτάρει ξανά και να πηδιέται ασύστολα. Δεν είναι κακό, κι εσύ σίγουρα θα έχεις κάνει τις ίδιες σκέψεις, απλά εσένα σε κρατούσε πάντα η αγάπη σας ενώ εκείνος δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Για κάποιους η αγάπη δεν αρκεί από μόνη της. Εξακολουθείτε να έχετε χημεία και να είστε χαρούμενοι μαζί, αλλά κάτι του λείπει.

#6 «Καλύτερα να μείνουμε φίλοι»

⇒ Γιατί θα την ξεστομίσει: Όντως μπορεί να είναι έτσι, να θέλει δηλαδή να έχετε μία στοιχειώδη επαφή μετά το χωρισμό σας, αλλά μα τω Θεώ, είναι κάτι που προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ. Πώς μπορείς να δεις φιλικά έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις συνυπάρξει ερωτικά; Πολλή ανωτερότητα, ρε παιδιά.

⇒ Τι πραγματικά εννοεί: Αυτό ακριβώς που είπε. Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη ανάλυση. Είναι ειλικρινής και με γεια του, αλλά προσωπική συμβουλή είναι να μη μείνετε φίλοι. Βασικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Ευχαριστώ.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET