ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησε να σώσει τον φίλο του ο φοιτητής που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο!

Άσχημη τροπή είχε η ορειβασία δύο φίλων φοιτητών στον Όλυμπο. Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 26χρονου Ηλία που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον φίλο του. Ο αδικοχαμένος φοιτητής είχε βρεθεί στο σημείο άλλες δύο φορές, ενώ για τον 25χρονο φίλο του ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζε την ορειβασία στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». […]

Neopolis Team

11 Δεκεμβρίου, 2017

Άσχημη τροπή είχε η ορειβασία δύο φίλων φοιτητών στον Όλυμπο. Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 26χρονου Ηλία που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον φίλο του.

Ο αδικοχαμένος φοιτητής είχε βρεθεί στο σημείο άλλες δύο φορές, ενώ για τον 25χρονο φίλο του ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζε την ορειβασία στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Και μάλλον η τελευταία έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Το μοιραίο συνέβη όταν ο 25χρονος γλίστρησε και ο Ηλίας προσπάθησε να τον βοηθήσει χάνοντας όμως την ισορροπία του και πέφτοντας σε γκρεμό 200 μετρών.  Από την πτώση του τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ενώ ο φίλος του αν και χτύπησε στα πόδια, κατάφερε να σκαρφαλώσει και να καλέσει σε βοήθεια.

Για πέντε ώρες εμείνε στο πλάι του φίλου του περιμένωντας τους διασώστες. «Πονάει η ψυχή μου, δεν θέλω να σκέφτομαι τη έζησα εκεί πάνω», είπε σοκαρισμένος ο 25χρονος.

Ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κατερίνης σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και με γύψο και στα δύο του πόδια.

O 26χρονος που έχασε τη ζωή του.

Οι άντρες από το πυροσβεστικό τμήμα της Κατερίνης και του Λιτοχώρου έκαναν λόγο για ένα δύσβατο και παγωμένος μέρος.

«Ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα. Στην προσπάθεια να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν, ο ένας κάποια μέτρα, ο άλλος περισσότερα», είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Ευάγγελος Φαλάρας.

Ο άτυχος φοιτητής γνωρίστηκε με τον 25χρονο στη Θεσσαλονίκη αφού και οι δύο σπούδαζαν στο τμήμα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο 26χρονος αγαπούσε την ορειβασία και την ιππασία.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠαΠελ: Το τμήμα Πληροφορικής καλεί μαθητές Λυκείου να περάσουν μια μέρα σαν φοιτητές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET