ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητής πήγαινε με αεροπλάνο στη σχολή του επί ένα χρόνο, για να γλιτώσει το ενοίκιο!

Παίζει να συμφέρει.

Neopolis Team

11 Ιουλίου, 2023

Δίνεις Πανελλήνιες, γράφεις καλά, περνάς σε μια σχολή και ενώ νομίζεις ότι τα δύσκολα πέρασαν, στην πραγματικότητα μόλις έχουν ξεκινήσει.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών πλέον έχουν την εντύπωση ότι είμαστε όλοι απόγονοι του Ωνάση και πως μας κάνουν και φιλική τιμή λόγω ονόματος. Το βρήκατε βρε, είμαστε οι νέες Ντάλιες που θέλουν απλά να το ζήσουν σαν κοινοί θνητοί νοικιάζοντας μια γκαρσονιέρα του ’50 με ένα μωβ!

Φοιτητής από το Λος Άντζελες παραλίγο να μας δώσει τη λύση στο πρόβλημα, αν μέσα σε όλα δεν είχαμε και τη μεγάλη αύξηση τιμών στα αεροπορικά. Διαφορετικά, θα ακολουθούσαμε στρατηγική Bill, ο οποίος επειδή δεν άντεχε οικονομικά τα ενοίκια στο Σαν Φρανσίσκο, αποφάσισε να παίρνει το αεροπλάνο του τρεις φορές την εβδομάδα για να πάει στο πανεπιστήμιο. Εμείς, σε λίγο καιρό… 

Όπως είπε ο ίδιος στο αμερικανικό KTLA, ήταν ενθουσιασμένος όταν έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μηχανικής του University of California, Berkeley, αλλά τα ενοίκια στην περιοχή ξεπερνούσαν τα 3.000 δολάρια το μήνα, οπότε αποφάσισε να κρατήσει το μικρό και οικονομικό σπίτι του στο Λος Άντζελες και να ταξιδεύει αεροπορικώς στην πόλη των σπουδών του. Κι αναρωτιέμαι, πώς κανόνιζε το πρόγραμμά του με βάσει τις ώρες πτήσης; Εμείς εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε keep up με τα λεωφορεία κι αργούμε κάθε φορά…

Μιλάμε βέβαια για πτήση μίας ώρας περίπου, οπότε τόσο ο χρόνος όσο και το οικονομικό δεν αποτελούσαν μεγάλο θέμα. Έκανε λοιπόν τους υπολογισμούς του και κατέληξε ότι τα συνολικά 238 πήγαινε-έλα που χρειάστηκε να κάνει με αεροπλάνο από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι τον Μάιο του 2023, ήταν πιο οικονομικές από 3.000 δολάρια/μήνα για ενοίκιο. Και όντως, στα αεροπορικά ξόδεψε συνολικά 5.592 δολάρια. Plus τα air miles που κέρδισε!

Was it worth it though? Από άποψης χρημάτων σίγουρα ναι, αλλά από άποψη κούρασης, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι. Όπως είναι λογικό, το να ετοιμαστείς το πρωί για να πάρεις το αεροπλάνο είναι πολύ διαφορετικό από το να ετοιμαστείς για να πας στη στάση του λεωφορείου. Ο Bill σηκωνόταν κάθε φορά στις 3 το χάραμα, για να βρίσκεται στις 10 στο πανεπιστήμιο κι αυτή τη θυσία ύπνου δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσαμε να την κάνουμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET